Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
     
del
 

OPSLAGSTAVLEN

LOG IND PÅ OPSLAGSTAVLEN
Opret dig som bruger
Glemt adgangskode ?
23-04-2018
indsendt af Carte Blanche
23-04-2018
indsendt af Den Danske Scenekunstskole København - Efteruddannelsen
19-04-2018
indsendt af ida kat balslev
17-04-2018
indsendt af Helsingør Teater
17-04-2018
indsendt af Eva Møller
17-04-2018
indsendt af Kristján Ingmarsson Company
12-04-2018
indsendt af Dansehallerne
10-04-2018
indsendt af anders jensen
05-04-2018
indsendt af Berit Bai
<1234>
 

DIREKTØR TIL BRANCHEORGANISATIONEN DANSK TEATER

05-04-2018 | indsendt af redaktionen

Branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater søger en strategisk stærk direktør med politisk forståelse, stærke kommunikative kompetencer og evnen til at skabe gode relationer.

Dansk Teater er en ny branche- og arbejdsgiverorganisation for scenekunstproducenter. Direktørstillingen er nyoprettet og bliver en strategisk nøgleposition i organisationen.

Med reference til bestyrelsesformanden får direktøren ansvaret for organisationens daglige ledelse og skal sikre sammenhæng mellem politiske mål, opgaver og ressourcer. Direktøren får ansvar for overholdelse af organisationens budget samt for personaleledelse af organisationens fire medarbejdere. 

Direktørens ansvarsområde og opgaver

Som direktør skal du skabe de bedst mulige rammer og vilkår for at producere, præsentere og møde scenekunst i hele landet. Du bliver organisationens ansigt udadtil, og du skal sætte organisationens mærkesager på den mediemæssige og politiske dagsorden. Du skal betjene bestyrelsen i strategiske og kulturpolitiske spørgsmål og skabe synlighed og gennemslagkraft for teatrenes sag hos politikere, medier og forhandlingsparter.

Du er ansvarlig for organisationens sekretariat, der har til huse i centrum af København. Sekretariatet består af fire fagligt kompetente og ambitiøse medarbejdere, som blandt andet arbejder med juridisk rådgivning, overenskomstforhandling, kommunikation, udviklingsprojekter, netværksskabelse og medlemspleje.

Desuden skal du udvide organisationens netværk og styrke relationerne til interessenter samt søsterorganisationer i ind- og udland. Jobbet indebærer en lang række repræsentationsopgaver i forhold til myndigheder, medier, forhandlingsparter og andre interessenter, fx i Nordisk Teaterlederråd og Pearle.

Dine opgaver bliver:

 • at være scenekunstproducenternes ansigt og stemme i samfundet
 • at sørge for, at medlemmer oplever, at deres interesser bliver godt varetaget, og at organisationen yder god service
 • at varetage medlemmernes arbejdsgiverinteresser
 • at varetage forskellige repræsentationsopgaver og tillidshverv på højt niveau
 • at have ansvar for organisationens samlede drift og økonomi
 • at skabe en god arbejdsplads med et inddragende og tillidsfuldt arbejdsmiljø samt teamwork præget af høj faglighed og engagement
 • at skabe fælles fodslag blandt medlemsteatrene og styrke solidariteten medlemmerne imellem
 • at udvikle og varetage relationer til diverse mangfoldige interessenter
 • at udvikle organisationens strategi i tæt samspil med bestyrelsen
 • at udmønte organisationens strategi i samarbejde med det øvrige sekretariat

Direktørens kompetencer

Du har erfaring fra en politisk styret organisation, hvor interessenthåndtering, mediehåndtering og stor kompleksitet fylder hverdagen. Du har et helhedssyn på scenekunstbranchen og kan se åbninger, mulighedsrum og nye, måske utraditionelle samarbejdspartnere for organisationen.

Du er generelt velorienteret og har indgående kendskab til kulturpolitik. Du har styr på fakta, bruger analyser og dokumentation til at understøtte kommunikation og beslutninger og kan formidle komplekse forhold med humor, ro og autoritet.

Du vil dagligt være i kontakt med mange samarbejdspartnere og interessenter. Det er derfor centralt, at du er god til at samarbejde og kommunikere samt evner at inspirere, motivere og samle parter. Du er en god relations- og netværksopbygger.

Du har indsigt i teatrenes aftalesæt og arbejdsvilkår og kan indgå i dialog om og stå på mål for organisationens arbejdsgiversynspunkter i forhandlingslokalet og i offentligheden.

Du har en motiverende og inddragende ledelsesstil og evner at skabe et velfungerende team af medarbejdere, der arbejder selvstændigt og koordineret, så vi kan skabe resultater i fællesskab.

Vi forventer, at du:

 • har erfaring med politiske processer
 • har kendskab til teaterbranchen
 • har ledelseserfaring
 • har stærke kommunikative evner skriftligt og mundtligt
 • har gode samarbejds- og forhandlingsevner
 • har gennemslagskraft
 • er troværdig
 • er netværksskabende
 • har kendskab til og interesse for arbejdsmarkedsforhold
 • er analytisk stærk.

Som person er du derudover udadvendt, opsøgende og god til at knytte kontakter. Du udviser imødekommenhed over for alle interessenter, store som små, og har interesse i medlemsteatrenes virkelighed. Du har gennemslagskraft, autoritet og kan holde en tale, der kan vække genklang hos tilhørerne. Du er engageret, empatisk og vigtigst af alt, så brænder du for scenekunsten.

Vi tilbyder

Som direktør kommer du til at stå i spidsen for at opbygge branche- og arbejdsgiverorganisationen for scenekunstproducenter i Danmark. Du får mulighed for at gøre en forskel for scenekunsten i Danmark i tæt kontakt med landets professionelle teatre. Du får ligeledes mulighed for at sætte dit præg på organisationskulturen og udvikling af organisationens første strategi.

Løn og ansættelsesvilkår fastsættes individuelt efter forhandling og med udgangspunkt i direktørens kompetencer og erfaring.

Arbejdsstedet er som udgangspunkt vores kontorlokaler på Vartov, Farvergade 27D, København K.

Der vil dertil være en del rejseaktivitet forbundet med jobbet, i form af besøg hos medlemsteatre, deltagelse i medlemsmøder, festivaler og konferencer i hele landet.

Sådan søger du

Send en mail til job@tio.dk. Din ansøgning er modtaget, når du har modtaget et autosvar. Vedlæg CV, evt. eksamensbeviser og meget gerne referencer fra tidligere arbejdspladser, som vi må kontakte i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Ansøgningsfrist er tirsdag d. 1. maj kl. 9.00.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 19 og 20 og har brug for, at du kan tiltræde senest 1. august 2018.

Der vil i rekrutteringsprocessen muligvis blive gjort brug af personlighedstests.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte formand for ansættelsesudvalget Kasper Wilton på mobil: 41 27 19 05 eller mail: kawi@folketeatret.dk eller sekretariatsleder i TIO Loa Haislund Larsen på mobil: 31 33 62 25 eller mail: loa@tio.dk.

Fakta

Dansk Teater er en medlemsforening, der tæller 83 medlemsteatre. Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen. Generalforsamlingen vælger en bestyrelse, der varetager foreningens overordnede strategiske, juridiske og økonomiske ledelse. Bestyrelsen ansætter en direktør, der varetager den daglige ledelse af foreningen og sekretariatet.

Organisationen etableres i juni efter en fusion mellem Teatrenes Interesseorganisation og Danske Teatres Fællesorganisation. Organisationen skal samle den forskelligartede teaterverden med respekt for mangfoldigheden og i troen på, at danske scenekunstproducenter har fælles interesser og står stærkere sammen.

23-04-2018

Ny leder til Svendborg Scenekunstakademi

Gitte Gry Bech Ballesheim skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

20-04-2018

SWOP festival og 10 år som egnsteater

Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90’er-fest er blot nogle af de ting, publikum kan opleve, når Aaben Dans afholder den fjerde SWOP-festival 3.-7. maj i Roskilde og samtidig fejrer deres 10-årsjubilæum som egnsteater i Roskilde.

20-04-2018

Navnenyt: Kasper Holten ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater kunne i dag den 20. april annoncere, at Kasper Holten er udnævnt som ny teaterchef fra 1. september 2018.

19-04-2018

Talk Town i Huset-KBH

Festivalen Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang 3.- 5. maj 2018 i Huset-KBH. Under festivalen afholder Københavns Musikteater en hel dag om scenekunst.

18-04-2018

PS Profil: Teater Refleksion

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teater Refleksion.

17-04-2018

Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde: Dansk kunstpolitik i en globaliseret verden

Tirsdag den 15. maj inviterer Dansk Kunstnerråd, Kulturmødet Mors 2018 og Have Kommunikation til Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg. Kulturminister Mette Bock deltager, og danske kunstnere, politikere, kulturpersonligheder og formanden for Folketingets Kulturudvalg giver deres bud på, hvad kunsten kan gøre for at forandre samfundet. 

16-04-2018

Filiorum og Gentofte Kommune indgår ny aftale om teater til kommunens børn og unge

Filiorum og Gentofte Kommune tager nu hul på et nyt kapitel i deres samarbejde. Oven på fire sæsoner, hvor Filiorum har præsenteret professionelt teater og teaterfestivaler for børn og unge i kommunen, ligger nu en dugfrisk aftale om at sprede livsbekræftende og underfundige læringsforløb med teater som omdrejningspunkt til skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre.

16-04-2018

Scenekunstnere modtager livsvarig hædersydelse

Fire kunstnere, herunder scenekunstnerne Bodil Alling og Kitt Johnson, modtager livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond.

13-04-2018

Hans Henriksen: Hold profitmotivet ude af det kunstneriske arbejde

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater, at de ikke-kommercielle teatre ikke må tvinges til at agere på de samme præmisser som de kommercielle teatre. I stedet bør man fokusere på selve formidlingen af de offentligt støttede teatres forestillinger.

12-04-2018

Syddjurs Egnsteater har forberedt sig i flere år til Aprilfestival

Aprilfestival indtager Syddjurs Kommune den 15.-22. april 2018, men allerede tilbage i 2013 begyndte Syddjurs Egnsteater at forberede sig til festivalen.

11-04-2018

PS Profil: Teatergruppen Batida

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Teatergruppen Batida.

11-04-2018

Navnenyt: Ditte Felding bliver ny leder af Teaterhuset Filuren

Den 1. august 2018 starter Ditte Felding som ny leder af Teaterhuset Filuren.

10-04-2018

Samtalesalon om ligestilling, køn og feminisme

Hvordan finder man vej i de mange feminismer, der på tværs af køn, social klasse, seksuel orientering og etnicitet gør krav på ligestilling? Teatret Svalegangen og Kvindemuseet har slået pjalterne sammen, og folder emnet ud i en samtalesalon om køn, ligestilling og feminisme.

10-04-2018

Island Connect-residency går til Gunilla Lind Danseteater og Tatjana Vukadinovic

De to vindere af Island Connect Kroatien er nu fundet: Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De skal også indgå i programmet for Bornholms Kulturuge i september.

10-04-2018

Høring i Beskæftigelses- og Ligestillingsministeriet om seksuel chikane

I går, mandag den 9. april 2018, holdt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.