Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
21-06-2016 | artikel nr. 5680
del

10 mio. kroner til etablering af Odsherred Teater

Odsherred Teater er tættere på etableringen af ny teaterbygning takket være en stor donation fra AP Møller Fonden.

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal” har meddelt en bevilling på 10 mio. kr. til etablering af Odsherred Teater på gågaden i Nykøbing Sj.

Når Odsherred Teater senere på måneden flytter ind i helt nye lokaler midt på gågaden i Nykøbing Sj. bliver det med den glædelige nyhed om, at næste etape af det nye teater, etableringen af en teatersal,

er kommet godt fra start med en bevilling på 10 millioner kroner fra ”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”.

”Det er virkelig stort for os, at det allerede er lykkedes at være så langt i det her ambitiøse projekt,” siger teaterleder Simon Vagn Jensen og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om at den markante politiske, folkelige og erhvervsmæssige opbakning der har været til det her projekt, sender positive signaler ud over kommunegrænsen. Vi er et af flere egnsteatre som har gang i ambitiøse udviklings- og byggeprojekter som alle har afsæt i en stærk lokal forankring. Det er ikke egnsteatrene man skal kigge efter, hvis man taler teaterkrise – eller publikumskrise for den sags skyld. Den positive udvikling på provinsens små teatre har A. P. Møller Fonden heldigvis øje for i de her tider, hvor staten gør det svært for kommunerne.”

 

1. etape teater

Odsherred Kommune købte sidste sommer den tidligere Irma-forretning på Algade 36 i Nykøbing med det formål at indrette den til Odsherred Teater, som hidtil har haft til huse i Annebergparken syd for byen. Byrådet har bevilget 6,7 mio. kr. til 1. etape af ombygningen, som åbner i sommeren 2016, foreløbigt som caféteater.

Teatret vil blive indrettet med en prøvesal, teaterfoyer, kontorer, bar, personalerum med mulighed for kommende storkøkken.

Åbner døre for andre fonde

Også i Odsherred Kommune, som er den egentlige modtager af bevillingen, er man begejstret:.


- Det er en glædens dag, og vi er overordentligt glade og taknemmelige for den meget flotte donation fra

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”, som med samlet støtte til formål i Odsherred på næsten 30 mio. kr. virkelig har understreget, at den vil støtte udviklingstiltag inden for kulturen og idrætslivet også i en kommune uden for metropolerne. Med denne donation kan vi nu fremme processen omkring ansøgninger også til andre fonde for at få realiseret projektet så hurtigt som muligt,” udtaler borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune.

”Sammen med den igangværende områdefornyelse medvirker teatret midt i kommunens største by til ikke bare en væsentlig og tiltrængt fornyelse af byrummet, men også til at styrke Nykøbing som kulturby og medvirke til et løft for andre kulturinstitutioner, for erhvervslivet og turismen,” fortsætter borgmesteren.

Arkitektkonkurrence
Økonomiudvalget er byggeudvalg for første del af teaterombygningen og vil overveje at nedsætte en styre- eller følgegruppe samt udskrivning af arkitektkonkurrence for udførelse af projektet.

Arbejdet med at søge yderligere fonde om støtte til realiseringen af 2. og 3. etape går nu i gang, og håbet er at komme i gang så hurtigt som muligt.

Plads til 280 tilskuere
I 2. og 3. etape skal en teatersal på 420m2 etableres med plads til 280 tilskuere samt udearealer og byrum, som understøtter teatrets aktiviteter med bl.a. mulighed for optræden og udeservering.

Læs mere om Odsherred Teater

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.