Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
13-02-2014 | artikel nr. 4384
del

Scenekunsten skal på skoleskemaet

Fra Teatret st. tv.’s forestilling 'En ung blond pige'

Pop up-teatret Filiorum har taget initiativ til et projekt, der sætter den professionelle scenekunst på skoleskemaet. I første omgang for 7-klasses-elever i Gentofte.

’Scenekunst på skoleskemaet’. Det er navnet på et nyt initiativ sat i søen af teaterforeningen Filiorum, der laver pop up-teater i Gentofte. Filiorum har skræddersyet et undervisningsforløb omkring Teatret st. tv.’s forestilling ’Ung blond pige’ til 7. klasserne på Skovgårdsskolen i Gentofte.

Teateroplevelsen bliver integreret i undervisningen med et læringsforløb før forestillingen tilrettelagt af teaterpædagog Anna Ross Agner, og efter forestillingen, der spiller på skolen, bearbejder eleverne de udfordringer, værdier og påstande, der bliver præsenteret i ’Ung blond pige’.

Clariassa Meister-Petersen, der er leder af Filiorum, fortæller i en pressemeddelelse, at ’Ung blond pige’, som bl.a. handler om angsten for at være alene, og hvad man vil gøre for at undgå at være nederst i hierarkiet, er valgt, fordi det er en forestilling, der "går tæt på vedkommende tematikker, der rammer teenagerne lige der, hvor de er i deres respektive liv. Vi har tilrettelagt et forløb, som udfordrer dem og taler til dem i øjenhøjde, og som kompletterer skolens undervisning og angriber folkeskolens trinmål fra en dannelses-æstetisk vinkel”.

Tilpasses klassetrin og undervisning

Scenekunst på skoleskemaet afprøves i første omgang på 7. klasserne på Skovgårdsskolen, men initiativet er vel at mærke ikke tænkt som en engangsforestilling. Eller som et tilbud kun til elever i 7. klasse. Scenekunst på skoleskemaet kan tilpasses det klassetrin og den undervisning, som interesserede klasser er i gang med.

Initiativet er da også tænkt i forhold til skolereformen, som fra næste skoleår giver de praktisk/musiske fag en stærkere placering end de har i dag - og her har scenekunsten noget ganske særligt at byde på, mener Filiorum. Som der står i pressemeddelelsen: ”Ved at stifte bekendtskab med scenekunsten i dens mange forskellige former bliver eleverne klædt på til teater. Eleverne får indsigt i sprogets spændvidde fra hverdagssprog til kunstnerisk udtryks form, og deres sociale, etiske og æstetiske kompetencer styrkes”.

Hør også Clarissa Meister-Petersen forklare, hvorfor scenekunsten skal på skoleskemaet i et interview på Lorry - gå 12 minutter og 6 sekunder ind i programmet:

http://www.lorry.dk/artikel/201472?autoplay=1&video_id=87645

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.