Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
06-09-2016 | artikel nr. 5769
del

Horsens Teaterfestival hiver teater ud i byrummet

Horsens Teaterfestival tager i år hul på et nyt initiativ. De vil lave en helt ny åbningsforestilling med titlen BEVÆGELSE i 2017 med borgerne i Horsens, professionelle dansere og to belgiske instruktører.

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede teaterfestival for børn og unge og fungerer samtidig som et mødested for branchen og som udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge. Mere end 7.000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger, og der er mere end 80 frivillige fra hele landet, der henover weekenden hjælper med afvikling af festivalen.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og finansieres desuden af Kulturministeriet.

Allerede på festivalen i år kan man få en smagsprøve på, hvad der kommer til at ske til festivalen i 2017. Der varmes nemlig op med workshoppen BEVÆGELSE af belgiske Gregory Cares og Ives Thuwis, der afholder workshop på Rådhustorvet fredag 16. september kl. 15-17.Her er alle velkommen til at deltage og have en sjov og hyggelig eftermiddag sammen. Alle kan være med, og arrangørerne håber at fylde rådhustorvet med glade festivaldeltagere.

 Hvorfor BEVÆGELSE?

De sidste år har åbningsforestillingen haft fantastiske internationale forestillinger på programmet. Men der produceres kun få børneteaterforestillinger, der både er intime og kan fungere optimalt for 3-500 mennesker. Så nu skal vi have måsen ud af plyssæderne og publikum med ind i maskinrummet og ud i byrummet, hvor de kan trampe i savsmulden, lyder det fra Horsens Kommune.

”I Horsens er vi vant til at se og gå i teatret. Nu vil festivalen gerne invitere borgerne (og vækstlag fra hele regionen) til at være med i forestillingen. Dette års åbningsforestillingen Football on Stilettos af belgiske Kopergietery bliver foreløbigt den sidste vi ser indendørs. Til næste år bliver det ude på et torv i Horsens, hvor også mange flere, både kan være med og opleve forestillingen,” siger Ditte Felding, koordinator af Horsens Teaterfestival.

I 2016 er det 31. gang der er teaterfestival i Horsens. I løbet af de tre festivaldage spiller 33 af de bedste danske forestillinger og 3 internationale i alt 94 gange. Alle billetter er gratis – de skal bare hentes.  

Se programmet her: www.horsensteaterfestival.dk

23-10-2017

Ny bog sætter fokus på operaen indtog i København

En ny bog af operaekspert Henrik Engelbrecht fortæller historien om operaens indtog i guldalderens København. Her fortæller forfatteren Proscenium.dk om projektet.

19-10-2017

Nu er den scenekunstneriske bachelor en realitet

Den Danske Scenekunstskoles uddannelser i skuespil, iscenesættelse, scenekunstnerisk produktion og musical er netop godkendt som 3-årige kunstneriske bacheloruddannelser på linje med andre kunstneriske videregående uddannelser.

18-10-2017

PS Profil: Det Lille Turnéteater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Det Lille Turnéteater.

17-10-2017

Festival of Wonder præsenterer 100 events

Når Festival of Wonder finder sted i Silkeborg fra den 9.-12. november 2017, så er det med et kvalitetsstempel fra EU. EFFE, EU’s festivalorganisation, har nemlig udvalgt Festival of Wonder 2017 som en af Europas 26 bedste festivaler ud af 715 udvalgte.

16-10-2017

Navnenyt: Anne Middelboe Christensen indtrådt i fondsbestyrelse

Informations anmelder Anne Middelboe Christensen er fra 2017 nyt medlem af bestyrelsen for Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fond.

13-10-2017

Sparkling Sound Festival finder sted den 28. oktober

Sparkling Sound Festival 2017, en festival for lydkunst, dans, performance og lys, finder sted i København den 28. oktober 2017. Festivalen er arrangeret af ALTERATION og co-produceret af Dansehallerne.

12-10-2017

Navnenyt: Nye medlemmer i Reumert Juryen

Operasanger og P2-vært Stine Rosengren og dramaturg Susanne Hjelm Pedersen indtræder i Reumert-juryen. Læs, hvem de erstatter.

11-10-2017

Udviklingsplatformen lancerer mentor-program

Nu søger Udviklingsplatformen for Scenekunst 10 mentees til sit nye mentorprogram, der er rettet mod scenekunstproducenter og selvproducerende scenekunstnere. Ansøgningsfristen er den 9. november 2017.

10-10-2017

Dansk dans i internationalt selskab på Tanzmesse

På den tyske danseplatform Tanzmesse NRW arrangerer Statens Kunstfond en fælles dansk stand, som skal være med til at underbygge og videreudvikle det internationale netværk og styrke mulighederne for dansk dans internationalt.

10-10-2017

Medlemmer til projektstøtteudvalg er udpeget

Statens Kunstfonds repræsentantskab har netop udpeget medlemmer til de projektstøtteudvalg, der tiltræder ved årsskiftet.

09-10-2017

Bora Bora afholder international dansefestival for babyer

Aarhus’ dansescene, Bora Bora, inviterer i uge 42 og 43 til seks unikke interaktive danseforestillinger for de 0-5-årige. Med festivalen DANS BABY DANS er det nemlig første gang i Danmarks historie, at der arrangeres en professionel dansefestival for de allermindste.

06-10-2017

PS Profil: TeaterØEN

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer TeaterØEN.

05-10-2017

Hvad oplever børn og unge i teatret?

Pernille Welent Sørensen, konsulent på Teatercentrum, starter pr. 1. oktober 2017 påPh.d.-skolen for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitetog vil de næste tre år arbejde med fokus på børn og unges teateroplevelser.

04-10-2017

Sorgenfri Teaterforening vil skabe fællesskab via aktivitetsskabende scenekunst

Nordsjælland er blevet et teaterinitiativ rigere i form af Sorgenfri Teaterforening, der fokuserer på at vise den socialt engagerede og aktivitetsskabende scenekunst.

03-10-2017

Ny kulturvaneundersøgelse på vej

Danmarks Statistik sætter gang i arbejdet med at indsamle materiale til endnu en landsdækkende undersøgelse af danskernes kulturvaner.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.