Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
05-04-2018 | artikel nr. 6647
del

Ny efteruddannelse: CREATIVE PRODUCERS

Et Drømmespil. Den Danske Scenekunstskole 2014.

En ny efteruddannelse for professionelle sceneproducenter og selvproducerende scenekunstnere, CREATIVE PRODUCERS, er blevet etableret af Den Danske Scenekunstskole i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Den nye uddannelse, CREATIVE PRODUCERS, er en platform for kompetenceudvikling og netværksdannelse for producenter og selvproducerende kunstnere.

Efteruddannelsen består af i alt fem moduler, som forløber over ca. et år, og som enten kan følges enkeltvis eller i sammenhæng.

Første modul er 18.-19. juni 2018, og ansøgningsfristen hertil er 30. april 2018.

Glædeligt med producentuddannelse

Formand for TIOs uddannelsesudvalg, Kristoffer Møller Hansen (direktør for Holbæk Teater), siger om den nye efteruddannelse:

”Det er meget glædeligt, at der nu kommer en producentuddannelse under Den Danske Scenekunstskole i samarbejde med Udviklingsplatformen.

I TIO har vi længe set behovet for en producentuddannelse. Et ønske, som Uddannelsesudvalget har arbejdet for. TIOs Uddannelsesudvalg har haft en god dialog med både rektor og efteruddannelsen om branchens ønske for en producentuddannelse. Vi er utrolig glad for, at der er blevet lyttet og at det nu er blevet en realitet. Der er ingen tvivl om, at behovet er derude i branchen. Mange af de nuværende, dygtige producenter er blevet det over åre ad erfaring. Ingen tvivl om, at der er et håndværk og nogle værktøjer, der kan og bør gives videre.

Der sker virkelig mange spændende ting rundt i hele det danske scenekunstmiljø i disse år. Ingen tvivl om, at mere af dette kan nå ud til et større publikum med dygtige producenter. 

I Uddannelsesudvalget tror vi på, at de fem moduler under navnet “Creative Producers” ligger helt rigtigt under Den Danske Scenekunstskoles Efteruddannelsestilbud. Dermed åbnes der nye veje for de professionelt uddannede scenekunstnere, der nærer interesse for at producere eller ønsker at skifte spor til at varetage producentens rolle.

Vi håber på, at uddannelsen bliver taget godt imod og på sigt kommer til at gavne dansk scenekunst. Lige fra de uafhængige til de etablerede.”

Om uddannelsens fem moduler

Uddannelsen består af fem moduler. På første modul er producentens ansvar og praksis i centrum, mens der på de fire efterfølgende moduler er fokus på hhv. formater og formidling (mangfoldighed), økonomistyring (ansvarlighed), projektledelse (bæredygtighed) samt det internationale arbejde (udsyn).

Det er ikke obligatorisk at følge alle fem moduler, og man kan derfor vælge de moduler, som er relevante for den enkeltes producentvirke. Et modul forløber over to sammenhængende dage, således at man kan følge uddannelsen ved siden af andet arbejde.

Man skal ansøge om optagelse på hvert enkelt modul. Et enkelt modul koster 900 kr.

Baggrund for at udvikle CREATIVE PRODUCERS

Funktionen som scenekunstproducent er i rivende udvikling, og kreative producenter arbejder i stigende grad i tætte samarbejder med skabende kunstnere. Ofte er den kreative producent og kunstneren også én og samme person. Producenten får dermed en stadig mere aktiv rolle i kunstnerens eller kompagniets centrale strategiske virke, hvilket stiller nye krav til producentrollen.

Det er denne udvikling, som den nye efteruddannelse, CREATIVE PRODUCERS, vil adressere.

Læs mere om efteruddannelsen og ansøg om optagelse her

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.