Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
01-06-2015 | artikel nr. 5055
del

Team Teatret præsenterer sit nye ensemble

Sofie Ancher Vea er sammen med Anders Cornelius Zoffmann ansat i Team Teatrets ensemble de næste to år. Foto: Mingo Photo

Egnsteatret Team Teatret ansætter to relativt ny-uddannede skuespillere i sit ensemble som led i teatrets nærhedsstrategi.

I sæsonen 2015/2016 genindfører Team Teatret ensemblet med ansættelsen af to skuespillere. Således er Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann ansat som teatrets faste skuespillere. Sammen med Mikael Helmuth, der både er instruktør og skuespiller, udgør de fremadrettet den kunstneriske stamme på Team Teatrets scene.

Ensemblet flytter til området

”Team Teatret skal være en synlig og fast forankret del af lokalsamfundet. Og med genindførelsen af ensemblet håber vi, at teatret får en endnu tættere relation til området,” siger teaterleder Dorthe Bébe.

De to skuespillere i kontraktperioden forpligtet sig til at bosætte sig i Herning-området.

Mød din skuespiller ved køledisken

”Vi har eksisteret som egnsteater siden 1968, og vores mission er at underholde og udfordre borgerne her på egnen. Essensen i teater er mødet mellem mennesker, og med ansættelsen af to skuespillere kan det møde både finde sted på scenen på teatret og ude i sportshallen eller ved køledisken i Føtex,” forklarer Dorthe Bébe.

Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann indgår Team Teatrets egenproduktioner i den kommende sæson, men de skal også arbejde med projekter, som involverer lokalområdets virksomheder, skoler og institutioner.

20 var til audition

Team Teatret oplevede stor interesse fra skuespillere fra hele landet, da de to ledige job blev annonceret tidligere på året. Således modtog teatret mere end 50 ansøgninger, og 20 ansøgere kom til audition på teatret. Her endte valget på Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann, fordi teatrets ledelse vurderer, at de har den nødvendige alsidighed til at medvirke både i projekterne, der involverer lokalområdets institutioner og i forskellige typer af forestillinger — fra børneteater til komedie og drama.

Sofie Ancher Vea står første gang på scenen i september i stykket ”Rose”. Mens Anders Cornelius Zoffmann præsenteres i stykket ”Tro på mig” i januar 2016.

De to skuespillere er ansat med start i august og november 2015.

Læs mere om Team Teatret

23-11-2017

Forlaget DRAMA er lukket efter betalingsstandsning

DATS’ forlag, butik og webshop, DRAMA, har været nødt til at indføre betalingsstandsning. De vil sandsynligvis senere indgive en konkursbegæring. Bestyrelsen håber, at de engang i fremtiden kan starte et nyt forlag.

22-11-2017

Navnenyt: Ulla Dengsøe får Merete Hegner Prisen

Merete Hegner Prisen gik i år til den kunstneriske leder af Festival of Wonder, Ulla Dengsøe.

21-11-2017

Teatret som demokratiskaber

I månederne op til kommunalvalget i dag den 21. november har flere teatre landet over sat vælgermøder, forestillinger og festivaler op med udgangspunkt i valg og demokrati.

20-11-2017

Kunst og kultur til debat i kommunalvalget

Dagen op til kommunalvalget har Proscenium samlet en række debatindlæg fra kulturdebattører og kommunalpolitikere: Rasmus Norup (K) vil holde fast i aktiv kulturpolitik, fordi den skaber velfærd og livskvalitet. Maria Frej (SF) insisterer på at tale kulturen op, fordi kunst og kultur er med til at gøre os til stærkere og klogere mennesker, hvilket dermed også gør vores samfund stærkt. Michael Vajhøj (LA) mener, at kunsten er vigtig, fordi den tvinger os til at forholde os til vores samfund og til os selv.

17-11-2017

Bora Bora får støtte fra Statens Kunstfond

Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) under Statens Kunstfond har netop uddelt midler fra puljen for internationale residensværtskaber. Bora Bora, Københavns Internationale Teater og Dansehallerne har fået støtte.

17-11-2017

Skab bedre rammer for kunst i Åben Skole med national forpligtelse

Til et dialogmøde på Christiansborg fremhævede blandt andet TIO’s Åben Skole-udvalg, at samarbejdet med kommunerne er vigtigt for at få implementeret kunsten i skolen – samtidig efterspørges klare nationale rammer.

16-11-2017

Sammenlægning af de kunstneriske uddannelser: Er deres udfordringer egentlig ens?

Søndag Aften sætter spørgsmålstegn ved, om Henrik Sveidahls diagnose af de kunstneriskes uddannelsers udfordringer er korrekt, og om der skal findes én løsning til alle skolerne.

15-11-2017

PS Profil: Teatret Zeppelin

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret Zeppelin.

15-11-2017

Navnenyt: Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for UNIMA Danmark.

Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for den danske afdeling af den internationale dukketeaterorganisation UNIMA.

14-11-2017

Navnenyt: Caroline Kirkegaard er ny i TIO

TIOs kommunikationsmedarbejder Signe Ravn er gået på barsel, og Caroline M.B. Kirkegaard er derfor ny kvinde på posten.

13-11-2017

Flere går i teatret

En analyse fra Søndag Aften viser, at der i 2016 var næsten 100.000 flere gæster i teatret i forhold til 2015, og at teatrene fra 2012 til 2016 har oplevet en stigning i gæster på 11 pct.

13-11-2017

Fælles initiativ mod sexchikane

Det er skræmmende tal, som en undersøgelse fra Politiken blandt Dansk Skuespilforbunds kvindelige skuespillere, viser. Her er det kommet frem, at 64 pct. af de adspurgte kvindelige skuespillere har oplevet sexchikane fra en chef.

10-11-2017

Hvor mange penge bruger din kommune på kultur?

Undervisning og kultur er en post på alle kommuners budget. Men hvor mange penge bruger din kommune på kultur? Politiken.dk har lavet en oversigt.

09-11-2017

Bock: Sveidahls analyser skal diskuteres åbent

Mette Bock lovede i forrige uge, at der ikke bliver nogen tvangsfusion af de kunstneriske uddannelser, men hun understreger, at Sveidahl-rapportens analyser fortjener at blive diskuteret.

09-11-2017

GrowOP! Festival: Danmarks første operafestival for børn

Fra lørdag den 11. til søndag den 26. november får børn mulighed for at opleve opera målrettet netop dem, når GrowOP! Festival sted i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.