Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
07-03-2017 | artikel nr. 6067
del

Piet Bertelsen ansat som teaterchef på Riddersalen

Piet Bertelsen er ny teaterchef på Riddersalen. Foto: Dennis Vesterberg

Riddersalen har fundet sin nye teaterchef. Det er et kendt ansigt, der fremover sætter sig i chefstolen. Valget er nemlig faldet på teatrets konstituerede teaterchef, Piet Bertelsen.

Af Signe Ravn

Det seneste års tid har Riddersalen opereret med en konstitueret teaterchef i form af Piet Bertelsen, der tidligere har været administrativ leder på teatret fra 2007-16, men i januar slog teatret teaterchefstillingen op og søgte efter en visionær person til at stå i spidsen for realiseringen af teatrets vision og strategi fra 2017-20.

Se Riddersalens teaterchef-stillingsopslag

Og nu er den rette kandidat fundet og ansat. Det bliver også i den kommende fire års periode Piet Bertelsen, der skal styre løjerne på Allégade på Frederiksberg. Det meldte Teateravisen i slutningen af februar.

Det er en glad teaterchef, der nu tager fat på sit nye, gamle job efter, at hans ansættelse både er godkendt af teatrets bestyrelse og Kultur- og Fritidsforvaltningen i Frederiksberg Kommune. Det giver klarhed på linjerne både udadtil og indadtil.

”Jeg har mærket stor opbakning i huset, og det er guld værd. Det er spændende og meget motiverende, at profilen er faldet på plads. Vi har haft mange lange og gode snakke om visioner og strategi, og nu skal det udmøntes i spændende projekter og samarbejder,” fortæller Piet Bertelsen til Proscenium.dk.

I den kommende periode som lille storbyteater vil Riddersalen fokusere på børne- og familieteater. Voksenteatret er foreløbigt sat i magasin.

”Det er ikke fordi, at lysten og motivationen ikke er der, men vi er nødt til at prioritere midlerne og skærpe både vores indsats overfor og samarbejde med målgruppen,” siger Piet Bertelsen til Proscenium.dk og forklarer, at et tæt samarbejde med skoler og andre institutioner lokalt på Frederiksberg indgår i planerne, ligesom der vil komme andre samarbejder og flere gæstespil på Riddersalen i de kommende år. 

Med de ændringer, som teatret har planlagt, og med flere nye medlemmer i bestyrelsen, har det været rart for den nyslåede teaterchef at søge den stilling, han allerede beklædte.

”Det er en meget sund øvelse, for så skal man forholde sig helt skarpt til tingene og mærke efter, om det stadig er en spændende opgave. Det var interessant først at skrive ansøgningen og så gå til samtale og få sommerfugle i maven, og mærke, at det her, det betyder noget for mig,” slutter Piet Bertelsen, der formelt tiltrådte stillingen den 1. marts 2017.

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

12-03-2018

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

09-03-2018

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

02-03-2018

Aprilfestival med mere end 100 professionelle teatre

Når ’Aprilfestival – teater for små & store’ løber af stablen fra 15. til 22. april i Syddjurs Kommune bliver det med mere end 100 professionelle teatre, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Det gør festivalen til den største af sin slags i verden.

01-03-2018

Analyse fra Søndag Aften: Sådan fordeler de kommunale kulturkroner sig

I en række artikler gennemgår Søndag Aften kommunernes kulturbudgetter for 2018. Kommunerne har øget deres budgetter til både teatre og museer, mens de sparer på budgetterne til bibliotekerne.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.