Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
27-06-2016 | artikel nr. 5699
del

Lasse Bo Handberg ny direktør for Mungo Park i Allerød

Lasse Bo Handberg overtager direktørposten på Mungo Park i Allerød i sommeren 2017, når Martin Lyngbo stopper. Foto: Mungo Park

Efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt har bestyrelsen for Mungo Park nu udpeget Martin Lyngbos efterfølger på Allerød-teatret. Det er den 43-årige instruktør og dramatiker Lasse Bo Handberg, som siden 2012 har stået i spidsen for søsterteatret Mungo Park Kolding.

Lasse Bo Handberg overtager direktørposten i på Mungo Park i Allerød fra sommeren 2017, og det bliver dermed også Handberg, der kommer til at lægge sidste hånd på den ombygning af teaterbygningen, som netop er blevet besluttet af Allerød Kommune. Han får således til opgave at arbejde med udviklingen af både de fysiske rammer og af videreudviklingen af  organisationen.

Læs "Mungo Park får millioner til ombygning"

Lasse Bo Handberg kommer til teatret med en række nye ideer og bl.a. en ambition om at skabe et forøget samarbejde mellem de to Mungo Park-teatre. Som instruktør og dramatiker har Lasse Bo Handberg høstet stor anerkendelse for stærke kunstneriske projekter, som forholder sig kompromisløst og underholdende til vores moderne eksistens og samfund, melder Mungo Park i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at overtage direktørposten i Mungo Park i Allerød, og jeg er ydmyg over de store sko, som skal udfyldes efter Martin Lyngbo. Samtidig er det med blandede følelser, at jeg skal overlade roret og de fantastiske medarbejdere i Kolding til en ny chef. Jeg vil dog arbejde hårdt for, at de to teatre kan knyttes tættere sammen i de kommende år. Ikke blot fordi jeg dermed vil kunne fastholde min professionelle relation til en række fantastiske kunstnere, men først og fremmest fordi jeg tror på, at vi kan få endnu mere og bedre kunst ud af at koble de to teatres stærke ressourcer,” udtaler Lasse Bo Handberg.

Og Mungo Parks bestyrelsesformand Mogens Hugo er godt tilfreds med bestyrelsens valg af afløser for Martin Lyngbo, der meldte sin afgang i februar i år.

”Bestyrelsen glæder sig over, at Lasse Bo Handberg indtræder som direktør for Mungo Park. Lasse vil fortsætte den gode udvikling, der har været i Mungo Park siden etableringen i 1992. Lasse har først på BaggårdTeatret og siden på Mungo Park Kolding bevist, at han er en stærk leder og udvikler af teaterorganisationer. Alt dette ser vi frem til, når Lasse Bo Handberg sommeren 2017 afløser Martin Lyngbo, som stopper efter 12 år med exceptionelt gode resultater. Bestyrelsen for Mungo Park og Lasse Bo Handberg deler en ambition og vision om en fremtid med et større samarbejde med søsterteatret i Kolding. Mungo Park Kolding er et sted, som under Handbergs ledelse på få år er vokset fra nystartet institution til et velsmurt og dagsordensættende teater med højt kunstnerisk niveau,” udtaler Mogens Hugo i pressemeddelelsen.

 

Fakta om Lasse Bo Handberg

·       Født 1972

·       Opvokset i Svendborg og Birkerød

·       Cand.mag. i Dansk og Filosofi fra Københavns Universitet

·       Dramatiker ved Den Danske Scenekunstskole

·       Fra 2003-2012 direktør for BaggårdTeatret, Svendborg, som under Handbergs ledelse opnåede egnsteaterstatus i 2007

·       I 2005 med til at stifte Teater Momentum i Odense, hvor han siden har været formand for bestyrelsen

·       Siden august 2012 direktør for Mungo Park Kolding

·       I bestyrelsen for Det københavnske Teatersamarbejde (KBHT) og er desuden bestyrelsesformand for filmfestivalen SVEND

·       Instruktion og dramatik:Lasse Bo Handberg har instrueret flere skuespil, bl.a. ’Kampen Om Danmark’, ’Taasinge’ om Elvira Madigan; ’Honningkagebyen’ om Brødremenigheden i Christiansfeld; stand-up-satiren ’Gud'me’ og senest i 2015 teaterkoncerten ’Carl’ (Mungo Park Kolding/BaggårdTeatret/Odense Teater), som han ligeledes var dramatiker på. Han har skrevet flere skuespil, bl.a. ’Jäger’ (Svalegangen), ’Producenterne’ på Fjællebroen (BaggårdTeatret/Nørrebro Teater) og sammen med nuværende teaterdirektør for Mungo Park i Allerød, Martin Lyngbo, har han dramatiseret Kierkegaards ’Forførerens Dagbog’ (Mungo Park).

·       Af væsentlige produktioner kan desuden nævnes ’Forsamlingshuset’ (BaggårdTeatret, 2008), ’Rindal’ (Mungo Park Kolding, 2013), ’Yahya Hassans Digte’ (Mungo Park Kolding, 2014) og ’De stuerene’ (Mungo Park Kolding, 2016).

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.