Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
21-06-2016 | artikel nr. 5680
del

10 mio. kroner til etablering af Odsherred Teater

Odsherred Teater er tættere på etableringen af ny teaterbygning takket være en stor donation fra AP Møller Fonden.

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal” har meddelt en bevilling på 10 mio. kr. til etablering af Odsherred Teater på gågaden i Nykøbing Sj.

Når Odsherred Teater senere på måneden flytter ind i helt nye lokaler midt på gågaden i Nykøbing Sj. bliver det med den glædelige nyhed om, at næste etape af det nye teater, etableringen af en teatersal,

er kommet godt fra start med en bevilling på 10 millioner kroner fra ”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”.

”Det er virkelig stort for os, at det allerede er lykkedes at være så langt i det her ambitiøse projekt,” siger teaterleder Simon Vagn Jensen og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om at den markante politiske, folkelige og erhvervsmæssige opbakning der har været til det her projekt, sender positive signaler ud over kommunegrænsen. Vi er et af flere egnsteatre som har gang i ambitiøse udviklings- og byggeprojekter som alle har afsæt i en stærk lokal forankring. Det er ikke egnsteatrene man skal kigge efter, hvis man taler teaterkrise – eller publikumskrise for den sags skyld. Den positive udvikling på provinsens små teatre har A. P. Møller Fonden heldigvis øje for i de her tider, hvor staten gør det svært for kommunerne.”

 

1. etape teater

Odsherred Kommune købte sidste sommer den tidligere Irma-forretning på Algade 36 i Nykøbing med det formål at indrette den til Odsherred Teater, som hidtil har haft til huse i Annebergparken syd for byen. Byrådet har bevilget 6,7 mio. kr. til 1. etape af ombygningen, som åbner i sommeren 2016, foreløbigt som caféteater.

Teatret vil blive indrettet med en prøvesal, teaterfoyer, kontorer, bar, personalerum med mulighed for kommende storkøkken.

Åbner døre for andre fonde

Også i Odsherred Kommune, som er den egentlige modtager af bevillingen, er man begejstret:.


- Det er en glædens dag, og vi er overordentligt glade og taknemmelige for den meget flotte donation fra

”A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”, som med samlet støtte til formål i Odsherred på næsten 30 mio. kr. virkelig har understreget, at den vil støtte udviklingstiltag inden for kulturen og idrætslivet også i en kommune uden for metropolerne. Med denne donation kan vi nu fremme processen omkring ansøgninger også til andre fonde for at få realiseret projektet så hurtigt som muligt,” udtaler borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune.

”Sammen med den igangværende områdefornyelse medvirker teatret midt i kommunens største by til ikke bare en væsentlig og tiltrængt fornyelse af byrummet, men også til at styrke Nykøbing som kulturby og medvirke til et løft for andre kulturinstitutioner, for erhvervslivet og turismen,” fortsætter borgmesteren.

Arkitektkonkurrence
Økonomiudvalget er byggeudvalg for første del af teaterombygningen og vil overveje at nedsætte en styre- eller følgegruppe samt udskrivning af arkitektkonkurrence for udførelse af projektet.

Arbejdet med at søge yderligere fonde om støtte til realiseringen af 2. og 3. etape går nu i gang, og håbet er at komme i gang så hurtigt som muligt.

Plads til 280 tilskuere
I 2. og 3. etape skal en teatersal på 420m2 etableres med plads til 280 tilskuere samt udearealer og byrum, som understøtter teatrets aktiviteter med bl.a. mulighed for optræden og udeservering.

Læs mere om Odsherred Teater

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

04-01-2018

Billetstatistik lover godt for sæson 2017/2018

Nye tal på billetsalget fra 25. april til 31. december 2017 viser lovende fremgang for denne sæson – niveauet er nemlig højere end sidste år på samme tid.

03-01-2018

Workshops om Holberg og dramatik for 400 skoleelever i hele landet

Det Kongelige Teater afholder aktiviteter og workshops for skoleelever i forbindelse med, at Holbergs komedie Maskerade tager på turné i januar.

02-01-2018

Navnenyt: Henrik Zangenberg takker af

Siden Zangenbergs Teater i 2017 mistede sit tilskud fra Københavns Kommune, har det ikke været muligt at drive teatret i sin eksisterende form. Derfor takker Henrik Zangenberg nu af.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.