Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
13-02-2014 | artikel nr. 4384
del

Scenekunsten skal på skoleskemaet

Fra Teatret st. tv.’s forestilling 'En ung blond pige'

Pop up-teatret Filiorum har taget initiativ til et projekt, der sætter den professionelle scenekunst på skoleskemaet. I første omgang for 7-klasses-elever i Gentofte.

’Scenekunst på skoleskemaet’. Det er navnet på et nyt initiativ sat i søen af teaterforeningen Filiorum, der laver pop up-teater i Gentofte. Filiorum har skræddersyet et undervisningsforløb omkring Teatret st. tv.’s forestilling ’Ung blond pige’ til 7. klasserne på Skovgårdsskolen i Gentofte.

Teateroplevelsen bliver integreret i undervisningen med et læringsforløb før forestillingen tilrettelagt af teaterpædagog Anna Ross Agner, og efter forestillingen, der spiller på skolen, bearbejder eleverne de udfordringer, værdier og påstande, der bliver præsenteret i ’Ung blond pige’.

Clariassa Meister-Petersen, der er leder af Filiorum, fortæller i en pressemeddelelse, at ’Ung blond pige’, som bl.a. handler om angsten for at være alene, og hvad man vil gøre for at undgå at være nederst i hierarkiet, er valgt, fordi det er en forestilling, der "går tæt på vedkommende tematikker, der rammer teenagerne lige der, hvor de er i deres respektive liv. Vi har tilrettelagt et forløb, som udfordrer dem og taler til dem i øjenhøjde, og som kompletterer skolens undervisning og angriber folkeskolens trinmål fra en dannelses-æstetisk vinkel”.

Tilpasses klassetrin og undervisning

Scenekunst på skoleskemaet afprøves i første omgang på 7. klasserne på Skovgårdsskolen, men initiativet er vel at mærke ikke tænkt som en engangsforestilling. Eller som et tilbud kun til elever i 7. klasse. Scenekunst på skoleskemaet kan tilpasses det klassetrin og den undervisning, som interesserede klasser er i gang med.

Initiativet er da også tænkt i forhold til skolereformen, som fra næste skoleår giver de praktisk/musiske fag en stærkere placering end de har i dag - og her har scenekunsten noget ganske særligt at byde på, mener Filiorum. Som der står i pressemeddelelsen: ”Ved at stifte bekendtskab med scenekunsten i dens mange forskellige former bliver eleverne klædt på til teater. Eleverne får indsigt i sprogets spændvidde fra hverdagssprog til kunstnerisk udtryks form, og deres sociale, etiske og æstetiske kompetencer styrkes”.

Hør også Clarissa Meister-Petersen forklare, hvorfor scenekunsten skal på skoleskemaet i et interview på Lorry - gå 12 minutter og 6 sekunder ind i programmet:

http://www.lorry.dk/artikel/201472?autoplay=1&video_id=87645

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

04-01-2018

Billetstatistik lover godt for sæson 2017/2018

Nye tal på billetsalget fra 25. april til 31. december 2017 viser lovende fremgang for denne sæson – niveauet er nemlig højere end sidste år på samme tid.

03-01-2018

Workshops om Holberg og dramatik for 400 skoleelever i hele landet

Det Kongelige Teater afholder aktiviteter og workshops for skoleelever i forbindelse med, at Holbergs komedie Maskerade tager på turné i januar.

02-01-2018

Navnenyt: Henrik Zangenberg takker af

Siden Zangenbergs Teater i 2017 mistede sit tilskud fra Københavns Kommune, har det ikke været muligt at drive teatret i sin eksisterende form. Derfor takker Henrik Zangenberg nu af.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.