Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
26-02-2018 | artikel nr. 6592
del

:DANISH+ trækker branchefolk fra hele verden til Aarhus for sjette gang

Aaben Dans: TRE BEN. Foto: Ditte Valente.

Fra den 7.-9. maj 2018 inviterer :DANISH+ endnu en gang teater- og festivalrepræsentanter fra hele verden til Aarhus for at opleve noget af Danmarks bedste bud på nyere scenekunst for børn og unge.

Hvert andet år mødes mellem 40-60 branchefolk fra hele verden i Aarhus for at opleve dansk børneteater under teaterfestivalen :DANISH+.

Den 7.-9. maj 2018 finder den sjette udgave af :DANISH+ sted med bl.a. flere prisvindende forestillinger. På den måde er festivalen en vigtig aktør i forhold til at sikre den høje eksport af dansk børneteater og at styrke det internationale samarbejde.

Høj kvalitet i kreative rammer

Der er indtil videre offentliggjort 14 forestillinger, der henvender sig til børn og unge i alle aldre, helt ned til de mindste på 1,5 år. Der vil i år være dukketeater, dans, musikteater, stumfilmsteater og meget andet. Alle forestillinger præsenteres på engelsk.

For at sikre programmets høje kvalitet er forestillingerne udvalgt af arrangørerne bag festivalen. Hovedarrangør bag showcasen er Teatret Gruppe 38.

Populær international showcase

:DANISH+ fandt sted første gang i 2008. I 2016 kom deltagerne fra 20 forskellige lande og repræsenterede tilsammen mere end 45 forskellige kulturinstitutioner, herunder mindst 16 forskellige internationale festivaler.

Dette års udgave forventer at kunne fremvise et lige så stærkt felt af opkøbere – to måneder før deadline for tilmelding er halvdelen af pladserne allerede booket, med deltagere fra bl.a. Canada, Kina og Israel samt en lang række europæiske lande.
Festivalen fungerer derfor også som et netværksmøde, og mange deltagere vælger at komme igen pga. festivalens fokus på både indhold og netværksmuligheder.

Teater til hele byen

Showcasen henvender sig først og fremmest mod de internationale opkøbere, men derudover har aarhusianerne også mulighed for gratis at opleve en stor del af forestillingerne:

”Vi synes ikke, det giver mening at spille med tomme sæder – og vi vil rigtig gerne have, at resten af byen mærker, at byen er vært for så vigtig en kulturfestival. Derfor åbner vi festivalen op og uddeler de overskydende billetter. Det er selvfølgelig især byens internationale skoler samt internationale studerende og medarbejdere, der får glæde af at kunne opleve dansk scenekunst, men det er også helt almindelige aarhusianere, der måske får prøvet noget nyt,” fortæller festivalens producent Malene Cathrine Pedersen.

Det gratis offentlige billetsalg åbner 1. marts. Sidste år blev de gratis billetter udsolgt på kun en uge.

Festivalen har p.t. offentliggjort følgende forestillinger:

 • ”TRE BEN” af Aaben Dans
 • ”SUKKER” af Det Olske Orkestre
 • ”Tamme Tigre Findes Ikke” af Frøken Fracasos Kompagni
 • ”Den Komiske Tragedie” af Kulturmarkt
 • ”Habibi” af Opgang2 Turnéteater
 • ”OTTO” af Teater Morgana / Teater Nordkraft
 • ”Jeg kan huske alting” af Teater My
 • ”FLYV” af Teater Patrasket
 • ”I nattens lys” af Teater Refleksion
 • ”INTET” af Teater V
 • ”Solo For To” af Teatergruppen Batida
 • ”Historien Om Huset, Der Blev Til en Prik” af Teatret Gruppe 38
 • ”Hans & Grethe” af Teatret Gruppe 38
 • ”Store Illusioner” af Teatre Thalias Tjenere

Det fulde program vil blive offentliggjort i slutningen af februar

Fakta

:DANISH+ foregår: d. 7.-9. maj 2018 – Sted: Udvalgte scener i Aarhus C

Alle forestillinger vil være på engelsk, på nær de non-verbale.

:DANISH+ er organiseret af Teatret Gruppe 38 og er støttet af: Statens Kunstfond, Danske Dramatikere, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Wilhelm Hansen Fonden og Århus Kommune.

22-03-2018

Nu kan krænkede få rådgivning via telefonen

Film- og scenekunstbranchen lancerer i dag, torsdag den 22. marts, en anonym, gratis telefonlinje, hvor krænkede, krænkere og vidner kan få hjælp og vejledning. Initiativet udspringer af #metoo-kampagnen og er første skridt af flere for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø og for at stoppe overgreb, sexkrænkelser og magtmisbrug i brancherne.

22-03-2018

Fusion: Teaterbranchen samler sig

Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og Danske Teatres Fællesorganisation (DTF) er torsdag den 22. marts blevet enige om at fusionere under navnet Dansk Teater. Teaterbranchen får dermed en fælles stemme i debatten, når de to branche- og arbejdsgiverforeninger inden for scenekunsten samles.

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

12-03-2018

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

09-03-2018

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.