Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
06-11-2017 | artikel nr. 6426
del

Robert Parr fejrer 25 år på Teatret Fair Play

Robert Parr har været kunstnerisk leder på Teatret FAIR PLAY i 25 år.

Robert Parr har lidt under radaren fejret sit 25-års jubilæum som kunstnerisk leder af Teatret FAIR PLAY. I stedet for en klassisk reception, stod han slutningen af oktober i spidsen for en musikalsk aften på teatret.

I efteråret 1992 blev Robert Parr, i daglig tale bare Rob, ansat som kunstnerisk leder af Teatret Fair Play. Han startede som kunstnerisk leder med Henrik Steen Larsen ved sin side som administrativ leder. Indtil da havde Teatret Fair Play været drevet som kollektivt teater. Robert Parr blev altså begyndelsen til en ny æra for Teatret Fair Play, hvor han i nu 25 år har haft ansvaret for den kunstneriske profil.

Den 1. januar 2017 trådte Teatret Fair Play ind i endnu en ny æra, idet Robert Parr blev eneleder af Teatret Fair Play, da Michael Ramløse gik på pension efter 20 år som administrativ leder.

Markerede jubilæet med en musikalsk aften

Robert Parr har ikke ønsket en officiel fejring af sit 25-års jubilæum. I stedet stod han fredag d. 27. oktober i spidsen for en musikalsk aften på Teatret Fair Play med temaet ”1967 – the summer of love”. Her optrådte han med ikke mindre end to forskellige bands, bl.a. Teatret Fair Plays eget husorkester the Fair Play Band. Denne rolle som aftenens musikalske midtpunkt passede ham fortrinligt og blev for ham den perfekte måde at markere sit flotte jubilæum.

Til gengæld kan den garvede kunstneriske leder se tilbage på et 2017, som har været et ganske særligt år med en Reumert-nominering til forestillingen ”SOLDATEN” og hele tre samproduktioner med forskellige andre teatre; ”HVOR VAR DU, MOR?” blev Teatret Fair Plays første professionellet samproduktion med Holbæk Teater, ”Mariehønen Evigglad” blev første samproduktion med Teatret st. tv, og Teatret Fair Plays første forestilling for vuggestuebørn. Og ikke mindst blev ”SHERLOCK HOLMES OG DRONNINGENS KRONJUVELER” Teatret Fair Plays første samproduktion med Dansk Rakkerpak og den første gadeteaterforestilling, Robert Parr har været en del af siden sin ungdom.

2017 var også året, hvor Robert Parr kunne fejre sin 60-års fødselsdag med en stor koncert for familie og venner, hvor han for første gang spillede mange af de sange, han selv har skrevet gennem årene.

 

Om Robert Parr

Robert Parr er født d. 24. februar 1957 i Salisbury, Wiltshire i England og har boet fast i Danmark siden 1989.

Inden han blev ansat på Teatret Fair Play var han en kort overgang tilknyttet Teater Terra Nova.

Han er uddannet teaterinstruktør, drama- og engelsklærer fra Leeds University og har gennem alle årene arbejdet som både skuespiller, dramatiker og instruktør.

Siden 2014 har han også været en del af ledelsen af Holbæk Drama College, hvor han også underviser i forskellige moduler indenfor drama og skuespil.

Han har desuden stået for en del kreative workshops både på Teatret Fair Play og på skolerne i Holbæk Kommune.

Privat er Robert Parr gift med Asako Kido Parr, han har tre børn, et barnebarn og en hund.

Han er en ivrig fodboldspiller- og fan, og han planlægger at deltage i sit tredje maratonløb til november i Athen.

23-11-2017

Forlaget DRAMA er lukket efter betalingsstandsning

DATS’ forlag, butik og webshop, DRAMA, har været nødt til at indføre betalingsstandsning. De vil sandsynligvis senere indgive en konkursbegæring. Bestyrelsen håber, at de engang i fremtiden kan starte et nyt forlag.

22-11-2017

Navnenyt: Ulla Dengsøe får Merete Hegner Prisen

Merete Hegner Prisen gik i år til den kunstneriske leder af Festival of Wonder, Ulla Dengsøe.

21-11-2017

Teatret som demokratiskaber

I månederne op til kommunalvalget i dag den 21. november har flere teatre landet over sat vælgermøder, forestillinger og festivaler op med udgangspunkt i valg og demokrati.

20-11-2017

Kunst og kultur til debat i kommunalvalget

Dagen op til kommunalvalget har Proscenium samlet en række debatindlæg fra kulturdebattører og kommunalpolitikere: Rasmus Norup (K) vil holde fast i aktiv kulturpolitik, fordi den skaber velfærd og livskvalitet. Maria Frej (SF) insisterer på at tale kulturen op, fordi kunst og kultur er med til at gøre os til stærkere og klogere mennesker, hvilket dermed også gør vores samfund stærkt. Michael Vajhøj (LA) mener, at kunsten er vigtig, fordi den tvinger os til at forholde os til vores samfund og til os selv.

17-11-2017

Bora Bora får støtte fra Statens Kunstfond

Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) under Statens Kunstfond har netop uddelt midler fra puljen for internationale residensværtskaber. Bora Bora, Københavns Internationale Teater og Dansehallerne har fået støtte.

17-11-2017

Skab bedre rammer for kunst i Åben Skole med national forpligtelse

Til et dialogmøde på Christiansborg fremhævede blandt andet TIO’s Åben Skole-udvalg, at samarbejdet med kommunerne er vigtigt for at få implementeret kunsten i skolen – samtidig efterspørges klare nationale rammer.

16-11-2017

Sammenlægning af de kunstneriske uddannelser: Er deres udfordringer egentlig ens?

Søndag Aften sætter spørgsmålstegn ved, om Henrik Sveidahls diagnose af de kunstneriskes uddannelsers udfordringer er korrekt, og om der skal findes én løsning til alle skolerne.

15-11-2017

PS Profil: Teatret Zeppelin

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret Zeppelin.

15-11-2017

Navnenyt: Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for UNIMA Danmark.

Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for den danske afdeling af den internationale dukketeaterorganisation UNIMA.

14-11-2017

Navnenyt: Caroline Kirkegaard er ny i TIO

TIOs kommunikationsmedarbejder Signe Ravn er gået på barsel, og Caroline M.B. Kirkegaard er derfor ny kvinde på posten.

13-11-2017

Flere går i teatret

En analyse fra Søndag Aften viser, at der i 2016 var næsten 100.000 flere gæster i teatret i forhold til 2015, og at teatrene fra 2012 til 2016 har oplevet en stigning i gæster på 11 pct.

13-11-2017

Fælles initiativ mod sexchikane

Det er skræmmende tal, som en undersøgelse fra Politiken blandt Dansk Skuespilforbunds kvindelige skuespillere, viser. Her er det kommet frem, at 64 pct. af de adspurgte kvindelige skuespillere har oplevet sexchikane fra en chef.

10-11-2017

Hvor mange penge bruger din kommune på kultur?

Undervisning og kultur er en post på alle kommuners budget. Men hvor mange penge bruger din kommune på kultur? Politiken.dk har lavet en oversigt.

09-11-2017

Bock: Sveidahls analyser skal diskuteres åbent

Mette Bock lovede i forrige uge, at der ikke bliver nogen tvangsfusion af de kunstneriske uddannelser, men hun understreger, at Sveidahl-rapportens analyser fortjener at blive diskuteret.

09-11-2017

GrowOP! Festival: Danmarks første operafestival for børn

Fra lørdag den 11. til søndag den 26. november får børn mulighed for at opleve opera målrettet netop dem, når GrowOP! Festival sted i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.