Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
21-06-2016 | artikel nr. 5680
del

10 mio. kroner til etablering af Odsherred Teater

Odsherred Teater er tættere på etableringen af ny teaterbygning takket være en stor donation fra AP Møller Fonden.

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal” har meddelt en bevilling på 10 mio. kr. til etablering af Odsherred Teater på gågaden i Nykøbing Sj.

Når Odsherred Teater senere på måneden flytter ind i helt nye lokaler midt på gågaden i Nykøbing Sj. bliver det med den glædelige nyhed om, at næste etape af det nye teater, etableringen af en teatersal,

er kommet godt fra start med en bevilling på 10 millioner kroner fra ”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”.

”Det er virkelig stort for os, at det allerede er lykkedes at være så langt i det her ambitiøse projekt,” siger teaterleder Simon Vagn Jensen og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om at den markante politiske, folkelige og erhvervsmæssige opbakning der har været til det her projekt, sender positive signaler ud over kommunegrænsen. Vi er et af flere egnsteatre som har gang i ambitiøse udviklings- og byggeprojekter som alle har afsæt i en stærk lokal forankring. Det er ikke egnsteatrene man skal kigge efter, hvis man taler teaterkrise – eller publikumskrise for den sags skyld. Den positive udvikling på provinsens små teatre har A. P. Møller Fonden heldigvis øje for i de her tider, hvor staten gør det svært for kommunerne.”

 

1. etape teater

Odsherred Kommune købte sidste sommer den tidligere Irma-forretning på Algade 36 i Nykøbing med det formål at indrette den til Odsherred Teater, som hidtil har haft til huse i Annebergparken syd for byen. Byrådet har bevilget 6,7 mio. kr. til 1. etape af ombygningen, som åbner i sommeren 2016, foreløbigt som caféteater.

Teatret vil blive indrettet med en prøvesal, teaterfoyer, kontorer, bar, personalerum med mulighed for kommende storkøkken.

Åbner døre for andre fonde

Også i Odsherred Kommune, som er den egentlige modtager af bevillingen, er man begejstret:.


- Det er en glædens dag, og vi er overordentligt glade og taknemmelige for den meget flotte donation fra

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”, som med samlet støtte til formål i Odsherred på næsten 30 mio. kr. virkelig har understreget, at den vil støtte udviklingstiltag inden for kulturen og idrætslivet også i en kommune uden for metropolerne. Med denne donation kan vi nu fremme processen omkring ansøgninger også til andre fonde for at få realiseret projektet så hurtigt som muligt,” udtaler borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune.

”Sammen med den igangværende områdefornyelse medvirker teatret midt i kommunens største by til ikke bare en væsentlig og tiltrængt fornyelse af byrummet, men også til at styrke Nykøbing som kulturby og medvirke til et løft for andre kulturinstitutioner, for erhvervslivet og turismen,” fortsætter borgmesteren.

Arkitektkonkurrence
Økonomiudvalget er byggeudvalg for første del af teaterombygningen og vil overveje at nedsætte en styre- eller følgegruppe samt udskrivning af arkitektkonkurrence for udførelse af projektet.

Arbejdet med at søge yderligere fonde om støtte til realiseringen af 2. og 3. etape går nu i gang, og håbet er at komme i gang så hurtigt som muligt.

Plads til 280 tilskuere
I 2. og 3. etape skal en teatersal på 420m2 etableres med plads til 280 tilskuere samt udearealer og byrum, som understøtter teatrets aktiviteter med bl.a. mulighed for optræden og udeservering.

Læs mere om Odsherred Teater

21-11-2017

Teatret som demokratiskaber

I månederne op til kommunalvalget i dag den 21. november har flere teatre landet over sat vælgermøder, forestillinger og festivaler op med udgangspunkt i valg og demokrati.

20-11-2017

Kunst og kultur til debat i kommunalvalget

Dagen op til kommunalvalget har Proscenium samlet en række debatindlæg fra kulturdebattører og kommunalpolitikere: Rasmus Norup (K) vil holde fast i aktiv kulturpolitik, fordi den skaber velfærd og livskvalitet. Maria Frej (SF) insisterer på at tale kulturen op, fordi kunst og kultur er med til at gøre os til stærkere og klogere mennesker, hvilket dermed også gør vores samfund stærkt. Michael Vajhøj (LA) mener, at kunsten er vigtig, fordi den tvinger os til at forholde os til vores samfund og til os selv.

17-11-2017

Bora Bora får støtte fra Statens Kunstfond

Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) under Statens Kunstfond har netop uddelt midler fra puljen for internationale residensværtskaber. Bora Bora, Københavns Internationale Teater og Dansehallerne har fået støtte.

17-11-2017

Skab bedre rammer for kunst i Åben Skole med national forpligtelse

Til et dialogmøde på Christiansborg fremhævede blandt andet TIO’s Åben Skole-udvalg, at samarbejdet med kommunerne er vigtigt for at få implementeret kunsten i skolen – samtidig efterspørges klare nationale rammer.

16-11-2017

Sammenlægning af de kunstneriske uddannelser: Er deres udfordringer egentlig ens?

Søndag Aften sætter spørgsmålstegn ved, om Henrik Sveidahls diagnose af de kunstneriskes uddannelsers udfordringer er korrekt, og om der skal findes én løsning til alle skolerne.

15-11-2017

PS Profil: Teatret Zeppelin

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret Zeppelin.

15-11-2017

Navnenyt: Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for UNIMA Danmark.

Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for den danske afdeling af den internationale dukketeaterorganisation UNIMA.

14-11-2017

Navnenyt: Caroline Kirkegaard er ny i TIO

TIOs kommunikationsmedarbejder Signe Ravn er gået på barsel, og Caroline M.B. Kirkegaard er derfor ny kvinde på posten.

13-11-2017

Flere går i teatret

En analyse fra Søndag Aften viser, at der i 2016 var næsten 100.000 flere gæster i teatret i forhold til 2015, og at teatrene fra 2012 til 2016 har oplevet en stigning i gæster på 11 pct.

13-11-2017

Fælles initiativ mod sexchikane

Det er skræmmende tal, som en undersøgelse fra Politiken blandt Dansk Skuespilforbunds kvindelige skuespillere, viser. Her er det kommet frem, at 64 pct. af de adspurgte kvindelige skuespillere har oplevet sexchikane fra en chef.

10-11-2017

Hvor mange penge bruger din kommune på kultur?

Undervisning og kultur er en post på alle kommuners budget. Men hvor mange penge bruger din kommune på kultur? Politiken.dk har lavet en oversigt.

09-11-2017

Bock: Sveidahls analyser skal diskuteres åbent

Mette Bock lovede i forrige uge, at der ikke bliver nogen tvangsfusion af de kunstneriske uddannelser, men hun understreger, at Sveidahl-rapportens analyser fortjener at blive diskuteret.

09-11-2017

GrowOP! Festival: Danmarks første operafestival for børn

Fra lørdag den 11. til søndag den 26. november får børn mulighed for at opleve opera målrettet netop dem, når GrowOP! Festival sted i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro.

08-11-2017

Renovering af DDSKS Odsherred forventes færdig til december

Der er fuld gang i byggeriet på DDSKS Odsherred. Hovedhuset, Lærkehuset, er ved at blive renoveret med nye værelser, badeværelser med videre. Leder af efter- og videreuddannelsesområdet, Kerstin Anderson, fortæller Proscenium.dk om arbejdet.

07-11-2017

Navnenyt: Tim Rushtons afløser er fundet

Bestyrelsen for Dansk Danseteater har udpeget ny kunstnerisk leder, nemlig den prominente koreograf Pontus Lidberg, der tiltræder i april 2018.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.