Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
23-01-2018 | artikel nr. 6559
del

Navnenyt: Jesper de Neergaard vinder Scenekunstprisen 2017

Mens Bora Boras kunstneriske leder vandt Scenekunstprisen 2017, var det Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell”, der vandt årets Publikumspris. Pressefoto fra Don Gnus forestilling. Fotograf: Christoffer Brekne.

Da Performing Arts Platform i fredags uddelte priser, modtog Bora Boras kunstneriske leder Scenekunstprisen, mens Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell” vandt årets Publikumspris.

Fredag den 19. januar uddelte Performing Arts Platform priser til det aarhusianske scenekunstmiljø i forbindelse med deres nytårskur.

Jesper de Neergaard modtog Scenekunstprisen for sit arbejde med Entré Scenen og Bora Bora, mens læsere af Aarhus Stiftstidende via afstemning havde udråbt Don Gnus "A Snowball's Chance in Hell” som vinder af Publikumsprisen.

Bora Boras leder hædret for imødekommende danse- og performancescene

Om Jesper de Neergaard skriver Aarhus Stiftstidende, at juryen havde valgt Bora Bora-lederen på grund af hans store arbejde i det aarhusianske teaterliv. Et arbejde, der startede tilbage i 2000, hvor han startede som leder af Entré Scenen, der sidenhen blev til Bora Bora.

Kulturjournalist Erik Farmann, et af juryens fem medlemmer, uddybede med følgende ord: ”Du har betydet og betyder stadig rigtig meget for scenekunsten i Aarhus og ikke blot her. Du har givet miljøet en imødekommende danse- og performancescene og konsolideret og udbygget publikums opbakning til den kunstform.”

Publikumspris til nervepirrende balancekunst og knitrende gammeldags stumfilm

I motiveringen for nomineringen af Don Gnus forestilling stod der bl.a., at ”"A Snowball's Chance in Hell" har ikke en pointe hugget i granit, men flowet over scenen, musikaliteten og den lystige genreblanding, hvor dansescener veksler med nervepirrende balancekunst og knitrende gammeldags stumfilm, skaber en helhed, der efterlader publikum med den dejlige fornemmelse af veltilpashed og godt brugte lattermuskler.”

De nominerede til Publikumsprisen var i år:

  • "Den gode vilje", Aarhus Teater
  • "Erasmus Montanus", Aarhus Teater
  • "A Snowball's Chance in Hell", Don Gnu
  • "Gerdas Rejse", Teater Refleksion.

Om priserne

Publikumsprisen og Scenekunstprisen er blevet uddelt siden 2013.

De nominerede til Publikumsprisen udvælges af en jury og lægges ud til offentlig afstemning, så publikum kan afgøre, hvem der skal have prisen.

Scenekunstprisen tilfalder en person eller organisation, der på særlig vis har udmærket sig og gjort en stor indsats for det aarhusianske scenekunstmiljø.

Juryen bestod i år af:

  • Astrid Guldhammer: Børnekulturkonsulent v./ Børnekulturhuset i Aarhus
  • Dorthe Hansen Carlsen: Uddannet skuespiller. Kurator v./ Åbne Scene
  • Erik Farmann: Journalist, lektor og kulturkonsulent
  • Helle Bach: Kunstnerisk leder v./ Dadadans
  • Kasper Egelund: Leder af Performing Arts Platform

Læs også:

Dansen blev den helt store vinder ved uddelingen af Publikums- og Scenekunstprisen

Danseduoen Don Gnu får aarhusiansk teaterpris

De nominerede til Publikumsprisen

23-02-2018

Opfordring fra ministre: Bryd tabuet om seksuel chikane

I et brev til ledere, virksomheder og offentlige institutioner opfordrer ligestillingsminister Karen Ellemann og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til at bryde tabuet om seksuel chikane.

22-02-2018

CPH STAGE: Highlights-udvalg klar

Hvert år udpeger CPH STAGE en række fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø til at sidde i et uafhængigt udvalg, som skal udvælge en række highlights fra årets festivalprogram. Derudover har otte forestillinger fået produktionsstøtte til at spille på de internationale dage den 31. maj-2. juni 2018.

21-02-2018

PS Profil: Odin Teatret

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Odin Teatret.

19-02-2018

Navnenyt: Charlotte Bach tiltræder som jurist i TIO

Charlotte Bach tiltræder den 1. marts 2018 som TIOs nye jurist. Hun erstatter dermed Sanne Bech.

15-02-2018

En fælles stemme til Kulturmødet på Mors 2018

Vi gentager succesen fra sidste år og deltager til Kulturmødet på Mors 23-25. august 2018 med nye cases, der kan sætte gang i kulturdebatten.

13-02-2018

Forsker følger huskunstnerprojektet ”Fortællinger i lokalsamfundet”

I et forskningsprojekt, hvor Statens Kunstfonds Huskunstnerordning blev undersøgt, var seks caseprojekter udvalgt til at blive fulgt tæt af forskergruppen. En af de cases, som blev undersøgt, var Jesper la Cour og Det Fortællende Teaters samarbejde med Hem Skole i Skive.

12-02-2018

Danskerne er de største kulturforbrugere i EU

En ny opgørelse fra Eurostat viser, at hele 85,3 pct. af danskerne i løbet af et år deltager i en kulturel aktivitet. I gennemsnit deltager 63,7 pct. af europæerne i kulturelle aktiviteter.

09-02-2018

Island Connect residency går til Teater Bæst og Clownidoscopio Teatre

BIRCA og C.IN.E. har besluttet, hvem der får gratis recidency på Bornholm og Mallorca. Clownidoscopio Teatre, som kommer fra Ibiza, har allerede kontakt med Danmark, da deres stykke skal instrueres af Gitta Malling, teaterleder på Limfjordsteatret.

08-02-2018

Dansk Kunstnerråd om Åben Skole: Integrer kunst i skolen gennem fagligt samarbejde

I en ny rapport peger Dansk Kunstnerråd på, at de kunstneriske og kulturelle indslag i Åben Skole ofte blot bliver et underholdende indslag med kunstnere som ”dagens gæst”. I stedet for disse kortere besøg bør kunstnere og lærere indgå et samarbejde, forberede undervisningen sammen og derigennem drage fordel af hinandens fagligheder.

07-02-2018

PS Profil: Cantabile 2

I en serie skiftes TIO’s medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Cantabile 2.

06-02-2018

Stormøde: Teater- og filmbranchen viser vejen for andre brancher

Fredag den 2. februar løb et stormøde af stablen om psykisk arbejdsmiljø, sexkrænkelser og magt i film- og teaterbranchen. På mødet debatterede de ca. 180 deltagere livligt om bl.a. gråzoner og etiske retningslinjer. 
05-02-2018

Navnenyt: Maria Westh Hage er ny producent på Cantabile 2

Cantabile 2, egnsteater i Vordingborg, har ansat en producent med solid erfaring i ledelse, udvikling og samarbejde. Maria Westh Hage bor i Vordingborg, hvor hun i mange år har arbejdet inden for uddannelsesverdenen med skoleledelse, udvikling og samarbejder på tværs af organisationer, kommune og erhvervsliv.

02-02-2018

Fælles kultur med plads til forskellighed i kulturhus med 61 aktører

I forbindelse med Carte Blanches bidrag ”KUNSTEN AT LYTTE” til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 lavede teatret et POP-OP-KULTURHUS i Viborg. I de 25 dage, kulturhuset var åbent, var der i alt 71 arrangementer med 61 forskellige aktører. Proscenium har talt med Carte Blanche, som giver deres anbefalinger til, hvordan man får et samarbejde med så mange parter til at lykkes.

01-02-2018

Årets Teateroplevelser 2017

CPHCulture har netop offentliggjort vinderne af Årets Teateroplevelser 2017:

31-01-2018

PS Profil: TEATRET

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer TEATRET.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.