Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
09-11-2016 | artikel nr. 5876
del

Kulturministeren kaldt i samråd om Videncenter for Scenekunst

Mogens Jensen (S) har kaldt kulturministeren i samråd ovenpå beslutningen om ikke at etablere et Videncenter for Scenekunst. Foto: Steen Brogaard

Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen (S) har kaldt Bertel Haarder i samråd i kølvandet på beslutningen om ikke at etablere Videncenter for Scenekunst på nuværende tidspunkt.

Af Signe Ravn

En bred kreds af danske scenekunstaktører og daværende kulturminister Marianne Jelved fandt i fællesskab frem til, at teaterbranchen som et hele ville have gavn af et Videncenter for Scenekunst, men centret nåede ikke at blive realiseret, før valget førte magtskifte med sig. Og Jelveds efterfølger Bertel Haarder har på intet tidspunkt været positivt indstillet overfor ideen om centret, som ellers skulle have til formål at styrke videndeling, dokumentation, rådgivning og erfaringsudveksling indenfor publikumsudvikling og internationalisering.

”[Jeg] forholder mig forholdsvis skeptisk overfor oprettelse af nye videnscentre, idet jeg helst ser, at midlerne anvendes i direkte forstand på den udøvende scenekunst,” skrev Bertel Haarder den 28. september i et brev til Udviklingsplatformens bestyrelsesformand Pernille Møller Taasinge.

Læs Proscenium.dk’s artikel: ”Alternativ anvendelse af Videnscenter-midler er endnu ikke besluttet”

Dermed gjorde kulturministeren det klart, at der ikke var udsigt til, at det Videncenter for Scenekunst, som udsprang af dialogkredsens et år lange arbejde efter Scenekunstdialog i januar 2015, ville blive realiseret alligevel.

Men den beslutning vil Mogens Jensen nu gerne høre nærmere om. Derfor har han indkaldt kulturministeren i samråd onsdag den 9. november 2016.

Samrådsspørgsmål B

Vil ministeren redegøre for ministerens holdning til det længe planlagte og budgetterede videnscenter for scenekunst, herunder et samarbejde mellem videnscenteret og den nyligt etablerede udviklingsplatform for scenekunst?

Der henvises til artiklen ”Haarder: Videnscenter er stadig en del af overvejelserne”, der blev bragt i Berlingske den 1. oktober 2016.

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).”

Egil Bjørnsen, der er daglig leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst, deltog i samrådet som tilhører.

 

Læs mere om Videncenter for Scenekunst på Proscenium:

”Nyt om Videncenter på Egnsteaterkonferencen”

"TIO-formand om Videncenter: Det skal være brugbart i praksis"

"Kulturministeren vil have Videncenter til Århus"

23-01-2018

Navnenyt: Jesper de Neergaard vinder Scenekunstprisen 2017

Da Performing Arts Platform i fredags uddelte priser, modtog Bora Boras kunstneriske leder Scenekunstprisen, mens Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell” vandt årets Publikumspris.

22-01-2018

Få indblik i partnerskaber mellem dagtilbud og kunstinstitutioner

På en børnekulturkonference, som Slots- og Kulturstyrelsen afholder den 21. marts i Aarhus, er der mulighed for at få indblik i og dele viden om partnerskaber mellem dagtilbud og kunst- og kulturinstitutioner.

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

04-01-2018

Billetstatistik lover godt for sæson 2017/2018

Nye tal på billetsalget fra 25. april til 31. december 2017 viser lovende fremgang for denne sæson – niveauet er nemlig højere end sidste år på samme tid.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.