Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
12-03-2018 | artikel nr. 6613
del

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Fra Marionet Teatrets forestilling 'Lydmåleren'. Foto: Sine Kristiansen

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

I marts 2017 fik i alt ni forskellige projekter tilsagn fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner. Der blev uddelt 1,65 millioner kroner.

Heriblandt var Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play og Aaben Dans.

På konferencen ”Bliv klog på partnerskaber” den 21. marts fortæller repræsentanter fra de 15 projekter, som blev støttet i 2016 og 2017, om deres erfaringer fra projekterne.

Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have: Hva’ laver de? – små børns indtryk og udtryk, når de ser teater

Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have lavede et projekt sammen med Filiorum samt Klynge NBB i København N (seks dagtilbud).

Projektets formål var at give børnene unikke teateroplevelser af høj kvalitet og på et niveau tilpasset deres alder. Det skulle give dem indblik i teatret som udtryksform og dermed understøtte deres forståelse af teateroplevelsen. Projektet skulle være med til at styrke arbejdet med de æstetiske læreprocesser i institutionernes dagligdag og udvikle partnerskabet som samarbejdsform og som redskab i både teatrenes og daginstitutionernes arbejde.

Teatret Fair Play: Åben kunst – drama, billeder, musik, leg – børn til kulturen, kulturen til børn

Teatret Fair Play lavede et projekt sammen med Holbæk kultur-, billede og musikskole; Teaterskolen Harlekin; Kunstforeningen Galleri Æglageret samt Daginstitutions Distrikt Holbæk By (to dagtilbud).

I projektet blev der etableret et samarbejde mellem fem kulturinstitutioner og to daginstitutioner i Holbæk by, hvor børnehaverne har en stor andel af børn, hvis familier hverken har råd eller overskud til at give deres børn kunstoplevelser. Først blev den samlede personalegruppe fra begge institutioner inddraget på en pædagogisk dag, hvorefter man inddrog de pædagogiske læreplaner. Derefter blev børnene inviteret til to teaterforestillinger og kunstudstillinger og som medskabere af en forestilling sat op på Teater Fairplay. Projektet havde ”legen” som omdrejningspunkt for både produkt og proces.

Aaben Dans: Dans i dagtilbud i Roskilde

Aaben Dans, egnsteater i Roskilde, lavede et projekt i samarbejde med studerende fra pædagoguddannelsen på University College Sjælland og to dagtilbud i Roskilde Kommune.

Projektet rummede bl.a. 10 timers dans med børn i institutionerne. Børnene så også en professionel forestilling og skabte deres egen forestilling, som de viste for et publikum. Pædagogerne inviteredes til et foredrag om krop og kreativitet og deltog i en danseformidlerworkshop sammen med 15 pædagogstuderende som en del af kompetenceløftet. Processen blev filmet af en filmantropolog, og filmen blev distribueret til alle kommunens dagtilbud.

Læs mere om de ni projekter

Læs mere om konferencen "Bliv klog på partnerskaber"
 

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

09-03-2018

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

02-03-2018

Aprilfestival med mere end 100 professionelle teatre

Når ’Aprilfestival – teater for små & store’ løber af stablen fra 15. til 22. april i Syddjurs Kommune bliver det med mere end 100 professionelle teatre, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Det gør festivalen til den største af sin slags i verden.

01-03-2018

Analyse fra Søndag Aften: Sådan fordeler de kommunale kulturkroner sig

I en række artikler gennemgår Søndag Aften kommunernes kulturbudgetter for 2018. Kommunerne har øget deres budgetter til både teatre og museer, mens de sparer på budgetterne til bibliotekerne.

01-03-2018

DF: Nedlæg Statens Kunstfond og opret regionale kunstfonde

Dansk Folkeparti har den 1. marts fremlagt et forslag i Folketinget om at erstatte Statens Kunstfond med seks regionale kunstfonde med det formål at skabe et mere mangfoldigt kunststøttesystem.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.