Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
03-08-2017 | artikel nr. 6271
del

Navnenyt: Ny teaterleder på Zangenbergs Teater

Thea Kulavig er ny teaterleder på Zangenbergs Teater per 1. august 2017. Foto: Nicolai Egense

Thea Kulavig, der tiltrådte som administrator på Zangenbergs Teater i oktober 2016, overtager jobbet som teaterleder samme sted fra den 1. august 2017.

Af Signe Ravn

Når Zangenbergs Teater slår dørene op til endnu en sæson, bliver det med en ny teaterleder. Thea Kulavig, der overtog stillingen som administrator efter Søren Veien i efteråret 2016, har siden stået i spidsen for teatrets redningsforsøg og træder nu et skridt op ad stigen og bliver teaterleder.

Dermed tegner hun den fornyelse, som Zangenbergs Teater har taget tilløb til, siden teatret røg ud af lille storbyteater-ordningen ved udgangen af 2016. Samtidig tiltræder Nina Jensen fra Uppercut Danseteater som ny administrator.

”Zangenbergs Teater har 39 års fantastisk teaterhistorie, som jeg ydmygt glæder mig til at bygge videre på – og ikke mindst udvikle og forny – og styre skuden sikkert mod fremtiden med gode folk omkring mig,” fortæller Thea Kulavig til Proscenium.dk.

”Vi har brugt de sidste 6 måneder på at få åbnet en masse døre på klem til nye samarbejdspartnere, investorer, co-producenter og så videre, og med sæson 18/19 i hus kan vi nu fortsætte med at skubbe dem op på vid gab. Det nye Zangenbergs Teater skal have benene solidt plantet i Indre København, men skal åbne armene op mod resten af Danmark og præsentere endnu mere børne- og ungdomsteater fra hele landet samt producere aktuel og vedkommende scenekunst. Vi starter med ”Olga og kedsomheden”, en del af vores treårige projekt om børn og det at fejle, til foråret, som er en co-produktion med Teater Kompas, hvilket vi glæder os meget til. Med al den goodwill, vi møder, er vi meget optimistiske, og kan mærke der er brug for sådan nogen som os i København, så det er bare op på hesten og arbejde videre for at sikre, at vores hovedstad ikke bliver endnu en kulturinstitution fattigere”.

Støt Zangenberg Teaters crowdfunding-kampagne 

Thea Kulavig er uddannet cand.mag. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet i 2015. Hun er medstifter af og har været kunstnerisk leder af 48-timers teaterkonceptet Det Kolde Bord siden 2011, og har været bestyrelsesmedlem i Teater Bloom siden 2010. Desuden arbejdede Thea Kulavig fra 2010-2015 på Københavns Musikteater, hvor hun blandt andet var kurator på Sidescenen, en scene for upcoming talenter. Ydermere arbejder Thea freelance som dramaturg.

Som dramatiker står Thea Kulavig bag ”Det testikelløse samfund” (Får302, 2015) og ”Romeo og Julie Komplekset” (Københavns Musikteater, 2015) og har skrevet manuskriptet til Mette Søndergaards kortfilm ”Græskar” (2015). Hun har desuden fået udgivet en tekst i ”Novelleteater – 13 korte stykker” samt ”Sommerhuset”, sidstnævnte skrevet sammen med Magnus Berg og blandt andet opført på Københavns Musikteater, på Forlaget DRAMA.

 

22-01-2018

Få indblik i partnerskaber mellem dagtilbud og kunstinstitutioner

På en børnekulturkonference, som Slots- og Kulturstyrelsen afholder den 21. marts i Aarhus, er der mulighed for at få indblik i og dele viden om partnerskaber mellem dagtilbud og kunst- og kulturinstitutioner.

19-01-2018

Kritikerforeninger samles for at sikre anmelderiets overlevelse

Berlingske kunne i sidste uge fortælle om den nystiftede paraplyorganisation Forenede Kritikere, der vil arbejde for at fremme forholdene for anmelderiet og kunstkritikken.

18-01-2018

Seminar fokuserede på strategisk forretningsudvikling i teaterbranchen

Med Christian Have som tovholder holdt Scenit og BilletBillet strategiseminar om forretningsudvikling og kommunikation i teaterbranchen den 11. januar.

17-01-2018

PS Profil: teater2tusind

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer teater2tusind.

16-01-2018

Søndag Aften om nye regionale fonde: Man kunne have tænkt i samarbejdsmuligheder

Søndag Aften har kigget lidt nærmere på, hvordan midlerne til kunsten og kulturen fordeler sig på finansloven 2018. Derudover peger Søndag Aften på, at de nye regionale fonde risikerer at møde modgang.

15-01-2018

ZeBUs lokaler under ombygning

I starten af januar går tredje fase af ombygningen af Musiktorvet på Amager i gang. I den forbindelse skal ZeBU og Amager Bios foyer rives ned og bygges om. ZeBU har i ombygningsperioden fundet alternative spillersteder på Amager.

11-01-2018

Over 900 har underskrevet ”Manifest for den danske film- og scenekunstbranche”

Der er nu mere end 900 kvinder og mænd, som har underskrevet det manifest, der blev skrevet i kølvandet på #MeToo-kampagnen samt en reading på Edison. Underskriftsindsamlingen lukker i slutningen af januar.

10-01-2018

PS Profil: ZeBU

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer ZeBU’s to kunstneriske ledere Jørgen Carlslund og Marc van der Velden.

10-01-2018

Lovforslag vedtaget: Teatrene fritages for selskabsskat

Sidste år fremsatte skatteministeren et lovforslag om at fritage teatre for selskabsskat. Lovforslaget er nu vedtaget og trådte i kraft den 1. januar 2018.

09-01-2018

Når egnsteatre skaber liv og tiltrækker nye beboere

Iscene har i løbet af 2017 været rundt og besøge en række egnsteatre, heriblandt Bornholms Teater, Fredericia Teater og Limfjordsteatret for at se nærmere på, hvad et egnsteater betyder for en kommune.

08-01-2018

Sophie Zinckernagel vinder Dramatisk Debut 2018

Den 7. januar blev Sophie Zinckernagel kåret som vinder af Dramatisk Debut 2018, dansk teaters store dramatikerkonkurrence for debuterende dramatikere. Hun vandt for sit manuskript ”John Lennon er død”, som nu bliver sat op på Teater V i efteråret 2018.

08-01-2018

Marianne Klint vil fremme gennemsigtigheden i teaterbranchen og i PUS

Som tidligere bestyrelsesmedlem i TIO har Proscenium talt med Marianne Klint om hendes nye post som udvalgsmedlem i Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS). Hun går ydmygt til den nye opgave og vil gerne være med til at fremme gennemsigtighed i teaterbranchen.

05-01-2018

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

04-01-2018

Billetstatistik lover godt for sæson 2017/2018

Nye tal på billetsalget fra 25. april til 31. december 2017 viser lovende fremgang for denne sæson – niveauet er nemlig højere end sidste år på samme tid.

03-01-2018

Workshops om Holberg og dramatik for 400 skoleelever i hele landet

Det Kongelige Teater afholder aktiviteter og workshops for skoleelever i forbindelse med, at Holbergs komedie Maskerade tager på turné i januar.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.