Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
25-08-2016 | artikel nr. 5754
del

Nu åbner Odsherred Teater i gågaden i Nykøbing Sj.

Lørdag den 3. september slår Odsherred Teater officielt dørene op for et helt nyt teaterhus i centrum af Nykøbing Sjælland. Målet er at være et levende og inspirerende sted, der skal være et lokalt samlingspunkt for hele Odsherred.

I efteråret 2014 lancerede Odsherred Teater planerne om at flytte i nye bygninger midt på gågaden i Nykøbing Sj., og den 3. september er man så klar til endelig at åbne officielt i de nye, centrale omgivelser, der skal hjælpe teatret til en bedre lokal forankring.

”Opbakningen til dette ambitiøse projekt har lige fra starten været overvældende – fra borgere, fra foreninger, fra politisk hold og fra erhvervslivet. Uden den var det aldrig lykkedes,” udtaler teaterleder Simon Vagn Jensen i en pressemeddelelse.

 

Program for lørdag den 3. september

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.

Kl. 14-16:Indvielsesreception med taler af borgmester Thomas Adelskov, viceborgmester Steen Egede Jensen, kulturdvalgsformand Søren With og teaterleder Simon Vagn Jensen samt let underholdning ved Odsherred Teater.

Kl. 17-18.30: Spisning. Du kan købe buffet til kr. 175,- pr. pers. Bestilles på: info@lokalkompagniet.dk

Kl. 19.30: Vi blænder op for aftenens koncert med Danmarks suverænt bedste Beatlesorkester Repeatles. Vi fejrer 50 året for et af de absolut bedste Beatles album Revolver som Repeatles giver den fulde version af. Herefter er der hitparade med Beatlesnumre. Gæsteoptræden af Henrik Ipsen.

OBS! Samme aften er der Honky Tonk i Nykøbing med musik i alle cafeer, restauranter mm. Det er IKKE nødvendigt at købe et Honky Tonk armbånd til teatrets åbningsarrangement.

 

Gevinst for handelslivet

Odsherred Kommune har købt de tomme bygninger, der tidligere husede Irma, og finansieret en ombygning af den forreste del af bygningen til caféteater. Teatret er nu, i samarbejde med kommunen, i gang med at skabe yderligere økonomisk fundament til det, som på sigt bliver anden etape; nybygningen af en moderne teatersal i bagerste del af den tidligere Irma-bygning.

”Jeg håber og tror, at byrådets store investering og satsning med den nye teaterbygning midt på Algade i Nykøbing, vil blive en kæmpe gevinst for handelslivet og Nykøbing, men i lige så høj grad til glæde og gavn for borgerne i hele Odsherred. Teatret er en bannerfører og omdrejningspunkt for store dele af egnens kulturaktiviteter, og den nye teaterbygning og placering giver derved teatret mulighed for at komme endnu tættere på sit publikum,” siger Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred kommune.

 

En del af en større strategi

Odsherred Teaters placering i bymidten indgår som en del af Odsherred Kommunes udviklingsstrategi, der bl.a. fokuserer på at løfte det oplevelsesmæssige byrum i Nykøbing.

Her vil Odsherred Teater bidrage med øget aktivitet og øget samarbejde mellem kultur og erhverv, og teatret vil styrke sin position som en synlig og udviklingsfokuseret kulturinstitution, der forholder sig målrettet til Odsherreds udfordringer og potentialer.

 

Scenografer har indrettet

Scenografteamet Sir Grand Lear, som består af Ingvild Grande og Lea Burrows, har hjulpet med indretningen af det nye teaterrum, cafe og kontorarealer. Målet har været at skabe hjemlige og rare rammer, som man har lyst til at slå sig ned og være i, og det har resulteret i et farverigt interiør inspireret af farverne i den odsherredske natur.

 

Fra parkteater til byteater

Odsherred Teater åbnede i Annebergparken lidt uden for Nykøbing Sjælland i 1996. Fra begyndelsen markerede teatret sig med en stærk kunstnerisk profil og producerede de følgende år en lang række forestillinger af meget høj kvalitet. Teatret var i de første mange år næsten udelukkende et turnéteater, og var markant på nationalt plan, men næsten usynligt lokalt.

I 2011 blev der taget et drastisk valg, hvor teatret redefinerede sig selv, så den nationale turnéaktivitet blev helt fravalgt, og teatret i stedet valgte at få inspiration fra det at være et lokalt forankret egnsteater. Flytningen af teatret er kronen på redefineringsprojektet. Samtidig har teatret fastholdt sin turnévirksomhed omend i mindre omfang.

Læs mere om Odsherred Teater

19-02-2018

Navnenyt: Charlotte Bach tiltræder som jurist i TIO

Charlotte Bach tiltræder den 1. marts 2018 som TIOs nye jurist. Hun erstatter dermed Sanne Bech.

15-02-2018

En fælles stemme til Kulturmødet på Mors 2018

Vi gentager succesen fra sidste år og deltager til Kulturmødet på Mors 23-25. august 2018 med nye cases, der kan sætte gang i kulturdebatten.

13-02-2018

Forsker følger huskunstnerprojektet ”Fortællinger i lokalsamfundet”

I et forskningsprojekt, hvor Statens Kunstfonds Huskunstnerordning blev undersøgt, var seks caseprojekter udvalgt til at blive fulgt tæt af forskergruppen. En af de cases, som blev undersøgt, var Jesper la Cour og Det Fortællende Teaters samarbejde med Hem Skole i Skive.

12-02-2018

Danskerne er de største kulturforbrugere i EU

En ny opgørelse fra Eurostat viser, at hele 85,3 pct. af danskerne i løbet af et år deltager i en kulturel aktivitet. I gennemsnit deltager 63,7 pct. af europæerne i kulturelle aktiviteter.

09-02-2018

Island Connect residency går til Teater Bæst og Clownidoscopio Teatre

BIRCA og C.IN.E. har besluttet, hvem der får gratis recidency på Bornholm og Mallorca. Clownidoscopio Teatre, som kommer fra Ibiza, har allerede kontakt med Danmark, da deres stykke skal instrueres af Gitta Malling, teaterleder på Limfjordsteatret.

08-02-2018

Dansk Kunstnerråd om Åben Skole: Integrer kunst i skolen gennem fagligt samarbejde

I en ny rapport peger Dansk Kunstnerråd på, at de kunstneriske og kulturelle indslag i Åben Skole ofte blot bliver et underholdende indslag med kunstnere som ”dagens gæst”. I stedet for disse kortere besøg bør kunstnere og lærere indgå et samarbejde, forberede undervisningen sammen og derigennem drage fordel af hinandens fagligheder.

07-02-2018

PS Profil: Cantabile 2

I en serie skiftes TIO’s medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Cantabile 2.

06-02-2018

Stormøde: Teater- og filmbranchen viser vejen for andre brancher

Fredag den 2. februar løb et stormøde af stablen om psykisk arbejdsmiljø, sexkrænkelser og magt i film- og teaterbranchen. På mødet debatterede de ca. 180 deltagere livligt om bl.a. gråzoner og etiske retningslinjer. 
05-02-2018

Navnenyt: Maria Westh Hage er ny producent på Cantabile 2

Cantabile 2, egnsteater i Vordingborg, har ansat en producent med solid erfaring i ledelse, udvikling og samarbejde. Maria Westh Hage bor i Vordingborg, hvor hun i mange år har arbejdet inden for uddannelsesverdenen med skoleledelse, udvikling og samarbejder på tværs af organisationer, kommune og erhvervsliv.

02-02-2018

Fælles kultur med plads til forskellighed i kulturhus med 61 aktører

I forbindelse med Carte Blanches bidrag ”KUNSTEN AT LYTTE” til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 lavede teatret et POP-OP-KULTURHUS i Viborg. I de 25 dage, kulturhuset var åbent, var der i alt 71 arrangementer med 61 forskellige aktører. Proscenium har talt med Carte Blanche, som giver deres anbefalinger til, hvordan man får et samarbejde med så mange parter til at lykkes.

01-02-2018

Årets Teateroplevelser 2017

CPHCulture har netop offentliggjort vinderne af Årets Teateroplevelser 2017:

31-01-2018

PS Profil: TEATRET

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer TEATRET.

30-01-2018

Navnenyt: Thorkild Andreasen udnævnt til Kunstrådet i Aarhus

Thorkild Andreasen, administrativ leder af Carte Blanche og medlem af TIOs bestyrelse, er ét af de seks nye medlemmer i Kunstrådet i Aarhus Kommune.

30-01-2018

Eksterne evaluatorer til egnsteaterevalueringen på plads

Det er nu faldet på plads, at de eksterne evaluatorer, som skal evaluere 13 egnsteatre, bliver Niels Andersen, Rasmus Adrian, Steen Nørgaard samt Pernille Plantener og Rikke Juellund. Evalueringen sættes i gang i februar 2018 og forventes afsluttet senest september 2019.

26-01-2018

Politisk opbakning til film- og teaterbranchens arbejde for et bedre arbejdsmiljø

TIO og syv andre organisationer fra teater- og filmbranchen var til møde med ligestillingsminister Karen Ellemann og kulturminister Mette Bock for at tale om branchens tiltag mod krænkelser og chikane.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.