Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
25-08-2016 | artikel nr. 5754
del

Nu åbner Odsherred Teater i gågaden i Nykøbing Sj.

Lørdag den 3. september slår Odsherred Teater officielt dørene op for et helt nyt teaterhus i centrum af Nykøbing Sjælland. Målet er at være et levende og inspirerende sted, der skal være et lokalt samlingspunkt for hele Odsherred.

I efteråret 2014 lancerede Odsherred Teater planerne om at flytte i nye bygninger midt på gågaden i Nykøbing Sj., og den 3. september er man så klar til endelig at åbne officielt i de nye, centrale omgivelser, der skal hjælpe teatret til en bedre lokal forankring.

”Opbakningen til dette ambitiøse projekt har lige fra starten været overvældende – fra borgere, fra foreninger, fra politisk hold og fra erhvervslivet. Uden den var det aldrig lykkedes,” udtaler teaterleder Simon Vagn Jensen i en pressemeddelelse.

 

Program for lørdag den 3. september

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.

Kl. 14-16:Indvielsesreception med taler af borgmester Thomas Adelskov, viceborgmester Steen Egede Jensen, kulturdvalgsformand Søren With og teaterleder Simon Vagn Jensen samt let underholdning ved Odsherred Teater.

Kl. 17-18.30: Spisning. Du kan købe buffet til kr. 175,- pr. pers. Bestilles på: info@lokalkompagniet.dk

Kl. 19.30: Vi blænder op for aftenens koncert med Danmarks suverænt bedste Beatlesorkester Repeatles. Vi fejrer 50 året for et af de absolut bedste Beatles album Revolver som Repeatles giver den fulde version af. Herefter er der hitparade med Beatlesnumre. Gæsteoptræden af Henrik Ipsen.

OBS! Samme aften er der Honky Tonk i Nykøbing med musik i alle cafeer, restauranter mm. Det er IKKE nødvendigt at købe et Honky Tonk armbånd til teatrets åbningsarrangement.

 

Gevinst for handelslivet

Odsherred Kommune har købt de tomme bygninger, der tidligere husede Irma, og finansieret en ombygning af den forreste del af bygningen til caféteater. Teatret er nu, i samarbejde med kommunen, i gang med at skabe yderligere økonomisk fundament til det, som på sigt bliver anden etape; nybygningen af en moderne teatersal i bagerste del af den tidligere Irma-bygning.

”Jeg håber og tror, at byrådets store investering og satsning med den nye teaterbygning midt på Algade i Nykøbing, vil blive en kæmpe gevinst for handelslivet og Nykøbing, men i lige så høj grad til glæde og gavn for borgerne i hele Odsherred. Teatret er en bannerfører og omdrejningspunkt for store dele af egnens kulturaktiviteter, og den nye teaterbygning og placering giver derved teatret mulighed for at komme endnu tættere på sit publikum,” siger Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred kommune.

 

En del af en større strategi

Odsherred Teaters placering i bymidten indgår som en del af Odsherred Kommunes udviklingsstrategi, der bl.a. fokuserer på at løfte det oplevelsesmæssige byrum i Nykøbing.

Her vil Odsherred Teater bidrage med øget aktivitet og øget samarbejde mellem kultur og erhverv, og teatret vil styrke sin position som en synlig og udviklingsfokuseret kulturinstitution, der forholder sig målrettet til Odsherreds udfordringer og potentialer.

 

Scenografer har indrettet

Scenografteamet Sir Grand Lear, som består af Ingvild Grande og Lea Burrows, har hjulpet med indretningen af det nye teaterrum, cafe og kontorarealer. Målet har været at skabe hjemlige og rare rammer, som man har lyst til at slå sig ned og være i, og det har resulteret i et farverigt interiør inspireret af farverne i den odsherredske natur.

 

Fra parkteater til byteater

Odsherred Teater åbnede i Annebergparken lidt uden for Nykøbing Sjælland i 1996. Fra begyndelsen markerede teatret sig med en stærk kunstnerisk profil og producerede de følgende år en lang række forestillinger af meget høj kvalitet. Teatret var i de første mange år næsten udelukkende et turnéteater, og var markant på nationalt plan, men næsten usynligt lokalt.

I 2011 blev der taget et drastisk valg, hvor teatret redefinerede sig selv, så den nationale turnéaktivitet blev helt fravalgt, og teatret i stedet valgte at få inspiration fra det at være et lokalt forankret egnsteater. Flytningen af teatret er kronen på redefineringsprojektet. Samtidig har teatret fastholdt sin turnévirksomhed omend i mindre omfang.

Læs mere om Odsherred Teater

24-11-2017

Scenekunsten samlet for at give anbefalinger til PUS

På to dialogmøder i hhv. Aarhus og København den 21. og 22. november gav Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) et overblik over deres arbejde i udvalget og bad om input til anbefalinger til både det næste udvalg samt til kulturministeren i forbindelse med den kommende reform i 2018.

23-11-2017

Forlaget DRAMA er lukket efter betalingsstandsning

DATS’ forlag, butik og webshop, DRAMA, har været nødt til at indføre betalingsstandsning. De vil sandsynligvis senere indgive en konkursbegæring. Bestyrelsen håber, at de engang i fremtiden kan starte et nyt forlag.

23-11-2017

TIO med i initiativ for at skabe bedre arbejdsmiljø på teater og film

TIOs sekretariatsleder, Loa Haislund Larsen, har i dag, torsdag den 23. november, været til møde med 11 organisationer fra hele film- og teaterbranchen. Dansk Skuespillerforbund og Producentforeningen havde inviteret til mødet for at finde ud af, hvordan man sammen kan sikre et godt arbejdsmiljø på teater-, film- og tv-produktioner.

22-11-2017

Navnenyt: Ulla Dengsøe får Merete Hegner Prisen

Merete Hegner Prisen gik i år til den kunstneriske leder af Festival of Wonder, Ulla Dengsøe.

21-11-2017

Teatret som demokratiskaber

I månederne op til kommunalvalget i dag den 21. november har flere teatre landet over sat vælgermøder, forestillinger og festivaler op med udgangspunkt i valg og demokrati.

20-11-2017

Kunst og kultur til debat i kommunalvalget

Dagen op til kommunalvalget har Proscenium samlet en række debatindlæg fra kulturdebattører og kommunalpolitikere: Rasmus Norup (K) vil holde fast i aktiv kulturpolitik, fordi den skaber velfærd og livskvalitet. Maria Frej (SF) insisterer på at tale kulturen op, fordi kunst og kultur er med til at gøre os til stærkere og klogere mennesker, hvilket dermed også gør vores samfund stærkt. Michael Vajhøj (LA) mener, at kunsten er vigtig, fordi den tvinger os til at forholde os til vores samfund og til os selv.

17-11-2017

Bora Bora får støtte fra Statens Kunstfond

Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) under Statens Kunstfond har netop uddelt midler fra puljen for internationale residensværtskaber. Bora Bora, Københavns Internationale Teater og Dansehallerne har fået støtte.

17-11-2017

Skab bedre rammer for kunst i Åben Skole med national forpligtelse

Til et dialogmøde på Christiansborg fremhævede blandt andet TIO’s Åben Skole-udvalg, at samarbejdet med kommunerne er vigtigt for at få implementeret kunsten i skolen – samtidig efterspørges klare nationale rammer.

16-11-2017

Sammenlægning af de kunstneriske uddannelser: Er deres udfordringer egentlig ens?

Søndag Aften sætter spørgsmålstegn ved, om Henrik Sveidahls diagnose af de kunstneriskes uddannelsers udfordringer er korrekt, og om der skal findes én løsning til alle skolerne.

15-11-2017

PS Profil: Teatret Zeppelin

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret Zeppelin.

15-11-2017

Navnenyt: Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for UNIMA Danmark.

Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for den danske afdeling af den internationale dukketeaterorganisation UNIMA.

14-11-2017

Navnenyt: Caroline Kirkegaard er ny i TIO

TIOs kommunikationsmedarbejder Signe Ravn er gået på barsel, og Caroline M.B. Kirkegaard er derfor ny kvinde på posten.

13-11-2017

Flere går i teatret

En analyse fra Søndag Aften viser, at der i 2016 var næsten 100.000 flere gæster i teatret i forhold til 2015, og at teatrene fra 2012 til 2016 har oplevet en stigning i gæster på 11 pct.

13-11-2017

Fælles initiativ mod sexchikane

Det er skræmmende tal, som en undersøgelse fra Politiken blandt Dansk Skuespilforbunds kvindelige skuespillere, viser. Her er det kommet frem, at 64 pct. af de adspurgte kvindelige skuespillere har oplevet sexchikane fra en chef.

10-11-2017

Hvor mange penge bruger din kommune på kultur?

Undervisning og kultur er en post på alle kommuners budget. Men hvor mange penge bruger din kommune på kultur? Politiken.dk har lavet en oversigt.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.