Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
30-03-2016 | artikel nr. 5527
del

Dansk Rakkerpak er nyt egnsteater i Næstved

Niels Peter Kløft, Camille i Dali og Niels Grønne udgør ledelsen på Næstved Kommunes egnsteater fra januar 2017. Dansk Rakkerpak vandt udbudsrunden. Foto: Søren Kløft

Det blev gadeteatret Dansk Rakkerpak, der fra 1. januar 2017 kan smykke sig med titlen som egnsteater i Næstved Kommune. Det blev afgjort den 29. marts.

Af Signe Ravn

Næstved Kommune har nu fundet sit nye egnsteater. Efter en udbudsrunde i slutningen af 2015, har kommunens Center for Kultur og Borgerservice valgt Dansk Rakkerpak som nyt egnsteater fra 2017. Det var et enigt Kulturudvalg, der pegede på Dansk Rakkerpak, der den 29. marts 2016 bragte nyheden som ”Breaking News” på sin facebookprofil.

Tre-mands ledelse

Her fremgik det også, at den kunstneriske kerne i teatret fortsat er Niels Grønne og Niels Peter Kløft, der bliver suppleret af Camille i Dali, der fremover bliver en integreret del af ledelsen. I Dali er også kendt som ’Faster Cool’, der laver teater for de allermindste publikummer. Således kan Dansk Rakkerpak producere teater for alle aldersgrupper og vil ”stræbe efter at kunne levere et samlende kulturtilbud” i Næstved Kommune.

Planlægning over flere sæsoner

”Vi glæder os helt vildt. Det er nyt for os at blive egnsteater i forhold til, hvordan vi har arbejdet hidtil. Vi håber at overføre vores gejst og måde at møde vores publikum på. Mødet med publikum er det vigtigste i teater, og det skal vi prøve af i alle facetter, og fordi vi også har taget Camille i Dali med, så vi kan dække hele aldersspektret,” fortæller Niels Peter Kløft til Proscenium.dk.

Ifølge Niels Peter Kløft er det en drøm, der er gået i opfyldelse for Dansk Rakkerpak, fordi man med den nye fireårs horisont kan planlægge sæsoner frem i tiden. Gadeteatret har hidtil været projektstøttet.

”Det har jo betydet, at tæppet kunne hives væk under os. Der bliver skønt at prøve at arbejde på en anden måde, og man vil kunne se et repertoire, der er en rød tråd i. Hvis man vil være rigtig Blachman’sk, vil vi lave en teaterbevægelse i Næstved. Vi er jo et synligt teater i gadebilledet. Den profil vil vi stadig holde fast i, og det skulle gerne brede sig til Næstved på alle leder og kanter,” fastslår Niels Peter Kløft overfor Proscenium.dk og udtrykker samtidig sympati med Grønnegade Teater, der med udgangen af 2016 altså må slippe rollen som egnsteater.

En svær audition-situation

”Vi har haft en mailkorrespondance med Grønnegade Teater, der har ønsket tillykke, og vi har udtrykt vores bedrøvelse over, at det ikke blev dem. Det er aldrig sjovt at være i en form for audition med dem, man kender. Der er rigtig mange, der havde fortjent samme skæbne som os,” understreger Niels Peter Kløft.

Proscenium.dk arbejder på at få en reaktion fra ledelsen på Grønnegade Teater.

Læs Proscenium.dk’s artikel ”Egnsteateropgave sendt i udbud”

Læs detaljer fra Dansk Rakkerpaks egnsteateransøgning hos Teateravisen.dk

24-01-2018

PS Profil: Syddjurs Egnsteater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Syddjurs Egnsteater.

23-01-2018

Navnenyt: Jesper de Neergaard vinder Scenekunstprisen 2017

Da Performing Arts Platform i fredags uddelte priser, modtog Bora Boras kunstneriske leder Scenekunstprisen, mens Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell” vandt årets Publikumspris.

22-01-2018

Få indblik i partnerskaber mellem dagtilbud og kunstinstitutioner

På en børnekulturkonference, som Slots- og Kulturstyrelsen afholder den 21. marts i Aarhus, er der mulighed for at få indblik i og dele viden om partnerskaber mellem dagtilbud og kunst- og kulturinstitutioner.

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.