Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
16-06-2015 | artikel nr. 5083
del

Folketeatret indgår samarbejde med Filiorum

Fra 2016 vil man på Folketeatret kunne opleve Filiorums forestillinger for børn og unge, ligesom de to partnere også vil samarbejde om Filiorums tilbud til skoler; Scenekunst på Skoleskemaet. Her ses Folketeatrets teaterchef Kasper Wilton og Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen. Foto: Martin Mydtskov

Folketeatret arbejder fra den kommende sæson sammen med pop-up teaterspillestedet for børn og unge, Filiorum, om at revitalisere teatrets børnescene.

Det Gentofte-baserede pop-up teaterspillested Filiorum har de seneste to sæsoner været med til at sætte professionelt teater for børn og unge på landkortet i Gentofte Kommune blandt andet med mini-teaterfestivaler og skoleinitiativet Scenekunst på Skoleskemaet. Det er disse for børneteaterscenen anderledes tiltag, der har fået Folketeatret til at pege på Filiorum som den rette partner til at gentænke teatrets tilbud til børn og unge.

Medspiller på nye initiativer

”Til november åbner vi dørene for et nyt, forandret og forbedret Folketeater. De nye omgivelser giver nye muligheder og dermed også en mulig realisering af drømmen om at kunne introducere børn og unge til teatrets verden på en kvalificeret og inkluderende måde. Scenekunst på skoleskemaet er mere end blot en god idé, og vi vil gerne være medspiller på de initiativer, der i disse år er kommet fra Kulturministeriet i den retning. Ved at samarbejde med Filiorum sikrer vi os kvaliteten i vores tilbud og åbner samtidig Folketeatret for børneteatergrupper, der for manges vedkommende ikke råder over egen scene,” udtaler teaterchef Kasper Wilton.

Dannelsesmuligheder og aktiviteter

Med det nye samarbejde ser begge parter et stort potentiale for at nytænke rammerne for scenekunsten for de yngste teatergæster, hvor både teateroplevelsen, scenekunstens dannelsesmuligheder samt aktiviteter, hvor efterbearbejdelsen af forestillingen vil komme i spil. 

Et stor chance for et nyt teater

”En revitalisering af Folketeatrets børnescene er en vildt spændende opgave, som vi har taget imod med lige dele ydmyghed, glæde og forventning. Vi er beærede over, at et af Danmarks mest markante teatre har fået øje på Filiorums arbejde med scenekunsten for børn og unge – vi har jo bare været i gang i to sæsoner!” siger Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen om samarbejdet og fortsætter:

”Det er en kæmpe chance for Filiorum, og det bliver utvivlsomt meget lærerigt at indgå i samarbejdet med så progressiv og toptunet en organisation, og vi glæder os til at tænke nyt og kreativt sammen med Folketeatret. Det bliver fantastisk, at vi sammen skal give børn og unge et sted, hvor de kan møde teatrets magi skabt præcis til dem – ja, et sted hvor de kan møde teatrets magi igennem hele livet.”

I begyndelsen af den kommende sæson vil Folketeateret og Filiorum løfte sløret for navnet på det nye initiativ samt dets repertoire.

Læs mere om Folketeatret 

Læs mere om Filiorum

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

04-01-2018

Billetstatistik lover godt for sæson 2017/2018

Nye tal på billetsalget fra 25. april til 31. december 2017 viser lovende fremgang for denne sæson – niveauet er nemlig højere end sidste år på samme tid.

03-01-2018

Workshops om Holberg og dramatik for 400 skoleelever i hele landet

Det Kongelige Teater afholder aktiviteter og workshops for skoleelever i forbindelse med, at Holbergs komedie Maskerade tager på turné i januar.

02-01-2018

Navnenyt: Henrik Zangenberg takker af

Siden Zangenbergs Teater i 2017 mistede sit tilskud fra Københavns Kommune, har det ikke været muligt at drive teatret i sin eksisterende form. Derfor takker Henrik Zangenberg nu af.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.