Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
01-06-2015 | artikel nr. 5055
del

Team Teatret præsenterer sit nye ensemble

Sofie Ancher Vea er sammen med Anders Cornelius Zoffmann ansat i Team Teatrets ensemble de næste to år. Foto: Mingo Photo

Egnsteatret Team Teatret ansætter to relativt ny-uddannede skuespillere i sit ensemble som led i teatrets nærhedsstrategi.

I sæsonen 2015/2016 genindfører Team Teatret ensemblet med ansættelsen af to skuespillere. Således er Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann ansat som teatrets faste skuespillere. Sammen med Mikael Helmuth, der både er instruktør og skuespiller, udgør de fremadrettet den kunstneriske stamme på Team Teatrets scene.

Ensemblet flytter til området

”Team Teatret skal være en synlig og fast forankret del af lokalsamfundet. Og med genindførelsen af ensemblet håber vi, at teatret får en endnu tættere relation til området,” siger teaterleder Dorthe Bébe.

De to skuespillere i kontraktperioden forpligtet sig til at bosætte sig i Herning-området.

Mød din skuespiller ved køledisken

”Vi har eksisteret som egnsteater siden 1968, og vores mission er at underholde og udfordre borgerne her på egnen. Essensen i teater er mødet mellem mennesker, og med ansættelsen af to skuespillere kan det møde både finde sted på scenen på teatret og ude i sportshallen eller ved køledisken i Føtex,” forklarer Dorthe Bébe.

Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann indgår Team Teatrets egenproduktioner i den kommende sæson, men de skal også arbejde med projekter, som involverer lokalområdets virksomheder, skoler og institutioner.

20 var til audition

Team Teatret oplevede stor interesse fra skuespillere fra hele landet, da de to ledige job blev annonceret tidligere på året. Således modtog teatret mere end 50 ansøgninger, og 20 ansøgere kom til audition på teatret. Her endte valget på Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann, fordi teatrets ledelse vurderer, at de har den nødvendige alsidighed til at medvirke både i projekterne, der involverer lokalområdets institutioner og i forskellige typer af forestillinger — fra børneteater til komedie og drama.

Sofie Ancher Vea står første gang på scenen i september i stykket ”Rose”. Mens Anders Cornelius Zoffmann præsenteres i stykket ”Tro på mig” i januar 2016.

De to skuespillere er ansat med start i august og november 2015.

Læs mere om Team Teatret

21-02-2018

PS Profil: Odin Teatret

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Odin Teatret.

19-02-2018

Navnenyt: Charlotte Bach tiltræder som jurist i TIO

Charlotte Bach tiltræder den 1. marts 2018 som TIOs nye jurist. Hun erstatter dermed Sanne Bech.

15-02-2018

En fælles stemme til Kulturmødet på Mors 2018

Vi gentager succesen fra sidste år og deltager til Kulturmødet på Mors 23-25. august 2018 med nye cases, der kan sætte gang i kulturdebatten.

13-02-2018

Forsker følger huskunstnerprojektet ”Fortællinger i lokalsamfundet”

I et forskningsprojekt, hvor Statens Kunstfonds Huskunstnerordning blev undersøgt, var seks caseprojekter udvalgt til at blive fulgt tæt af forskergruppen. En af de cases, som blev undersøgt, var Jesper la Cour og Det Fortællende Teaters samarbejde med Hem Skole i Skive.

12-02-2018

Danskerne er de største kulturforbrugere i EU

En ny opgørelse fra Eurostat viser, at hele 85,3 pct. af danskerne i løbet af et år deltager i en kulturel aktivitet. I gennemsnit deltager 63,7 pct. af europæerne i kulturelle aktiviteter.

09-02-2018

Island Connect residency går til Teater Bæst og Clownidoscopio Teatre

BIRCA og C.IN.E. har besluttet, hvem der får gratis recidency på Bornholm og Mallorca. Clownidoscopio Teatre, som kommer fra Ibiza, har allerede kontakt med Danmark, da deres stykke skal instrueres af Gitta Malling, teaterleder på Limfjordsteatret.

08-02-2018

Dansk Kunstnerråd om Åben Skole: Integrer kunst i skolen gennem fagligt samarbejde

I en ny rapport peger Dansk Kunstnerråd på, at de kunstneriske og kulturelle indslag i Åben Skole ofte blot bliver et underholdende indslag med kunstnere som ”dagens gæst”. I stedet for disse kortere besøg bør kunstnere og lærere indgå et samarbejde, forberede undervisningen sammen og derigennem drage fordel af hinandens fagligheder.

07-02-2018

PS Profil: Cantabile 2

I en serie skiftes TIO’s medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Cantabile 2.

06-02-2018

Stormøde: Teater- og filmbranchen viser vejen for andre brancher

Fredag den 2. februar løb et stormøde af stablen om psykisk arbejdsmiljø, sexkrænkelser og magt i film- og teaterbranchen. På mødet debatterede de ca. 180 deltagere livligt om bl.a. gråzoner og etiske retningslinjer. 
05-02-2018

Navnenyt: Maria Westh Hage er ny producent på Cantabile 2

Cantabile 2, egnsteater i Vordingborg, har ansat en producent med solid erfaring i ledelse, udvikling og samarbejde. Maria Westh Hage bor i Vordingborg, hvor hun i mange år har arbejdet inden for uddannelsesverdenen med skoleledelse, udvikling og samarbejder på tværs af organisationer, kommune og erhvervsliv.

02-02-2018

Fælles kultur med plads til forskellighed i kulturhus med 61 aktører

I forbindelse med Carte Blanches bidrag ”KUNSTEN AT LYTTE” til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 lavede teatret et POP-OP-KULTURHUS i Viborg. I de 25 dage, kulturhuset var åbent, var der i alt 71 arrangementer med 61 forskellige aktører. Proscenium har talt med Carte Blanche, som giver deres anbefalinger til, hvordan man får et samarbejde med så mange parter til at lykkes.

01-02-2018

Årets Teateroplevelser 2017

CPHCulture har netop offentliggjort vinderne af Årets Teateroplevelser 2017:

31-01-2018

PS Profil: TEATRET

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer TEATRET.

30-01-2018

Navnenyt: Thorkild Andreasen udnævnt til Kunstrådet i Aarhus

Thorkild Andreasen, administrativ leder af Carte Blanche og medlem af TIOs bestyrelse, er ét af de seks nye medlemmer i Kunstrådet i Aarhus Kommune.

30-01-2018

Eksterne evaluatorer til egnsteaterevalueringen på plads

Det er nu faldet på plads, at de eksterne evaluatorer, som skal evaluere 13 egnsteatre, bliver Niels Andersen, Rasmus Adrian, Steen Nørgaard samt Pernille Plantener og Rikke Juellund. Evalueringen sættes i gang i februar 2018 og forventes afsluttet senest september 2019.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.