Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
31-03-2016 | artikel nr. 5528
del

Grønnegade Teater: Vi under Rakkerpak egnsteateropgaven

Grønnegade Teater vandt ikke udbuddet om at blive egnsteater i Næstved Kommune fra 2017. Opgaven overtages fra 1. januar 2017 af Dansk Rakkerpak. Foto: Grønnegade Teater

Dansk Rakkerpak fik tirsdag den 29. marts officielt opgaven som egnsteater i Næstved Kommune efter Kulturudvalgets eftermiddagsmøde. Dermed er det også et farvel til kommunens hidtidige egnsteater Grønnegade Teater, der takker af sidst på året.

Af Signe Ravn

”Det er jo over et år siden, at kommunen besluttede sig for et udbud, så vi har været mentalt forberedte på, at det kunne gå den vej,” fortæller teaterleder Pernille Plantener Holst dagen derpå til Proscenium.dk.

Skal finde ny finansiering

”Vi har det efter omstændighederne godt. Nu prøver vi at tænke i nye muligheder i stedet for at ærgre os over det, der skal stoppe. Vi har egnsteateraftalen frem til december, så vi har et job at passe indtil da. Derefter må vi ud, for vi vil gerne fortsætte med at lave teater. Sascha og jeg har arbejdet sammen i et par år og har meget været glade for det. Vi har været et godt team. Det med at udvikle børneteatret tænder vi begge rigtig meget på, og vi har fælles interesse for at arbejde med det digitale spor for at udvikle teatret. Nu skal vi finde en anden måde at få det finansieret på, så sammen med vores bestyrelse skal vi til at lægge planer,” forklarer Pernille Plantener Holst.  

Leder efter samarbejdspartnere

Derfor er det også de to teaterlederes hensigt at få aktiveret netværket og lede efter oplagte samarbejdspartnere.

”Det, at vi ikke skal have fokus på lokal forankring i Næstved, giver os nye muligheder for at kaste os over andre samarbejder, så det glæder vi os til,” siger Pernille Plantener Holst, der også glæder sig over, at Grønnegade Teater har haft mange gode lokale relationer og samarbejdspartnere i Næstved.

Rakkerpak er et godt match

Læs Proscenium.dk's artikel "Dansk Rakkerpak er nyt egnsteater i Næstved"

Og nu bliver det altså Dansk Rakkerpak, der skal forankre sig i byen og kommunen.

”Jeg kender Dansk Rakkerpak som et virkeligt godt teater. De laver noget helt andet, end vi gør. Da jeg hørte, at de havde søgt, var min første tanke, at de faktisk er et rigtig godt match her i Næstved. Når man valgte ikke at gå videre med os, så var det godt, det blev dem,” fastslår Pernille Plantener Holst og tilføjer: ”Det under jeg dem. Efter et langt liv som projektstøttet teater, så under jeg dem at få nogle andre forhold for deres arbejdsliv.”

24-01-2018

PS Profil: Syddjurs Egnsteater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Syddjurs Egnsteater.

23-01-2018

Navnenyt: Jesper de Neergaard vinder Scenekunstprisen 2017

Da Performing Arts Platform i fredags uddelte priser, modtog Bora Boras kunstneriske leder Scenekunstprisen, mens Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell” vandt årets Publikumspris.

22-01-2018

Få indblik i partnerskaber mellem dagtilbud og kunstinstitutioner

På en børnekulturkonference, som Slots- og Kulturstyrelsen afholder den 21. marts i Aarhus, er der mulighed for at få indblik i og dele viden om partnerskaber mellem dagtilbud og kunst- og kulturinstitutioner.

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.