Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
30-03-2016 | artikel nr. 5527
del

Dansk Rakkerpak er nyt egnsteater i Næstved

Niels Peter Kløft, Camille i Dali og Niels Grønne udgør ledelsen på Næstved Kommunes egnsteater fra januar 2017. Dansk Rakkerpak vandt udbudsrunden. Foto: Søren Kløft

Det blev gadeteatret Dansk Rakkerpak, der fra 1. januar 2017 kan smykke sig med titlen som egnsteater i Næstved Kommune. Det blev afgjort den 29. marts.

Af Signe Ravn

Næstved Kommune har nu fundet sit nye egnsteater. Efter en udbudsrunde i slutningen af 2015, har kommunens Center for Kultur og Borgerservice valgt Dansk Rakkerpak som nyt egnsteater fra 2017. Det var et enigt Kulturudvalg, der pegede på Dansk Rakkerpak, der den 29. marts 2016 bragte nyheden som ”Breaking News” på sin facebookprofil.

Tre-mands ledelse

Her fremgik det også, at den kunstneriske kerne i teatret fortsat er Niels Grønne og Niels Peter Kløft, der bliver suppleret af Camille i Dali, der fremover bliver en integreret del af ledelsen. I Dali er også kendt som ’Faster Cool’, der laver teater for de allermindste publikummer. Således kan Dansk Rakkerpak producere teater for alle aldersgrupper og vil ”stræbe efter at kunne levere et samlende kulturtilbud” i Næstved Kommune.

Planlægning over flere sæsoner

”Vi glæder os helt vildt. Det er nyt for os at blive egnsteater i forhold til, hvordan vi har arbejdet hidtil. Vi håber at overføre vores gejst og måde at møde vores publikum på. Mødet med publikum er det vigtigste i teater, og det skal vi prøve af i alle facetter, og fordi vi også har taget Camille i Dali med, så vi kan dække hele aldersspektret,” fortæller Niels Peter Kløft til Proscenium.dk.

Ifølge Niels Peter Kløft er det en drøm, der er gået i opfyldelse for Dansk Rakkerpak, fordi man med den nye fireårs horisont kan planlægge sæsoner frem i tiden. Gadeteatret har hidtil været projektstøttet.

”Det har jo betydet, at tæppet kunne hives væk under os. Der bliver skønt at prøve at arbejde på en anden måde, og man vil kunne se et repertoire, der er en rød tråd i. Hvis man vil være rigtig Blachman’sk, vil vi lave en teaterbevægelse i Næstved. Vi er jo et synligt teater i gadebilledet. Den profil vil vi stadig holde fast i, og det skulle gerne brede sig til Næstved på alle leder og kanter,” fastslår Niels Peter Kløft overfor Proscenium.dk og udtrykker samtidig sympati med Grønnegade Teater, der med udgangen af 2016 altså må slippe rollen som egnsteater.

En svær audition-situation

”Vi har haft en mailkorrespondance med Grønnegade Teater, der har ønsket tillykke, og vi har udtrykt vores bedrøvelse over, at det ikke blev dem. Det er aldrig sjovt at være i en form for audition med dem, man kender. Der er rigtig mange, der havde fortjent samme skæbne som os,” understreger Niels Peter Kløft.

Proscenium.dk arbejder på at få en reaktion fra ledelsen på Grønnegade Teater.

Læs Proscenium.dk’s artikel ”Egnsteateropgave sendt i udbud”

Læs detaljer fra Dansk Rakkerpaks egnsteateransøgning hos Teateravisen.dk

26-04-2018

Nye tal fra Danmarks Statistik: Publikum vælger teatret til

Flere har fundet vej til de statsstøttede teatre i sæsonen 2016/2017 i forhold til året før, viser nyt tal fra Danmarks Statistik. En vigtig nyhed i en tid, hvor kulturministerens reformarbejde på scenekunstområdet bygger på henvisning til tidligere års modsatte tendens, udtaler formand for Teatrenes Interesseorganisation, Dorthe Skøtt Bébe.  

25-04-2018

PS Profil: Teatret ved Sorte Hest

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret ved Sorte Hest.

24-04-2018

Debatmøde om mangfoldighed, ligestilling og kønsdiskrimination i teater- og musikbranchen

På debatfestivalen Talk Town inviterer TIO sammen med Dansk Komponistforening samt Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner til debatmøde om, hvordan der bliver skabt mere ligestilling og mangfoldighed i teater- og musikbranchen.

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.