Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
05-01-2018 | artikel nr. 6530
del

Lars Seeberg ny formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst

Kulturministeriet har offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for Statens Kunstfond samt alle udvalgsmedlemmer i de seks projektstøtteudvalg. Lars Seeberg bliver formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Mens Michael Bojesen bliver bestyrelsesformand for Statens Kunstfond, har kulturminister Mette Bock udpeget Lars Seeberg til at være formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Det nye udvalgs sammensætning

Det nye projektstøtteudvalg, som er beskikket fra 1. januar 2018 til 31. december 2021, består nu af:

 • Lars Seeberg (formand), udpeget af kulturministeren. Lars er bl.a. direktør for rådgivningsvirksomheden see@rt og tidligere formand for Aarhus Festuge. Han har desuden tidligere været formand for Teaterrådet i årene 1999-2003.
 • Leiv Arne Kjøllmoen, udpeget af kulturministeren. Leiv er sceneinstruktør og var fra 2013-2017 medlem af Refusionsudvalget.
 • Andreas Garfield, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab. Andreas er dramatiker og uddannet fra dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater.
 • Tina Tarpgaard, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab. Tina er koreograf og kunstnerisk leder for Recoil performance group.
 • Marianne Klint, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab. Marianne er teaterleder på Teater Momentum, medlem af TIOs uddannelsesudvalg og tidligere medlem af TIOs bestyrelse.

Kunstfondens i alt 12 udvalg modtager og behandler årligt omkring 12.000 ansøgninger fra kunstnere, kunstnergrupper, kunstformidlere og kunstinstitutioner.

De 12 udvalg skal støtte alle relevante genrer inden for deres kunstart, de skal fremme en geografisk spredning af kunst i hele landet, og de skal tilgodese produktion og formidling af kunst over for børn og unge.

PUS som udviklingsudvalg

Projektstøtteudvalget for Scenekunsts opgave er at uddele tilskud til professionel scenekunst og aktiviteter, der fremmer scenekunst i Danmark. Udvalgets opgaver er beskrevet i scenekunstloven, og ifølge loven kan udvalget yde støtte til:

 • Stationær og turnerende samt opsøgende scenekunstvirksomhed udført af mindre teatre, scenekunstgrupper og uafhængige scenekunstnere inklusive disses samarbejde med andre teatre og aktører på scenekunstområdet.
 • Fremme af ny dansk dramatik.
 • Anskaffelse af teknisk udstyr m.v.
 • Fremme af scenekunstens internationale aktiviteter og samarbejde.
 • Kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre.
 • Andre aktiviteter, der kan fremme scenekunst og det kulturliv, der knytter sig hertil i Danmark

Udvalget skal i sit arbejde lægge vægt på at fremme udviklingen af nye scenekunstformer og anden eksperimenterende virksomhed.

Derudover skal udvalget:

 • Følge udviklingen på de små storbyteatre og behandle aftaleudkast mellem teatret og kommunen med henblik på at afgøre, om teatrets virksomhed kan karakteriseres som professionel. Udvalget kan endvidere afgive kommentarer til aftaleudkastet.
 • Følge udviklingen på egnsteatrene og behandle aftaleudkast mellem teatret og kommunen med henblik på at afgøre, om teatret kan godkendes som et professionelt producerende teater, og om teatret opfylder de krav til et egnsteater, som er fastlagt i bekendtgørelsen vedr. aktiviteter, lokalforankring m.v. Udvalget kan ligeledes afgive kommentarer til de konkrete forslag til egnsteateraftale, inden den endelige aftale underskrives af aftaleparterne.
 • Godkende teatres virksomhed som professionel scenekunst til formidlingsordningen samt godkende børneteatre under formidlingsordningen.
 • Udpege bestyrelsesmedlemmer til de tre landsdelsscener, Den Jyske Opera, Dansk Danseteater og Dansehallerne.
 • Udpege bestyrelsesmedlemmer til Det Københavnske Teatersamarbejde samt til de producerende teatre i samarbejdet iht. bekendtgørelse om Det Københavnske Teatersamarbejde.

Slots- og Kulturstyrelsen er sekretariat for Statens Kunstfond og betjener udvalgene ved at vejlede ansøgerne, håndtere og klargøre ansøgninger til udvalgene, svare ansøgerne og håndtere udbetalinger samt sørge for praktik og administration i forbindelse med arbejdet i Statens Kunstfond.

TIO ser frem til fortsat samarbejde med udvalget

TIOs formand, Dorthe Skøtt Bébe, udtaler:

”Vi byder det nye udvalg velkommen og ser frem til at følge deres arbejde de næste fire år. Vi interesserer os naturligvis både for udvalgets arbejde med egnsteaterområdet og dets dispositioner i forhold til udviklingen af den samlede branche – og for hvordan de fordeler deres uddelinger til hhv. børne- og voksenteater. En række af TIOs medlemmer er afhængige af projektstøtteudvalgets prioriteringer, så vi glæder vi os til et godt samarbejde med det nye udvalg. Vi vil naturligvis gerne fortsætte traditionen med at mødes med udvalget og fortsat bidrage med vores viden om branchen.”

Fakta om Statens Kunstfonds udvalg

Statens Kunstfond består af 12 udvalg, en bestyrelse og et repræsentantskab. Medlemmerne af de 12 udvalg er udpeget af henholdsvis kulturministeren og fondens repræsentantskab. Bestyrelsen består af formændene for de 12 udvalg. Alle udvalg beskikkes for en fireårig periode.

Læs også:

Læs mere om Statens Kunstfonds nye udvalg (kunst.dk)

Læs mere om Projektstøtteudvalget for Scenekunsts opgaver

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.