Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
31-03-2016 | artikel nr. 5528
del

Grønnegade Teater: Vi under Rakkerpak egnsteateropgaven

Grønnegade Teater vandt ikke udbuddet om at blive egnsteater i Næstved Kommune fra 2017. Opgaven overtages fra 1. januar 2017 af Dansk Rakkerpak. Foto: Grønnegade Teater

Dansk Rakkerpak fik tirsdag den 29. marts officielt opgaven som egnsteater i Næstved Kommune efter Kulturudvalgets eftermiddagsmøde. Dermed er det også et farvel til kommunens hidtidige egnsteater Grønnegade Teater, der takker af sidst på året.

Af Signe Ravn

”Det er jo over et år siden, at kommunen besluttede sig for et udbud, så vi har været mentalt forberedte på, at det kunne gå den vej,” fortæller teaterleder Pernille Plantener Holst dagen derpå til Proscenium.dk.

Skal finde ny finansiering

”Vi har det efter omstændighederne godt. Nu prøver vi at tænke i nye muligheder i stedet for at ærgre os over det, der skal stoppe. Vi har egnsteateraftalen frem til december, så vi har et job at passe indtil da. Derefter må vi ud, for vi vil gerne fortsætte med at lave teater. Sascha og jeg har arbejdet sammen i et par år og har meget været glade for det. Vi har været et godt team. Det med at udvikle børneteatret tænder vi begge rigtig meget på, og vi har fælles interesse for at arbejde med det digitale spor for at udvikle teatret. Nu skal vi finde en anden måde at få det finansieret på, så sammen med vores bestyrelse skal vi til at lægge planer,” forklarer Pernille Plantener Holst.  

Leder efter samarbejdspartnere

Derfor er det også de to teaterlederes hensigt at få aktiveret netværket og lede efter oplagte samarbejdspartnere.

”Det, at vi ikke skal have fokus på lokal forankring i Næstved, giver os nye muligheder for at kaste os over andre samarbejder, så det glæder vi os til,” siger Pernille Plantener Holst, der også glæder sig over, at Grønnegade Teater har haft mange gode lokale relationer og samarbejdspartnere i Næstved.

Rakkerpak er et godt match

Læs Proscenium.dk's artikel "Dansk Rakkerpak er nyt egnsteater i Næstved"

Og nu bliver det altså Dansk Rakkerpak, der skal forankre sig i byen og kommunen.

”Jeg kender Dansk Rakkerpak som et virkeligt godt teater. De laver noget helt andet, end vi gør. Da jeg hørte, at de havde søgt, var min første tanke, at de faktisk er et rigtig godt match her i Næstved. Når man valgte ikke at gå videre med os, så var det godt, det blev dem,” fastslår Pernille Plantener Holst og tilføjer: ”Det under jeg dem. Efter et langt liv som projektstøttet teater, så under jeg dem at få nogle andre forhold for deres arbejdsliv.”

25-04-2018

PS Profil: Teatret ved Sorte Hest

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret ved Sorte Hest.

24-04-2018

Debatmøde om mangfoldighed, ligestilling og kønsdiskrimination i teater- og musikbranchen

På debatfestivalen Talk Town inviterer TIO sammen med Dansk Komponistforening samt Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner til debatmøde om, hvordan der bliver skabt mere ligestilling og mangfoldighed i teater- og musikbranchen.

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.