Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
09-03-2018 | artikel nr. 6616
del

Kultur og erhverv samles i nyt KL-udvalg

Formand for KL's nye Kultur, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin (B). Foto: Allan Mortensen.

KL opretter to yderligere udvalg i valgperioden 2018-2022, så de fremover har otte udvalg. Børne- og Kulturudvalget skilles ad, så kultur fremover er en del af det nye Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

KL offentliggjorde i denne uge, at de for den næste valgperiode opretter otte udvalg i stedet for seks udvalg (Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Børne- og Kulturudvalget, Internationalt udvalg, Løn- og Personaleudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget).

I en nyhed skriver de, at de med to yderligere udvalg vil rokere rundt på udvalgenes opgaveportefølje. De otte nye udvalg i valgperioden 2018-2022:

 • Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg
 • Børne- og Undervisningsudvalg
 • Internationalt udvalg
 • Kultur-, Erhverv- og Planudvalg
 • Løn- og Personaleudvalg
 • Miljø- og Forsyningsudvalg
 • Socialudvalg
 • Sundheds- og Ældreudvalg.

Udvalgsopgaver

Udvalgene består af ni medlemmer, som vælges for en periode på fire år, og deres opgave er at rådgive bestyrelsen inden for hver deres ressortområde.

Kultur, Erhverv- og Planudvalget rådgiver og afgiver indstilling til KL’s bestyrelse inden for følgende områder:

 • Erhvervspolitik
 • Forskningspolitik
 • Strategisk fysisk planlægning
 • Fysisk planlægning
 • By- og boligpolitik
 • Regional udvikling og landdistrikter
 • Turisme
 • Kultur og fritidspolitik
 • Biblioteker og folkeoplysning

Kultur, Erhverv- og Planudvalgets formand er Leon Sebbelin (B), Rebild, og næstformand er Jesper Kiel (Ø), Svendborg. De syv menige udvalgsmedlemmer vælges på KL's repræsentantskabsmøde den 21. marts 2018.

KL-formand: Kultur og erhverv hører helt naturligt sammen

KL’s nu tidligere formand Martin Damm siger om de nye udvalg: ”Med den nye struktur breder vi arbejdsopgaverne ud på flere udvalg, og samtidig har vi set på, om vi kan styrke sammenhængen i opgaveporteføljen i alle udvalg. På den måde styrker vi et helheds- og sammenhængsperspektiv i vores politikudvikling. Fx har vi samlet hele 0-18-års området i et Børne- og Undervisningsudvalg, så vi i vores drøftelser får set på den samlede indsats fra sundhedsplejersken til de unges valg af uddannelse og job. Et andet eksempel er et nyt Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, der samler de tre områder, som jo helt naturligt hører sammen.”

Læs også:

Læs nyheden ”KL går fra 6 til 8 udvalg” (kl.dk)

Læs artiklen ” KL samler kultur og erhverv under nyt udvalg” (kun for Altinget.dk-abonnenter)

21-03-2018

PS Profil: Teater Patrasket

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Patrasket.

20-03-2018

20. marts: International teaterdag for børn og unge markeres

Den 20. marts er den internationale teaterdag for børn og unge. I den anledning har ASSITEJs præsident, sydafrikanske Yvette Hardie, skrevet en World Day Message, som Proscenium.dk bringer i fuld længde herunder. Bemærk, at teksten er på engelsk.

16-03-2018

CPH STAGE-program med fokus på køn og krop

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års CPH STAGE teaterfestival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

16-03-2018

Kulturministeren skyder debat om fremtidens scenekunst i gang

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst.

15-03-2018

Program for Aprilfestival offentliggjort

Så er årets program for Aprilfestival offentliggjort. Fra 10.-22. april er det muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne.

14-03-2018

Det Kongelige Teater rammes også af konflikten

Som statslig institution rammes Det Kongelige Teater samt Kulturministeriet også af den varslede strejke og lockout. Øvrige teatre rammes ikke, da de ikke er offentlige institutioner.

13-03-2018

8,5 mio. kr. til at styrke publikumsudvikling på teatre

Kulturministeren har afsat 8,5 mio. kroner til et 3-årigt projekt, der skal styrke publikumsudviklingen på scenekunstområdet til gavn for borgere i hele Danmark. Projektet forankres hos Udviklingsplatformen for Scenekunst, der bl.a. skal lave publikumsundersøgelser og igangsætte nye udviklingseksperimenter.

12-03-2018

Få indblik i teatres partnerskaber med dagtilbud på børnekulturkonference

Tre teatre, nemlig Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have, Teatret Fair Play samt Aaben Dans fik i marts 2017 støtte fra puljen til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

08-03-2018

Dansk scenekunst på internationale messer

Statens Kunstfond har i år stande på internationale messer i hhv. Düsseldorf og Montréal. Scenekunstnere, managere og producenter kan søge om at blive en del af kunstfondens stande.

07-03-2018

PS Profil: Himmerlands Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Himmerlands Teater.

06-03-2018

DF: Afskaf legater, hædersydelser og støtte til udenlandske kunstaktiviteter

Søndag Aften giver i en artikel et overblik over Dansk Folkepartis forslag om kunstfonde, legatuddelinger, kunst i det offentlige rum samt omlægning af systemet med hædersydelse.

05-03-2018

Nordisk Kulturdag med fokus på ligestilling

På Nordisk Kulturdag 2018 i Stockholm var der fokus på ligestilling som vejen til publikumsudvikling og på talmateriale fra Kulturanalys Norden, som viser, at fordelingen mellem køn og etnicitet i kunstmiljøerne ikke afspejler befolkningstallene.

02-03-2018

Aprilfestival med mere end 100 professionelle teatre

Når ’Aprilfestival – teater for små & store’ løber af stablen fra 15. til 22. april i Syddjurs Kommune bliver det med mere end 100 professionelle teatre, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Det gør festivalen til den største af sin slags i verden.

01-03-2018

Analyse fra Søndag Aften: Sådan fordeler de kommunale kulturkroner sig

I en række artikler gennemgår Søndag Aften kommunernes kulturbudgetter for 2018. Kommunerne har øget deres budgetter til både teatre og museer, mens de sparer på budgetterne til bibliotekerne.

01-03-2018

DF: Nedlæg Statens Kunstfond og opret regionale kunstfonde

Dansk Folkeparti har den 1. marts fremlagt et forslag i Folketinget om at erstatte Statens Kunstfond med seks regionale kunstfonde med det formål at skabe et mere mangfoldigt kunststøttesystem.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.