Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
08-11-2017 | artikel nr. 6434
del

Renovering af DDSKS Odsherred forventes færdig til december

DDSKS Odsherred bliver sat i stand for 10 mio. kroner i efteråret 2017. Nye værelser, badeværelser og vinduer er på listen over de ting, der forbedres til glæde for kommende kursister. Foto: DDSKS Odsherred

Der er fuld gang i byggeriet på DDSKS Odsherred. Hovedhuset, Lærkehuset, er ved at blive renoveret med nye værelser, badeværelser med videre. Leder af efter- og videreuddannelsesområdet, Kerstin Anderson, fortæller Proscenium.dk om arbejdet.

DDSKS Odsherred har været så heldig at modtage en pulje penge til ombygning og renovering af faciliteterne i Nykøbing Sjælland. Derfor er arbejdet i fuld gang i Annebergparken.

”Bygningerne er ejet af Bygningsstyrelsen, og da teatret flyttede til Nykøbing Sj. – vi savner dem, men hvor er det godt for Nykøbing by og for teatret, at det nu har til huse på gågaden – og vi samtidig fik en huslejestigning, blev vi nødsaget til at opsige lejemålet af Egehuset. Opsigelsen træder i kraft, når ombygningen er færdig. Med kun Lærkehuset tilbage, havde vi ikke nok værelser til at huse vores kursister og diplomstuderende,” fortæller Kerstin Anderson til Proscenium.dk om baggrunden for byggeriet.

”I dialogen med Bygningsstyrelsen opfordrede de os (EVU red.) til at søge puljen ”funktionel fornyelse”. Det gjorde vi naturligvis og fik bevilget ca. 10 millioner kr. til ombygning og renovering af Lærkehuset (hovedhuset red.). Vi skal bl.a. have bygget 14 nye værelser, et afsnit til undervisere, nye badeværelser, varmesystemet skal fornys, og vores teatersal får isat fleksible vinduer, så vi både kan få dagslys ind og lukke af, så vi fremover kan anvende den til både ”almindelig” undervisning samtidig med, at den fortsat kan anvendes til scenekunstneriske produktioner.”

”Bygningsstyrelsen har desuden besluttet at renovere både tag og vinduer på ejendommen, når nu vi er i gang. Så der kommer virkelig til at ske forbedringer både ude og inde – og projektet vil løbe frem til slutningen af december. Derefter skal vi indrette de nye værelser,” forklarer Kerstin Anderson og fortsætter: ”Vi har ikke lukket, men kører ikke for fuld skrue i hverdagene. Diplomerne som ligger i weekenderne kører som planlagt, og ja, det støver sikkert en del, men de fleste internater bliver lagt i Egehuset, hvor der ikke arbejdes.”

Dog kan det være vanskeligt at finde en parkeringsplads, idet ombygningen foregår parallelt med både fjernvarme- og kloakarbejder i hele Annebergparken, så der p.t er en del veje spærrede på grund af gravearbejde.

”Heldigvis foregår stort set alt arbejde i hverdagene, så der skulle ikke være de store støjgener fra arbejdet under opholdet hos os, men alle diplomstuderende får tilsendt info lige inden internatstart,” understreger Kerstin Anderson, der tiltrådte som leder af det nye efter- og videreuddannelsesområde den 1. januar 2016, hvor efter- og videreuddannelsesaktiviteter på DDSKS Odsherred og DDSKS Efteruddannelsen København blev sammenlagt til ét fælles efter- og videreuddannelsesområde.

21-11-2017

Teatret som demokratiskaber

I månederne op til kommunalvalget i dag den 21. november har flere teatre landet over sat vælgermøder, forestillinger og festivaler op med udgangspunkt i valg og demokrati.

20-11-2017

Kunst og kultur til debat i kommunalvalget

Dagen op til kommunalvalget har Proscenium samlet en række debatindlæg fra kulturdebattører og kommunalpolitikere: Rasmus Norup (K) vil holde fast i aktiv kulturpolitik, fordi den skaber velfærd og livskvalitet. Maria Frej (SF) insisterer på at tale kulturen op, fordi kunst og kultur er med til at gøre os til stærkere og klogere mennesker, hvilket dermed også gør vores samfund stærkt. Michael Vajhøj (LA) mener, at kunsten er vigtig, fordi den tvinger os til at forholde os til vores samfund og til os selv.

17-11-2017

Bora Bora får støtte fra Statens Kunstfond

Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) under Statens Kunstfond har netop uddelt midler fra puljen for internationale residensværtskaber. Bora Bora, Københavns Internationale Teater og Dansehallerne har fået støtte.

17-11-2017

Skab bedre rammer for kunst i Åben Skole med national forpligtelse

Til et dialogmøde på Christiansborg fremhævede blandt andet TIO’s Åben Skole-udvalg, at samarbejdet med kommunerne er vigtigt for at få implementeret kunsten i skolen – samtidig efterspørges klare nationale rammer.

16-11-2017

Sammenlægning af de kunstneriske uddannelser: Er deres udfordringer egentlig ens?

Søndag Aften sætter spørgsmålstegn ved, om Henrik Sveidahls diagnose af de kunstneriskes uddannelsers udfordringer er korrekt, og om der skal findes én løsning til alle skolerne.

15-11-2017

PS Profil: Teatret Zeppelin

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatret Zeppelin.

15-11-2017

Navnenyt: Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for UNIMA Danmark.

Martin Kragballe Appelquist Rasmussen er ny formand for den danske afdeling af den internationale dukketeaterorganisation UNIMA.

14-11-2017

Navnenyt: Caroline Kirkegaard er ny i TIO

TIOs kommunikationsmedarbejder Signe Ravn er gået på barsel, og Caroline M.B. Kirkegaard er derfor ny kvinde på posten.

13-11-2017

Flere går i teatret

En analyse fra Søndag Aften viser, at der i 2016 var næsten 100.000 flere gæster i teatret i forhold til 2015, og at teatrene fra 2012 til 2016 har oplevet en stigning i gæster på 11 pct.

13-11-2017

Fælles initiativ mod sexchikane

Det er skræmmende tal, som en undersøgelse fra Politiken blandt Dansk Skuespilforbunds kvindelige skuespillere, viser. Her er det kommet frem, at 64 pct. af de adspurgte kvindelige skuespillere har oplevet sexchikane fra en chef.

10-11-2017

Hvor mange penge bruger din kommune på kultur?

Undervisning og kultur er en post på alle kommuners budget. Men hvor mange penge bruger din kommune på kultur? Politiken.dk har lavet en oversigt.

09-11-2017

Bock: Sveidahls analyser skal diskuteres åbent

Mette Bock lovede i forrige uge, at der ikke bliver nogen tvangsfusion af de kunstneriske uddannelser, men hun understreger, at Sveidahl-rapportens analyser fortjener at blive diskuteret.

09-11-2017

GrowOP! Festival: Danmarks første operafestival for børn

Fra lørdag den 11. til søndag den 26. november får børn mulighed for at opleve opera målrettet netop dem, når GrowOP! Festival sted i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro.

07-11-2017

Navnenyt: Tim Rushtons afløser er fundet

Bestyrelsen for Dansk Danseteater har udpeget ny kunstnerisk leder, nemlig den prominente koreograf Pontus Lidberg, der tiltræder i april 2018.

06-11-2017

Robert Parr fejrer 25 år på Teatret Fair Play

Robert Parr har lidt under radaren fejret sit 25-års jubilæum som kunstnerisk leder af Teatret FAIR PLAY. I stedet for en klassisk reception, stod han slutningen af oktober i spidsen for en musikalsk aften på teatret.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.