Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
     
del
 

OPSLAGSTAVLEN

LOG IND PÅ OPSLAGSTAVLEN
Opret dig som bruger
Glemt adgangskode ?
19-03-2018
indsendt af ASSITEJ Danmark
16-03-2018
indsendt af Cantabile 2
16-03-2018
indsendt af Martin Schwab
13-03-2018
indsendt af Henriette Lundbøl
12-03-2018
indsendt af Meridiano Teatret
09-03-2018
indsendt af Linda Holm
09-03-2018
indsendt af Charlotte Bidstrup
08-03-2018
indsendt af Den Danske Scenekunstskole København - Efteruddannelsen
07-03-2018
indsendt af Helga Rosenfeldt-Olsen
<1234>
 

KONGELIGE TEATER SØGER KONSTRUKTØR

02-03-2018 | indsendt af HR Konsulent Charlotte Ullergaard

Det Kongelige Teater søger en alsidig konstruktør – med interesse for kreative og komplekse konstruktioner

En af vore dygtige medarbejdere på tegnestuen går på pension, så vi har et spændende job der skal genbesættes snarest.

Scenografisk Afdeling, der har sit virke fra Gl. Scene på Kongens Nytorv, koordinerer og styrer udviklingen, fremstillingen og implementeringen af den scenografiske produktion. Afdelingen opererer i tæt samarbejde med de tre kunstneriske afdelinger - Ballet, Skuespil og Opera, de kunstneriske hold og eksterne leverandører sikrer in- og eksterne produktionsprocesser, samt levering af scenografier til teatrets forestillinger.
Afdelingen består foruden ledelsen af en tegnestueenhed med fire scenografiske produktionsledere, tre konstruktører, en planlægger og en mindre gruppe teaterhåndværkere.

Ansvarsområder
Som konstruktør er du med til at projektere og udarbejde scenografisk konstruktions- og tegningsmateriale i relation til teatrets produktioner. I tæt samarbejde med den scenografiske produktionsleder bidrager du med din tekniske ekspertise hvad angår konstruktion, samlinger, materialevalg, produktionsmetoder og produktspecifikationer. Dine opgaver spænder derfor vidt, og du vil være involveret i flere forskellige produktioner ad gangen.

Dine ansvarsområder er:
• At skabe tegningsgrundlaget for scenografiernes fremstilling og integration på scenerne
• Rådgivning og vejledning i konstruktioner, herunder budget og udbudsmateriale
• At udvikle konstruktion, funktion og bevægelse i teknisk komplekse scenografier
• At specificere kvalitetskrav og gennemføre prototypetest, der verificerer funktion, stabilitet m.m.
• At foretage eller indhente statiske beregninger
• Kvalitetssikring og vurdering af produktsikkerhed, herunder tilsyn med produktionen

Du fungerer desuden som sparringspartner for leverandøren af den scenografiske produktion samt teatrets interne håndværkerteam, således at optimal planlægning og leverancesikkerhed opretholdes. 
Nogle dage vil være koncentreret omkring tegnearbejde på et projekt, og andre dage har du mange bolde i luften med en bred kontaktflade til kolleger, leverandører og håndværkere.

Personlige egenskaber og kompetencer
Du er systematisk og struktureret i din tilgang til arbejdet og sætter en ære i at overholde deadlines. Du har gode analytiske evner og er imødekommende, resultatorienteret og forstår vigtigheden af teamwork. Du besidder stort overblik, er rolig og kan holde hovedet koldt i uvante situationer. Du er en god kommunikator og trives i rollen som formidler.

Vi forventer, at du:
• Er uddannet/nyuddannet inden for konstruktion, det kan være som bygningskonstruktør eller lignende, gerne med en håndværksmæssig baggrund
• Arbejder rutineret i AutoCad/Inventor/Solid Works og med kendskab til Adobe-pakken. God erfaring med 3D er en klar fordel
• Har interesse for statisk beregning og en bred viden om materialer og sammensætning af materialer: plast, træ, metaller m.m.
• Erfaring med teaterproduktion og kendskab til scenografiske konstruktionsprincipper, materialer og overfladeteknikker i teaterdekorationer, er en fordel men ikke et krav
• Har kørekort og kan begå dig på engelsk i hverdagen

Vi tilbyder
En selvstændig, ansvarsfuld og afvekslende stilling i et kreativt miljø med højt til loftet. Du bliver en del af et dynamisk team, hvor kulturen er præget af et stort fagligt engagement og stærkt sammenhold. Vi har naturligvis gang i flere projekter/forestillinger samtidigt, og lige så naturligt er der masser af sparring og udnyttelse af kompetencer på tværs – vi er en afdeling i konstant udvikling, hvor du kan være med til at forme fremtiden og sætte dit præg.

Vi tilbyder sundhedsordning samt mulighed for løbende kompetenceudvikling og videreuddannelse.

Der må påregnes en vis grad af aften- og weekendarbejde.
Løn og øvrige ansættelsesforhold iht. relevant statslig overenskomst eller individuel aftale.

Vil du vide mere?
Har du fået lyst til at høre mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Leder af scenografisk produktion Susanne Brodersen på telefon
25 51 78 12 eller mail subr@kglteater.dk

Sådan søger du
Send motiveret ansøgning og CV ved at klikke på https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=111256&MediaId=5

Eksamensbeviser og andre relevante dokumenter kan også vedhæftes. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du meget gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Ansøgningsfristen er torsdag den 15. marts 2018. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 12.

Vi opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge stillingen.

Læs mere om Det Kongelige Teater på kglteater.dk
 

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

12-03-2018

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

09-03-2018

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

02-03-2018

Aprilfestival med mere end 100 professionelle teatre

Når ’Aprilfestival – teater for små & store’ løber af stablen fra 15. til 22. april i Syddjurs Kommune bliver det med mere end 100 professionelle teatre, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Det gør festivalen til den største af sin slags i verden.

01-03-2018

Analyse fra Søndag Aften: Sådan fordeler de kommunale kulturkroner sig

I en række artikler gennemgår Søndag Aften kommunernes kulturbudgetter for 2018. Kommunerne har øget deres budgetter til både teatre og museer, mens de sparer på budgetterne til bibliotekerne.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.