Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
08-11-2017 | artikel nr. 6434
del

Renovering af DDSKS Odsherred forventes færdig til december

DDSKS Odsherred bliver sat i stand for 10 mio. kroner i efteråret 2017. Nye værelser, badeværelser og vinduer er på listen over de ting, der forbedres til glæde for kommende kursister. Foto: DDSKS Odsherred

Der er fuld gang i byggeriet på DDSKS Odsherred. Hovedhuset, Lærkehuset, er ved at blive renoveret med nye værelser, badeværelser med videre. Leder af efter- og videreuddannelsesområdet, Kerstin Anderson, fortæller Proscenium.dk om arbejdet.

DDSKS Odsherred har været så heldig at modtage en pulje penge til ombygning og renovering af faciliteterne i Nykøbing Sjælland. Derfor er arbejdet i fuld gang i Annebergparken.

”Bygningerne er ejet af Bygningsstyrelsen, og da teatret flyttede til Nykøbing Sj. – vi savner dem, men hvor er det godt for Nykøbing by og for teatret, at det nu har til huse på gågaden – og vi samtidig fik en huslejestigning, blev vi nødsaget til at opsige lejemålet af Egehuset. Opsigelsen træder i kraft, når ombygningen er færdig. Med kun Lærkehuset tilbage, havde vi ikke nok værelser til at huse vores kursister og diplomstuderende,” fortæller Kerstin Anderson til Proscenium.dk om baggrunden for byggeriet.

”I dialogen med Bygningsstyrelsen opfordrede de os (EVU red.) til at søge puljen ”funktionel fornyelse”. Det gjorde vi naturligvis og fik bevilget ca. 10 millioner kr. til ombygning og renovering af Lærkehuset (hovedhuset red.). Vi skal bl.a. have bygget 14 nye værelser, et afsnit til undervisere, nye badeværelser, varmesystemet skal fornys, og vores teatersal får isat fleksible vinduer, så vi både kan få dagslys ind og lukke af, så vi fremover kan anvende den til både ”almindelig” undervisning samtidig med, at den fortsat kan anvendes til scenekunstneriske produktioner.”

”Bygningsstyrelsen har desuden besluttet at renovere både tag og vinduer på ejendommen, når nu vi er i gang. Så der kommer virkelig til at ske forbedringer både ude og inde – og projektet vil løbe frem til slutningen af december. Derefter skal vi indrette de nye værelser,” forklarer Kerstin Anderson og fortsætter: ”Vi har ikke lukket, men kører ikke for fuld skrue i hverdagene. Diplomerne som ligger i weekenderne kører som planlagt, og ja, det støver sikkert en del, men de fleste internater bliver lagt i Egehuset, hvor der ikke arbejdes.”

Dog kan det være vanskeligt at finde en parkeringsplads, idet ombygningen foregår parallelt med både fjernvarme- og kloakarbejder i hele Annebergparken, så der p.t er en del veje spærrede på grund af gravearbejde.

”Heldigvis foregår stort set alt arbejde i hverdagene, så der skulle ikke være de store støjgener fra arbejdet under opholdet hos os, men alle diplomstuderende får tilsendt info lige inden internatstart,” understreger Kerstin Anderson, der tiltrådte som leder af det nye efter- og videreuddannelsesområde den 1. januar 2016, hvor efter- og videreuddannelsesaktiviteter på DDSKS Odsherred og DDSKS Efteruddannelsen København blev sammenlagt til ét fælles efter- og videreuddannelsesområde.

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.