Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
27-02-2018 | artikel nr. 6598
del

Norsk teaterfestival med 40 forestillinger

En af forestillingerne på festivalen Heddadagene: Det er her vi kommer fra, Brageteatret. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard.

Fra torsdag den 8. juni til søndag den 17. juni finder scenekunstfestivalen Heddadagene sted i Oslo. På festivalen deltager 30 scenekunstinstitutioner fra Norge med mere end 40 forskellige produktioner, og derudover er der mulighed for at deltage i en række branchefaglige arrangementer.

I løbet af 10 dage får publikum mulighed for at opleve 40 forskellige forestillinger på den norske festival Heddadagene. Festivalen sluttes af med uddelingen af Heddaprisen søndag den 17. juni på Oslo Ny Teater.

Forestillinger udvalgt af de kunstneriske ledere

I alt er 30 scenekunstinstitutioner gået sammen om at lave festivalen, og programmets forestillinger er udvalgt af de 30 institutioners kunstneriske ledere.

På programmet er bl.a. prisvinderne ”Orlando” med Rogaland Teaters, Teater Jokers ”Brune” og ”We come from far far away” af NIE (New International Encounter).

Heddaprisen og Heddakomitéens ærespris

Festivalen sluttes af med at uddele Heddaprisen inden for 12 kategorier samt Heddakomitéens ærespris.

Ud over at kåre vinderen af komitéens ærespris har Heddakomitéen det overordnede ansvar for Heddaprisen og står for at udpege en jury og at udarbejde juryens retningslinjer.

I år består komitéen af:

  • Kristian Seltun, teaterchef, Trøndelag Teater (leder)
  • Knut Alfsen, forbundsleder, Norsk Skuespillerforbund (ekstern)
  • Lena Lindgren, politisk redaktør, Morgenbladet (ekstern)
  • Per Ananiassen, teaterchef, Teaterhuset Avant Garden
  • Arne Nøst, teaterchef, Rogaland Teater
  • Astrid Sletbakk, tidligere Heddajurymedlem og teaterkritiker i VG (ekstern)
  • Erik Ulfsby, teaterchef, Det Norske Teatret

Teaterfaglig udvikling

Ud over at samle scenekunst fra hele Norge danner festivalen også ramme for faglig udvikling på en række seminarer, kurser og foredrag for teaterfolk.

Om Heddadagene 

Heddadagene er et initiativ fra Heddakomiteen og Norsk teaterlederforum (NTLF).

Festivalen er finansieret af de 30 deltagende scenekunstinstitutioner.

NTLF har det overordnede faglige ansvaret, mens Norsk teater- og orkesterforening (NTO) er formel ejer af og har projektansvaret for Heddadagene.

De 30 deltagende institutioner

Akershus Teater, BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, Brageteatret, Carte Blanche, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det samiske nasjonalteatret Beaivváš, Det Norske Teatret, Dramatikkens Hus, Haugesund Teater, Hordaland Teater, Hålogaland Teater, Kilden Teater, Nationaltheatret, Turnéteatret i Trøndelag, Nordland Teater, Norsk Scenekunstbruk, NRK Radioteatret, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Ibsen, Teater Manu, Teaterhuset Avant Garden, Teater Innlandet, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, Østfold Kulturutvikling og Åarjelhsaemien Teatere.

Læs mere:

Program for HEDDADAGENE

Heddakomiteen

Norsk teaterlederforum

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

12-03-2018

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

09-03-2018

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

02-03-2018

Aprilfestival med mere end 100 professionelle teatre

Når ’Aprilfestival – teater for små & store’ løber af stablen fra 15. til 22. april i Syddjurs Kommune bliver det med mere end 100 professionelle teatre, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Det gør festivalen til den største af sin slags i verden.

01-03-2018

Analyse fra Søndag Aften: Sådan fordeler de kommunale kulturkroner sig

I en række artikler gennemgår Søndag Aften kommunernes kulturbudgetter for 2018. Kommunerne har øget deres budgetter til både teatre og museer, mens de sparer på budgetterne til bibliotekerne.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.