Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
28-02-2017 | artikel nr. 6048
del

Soloforestillinger fejres i 10 dage til ENESTÅENDE – Solo Performance Festival

ENESTÅENDE-festivalen er den største af sin art i Europa – og er et unikt laboratorium for nye sceniske udtryksformer. Festivalen tager dermed livtag med kulturhovedstadens tema: Let’s Rethink. Her foto fra forestillingen "True.Story". Foto: Sort/Hvid

Den 10.-19. marts 2017 afholder Team Teatret i Herning og Teatret Gruppe 38 i Aarhus Europas største internationale teaterfestival for soloforestillinger, ENESTÅENDE – Solo Performance Festival.  Festivalen er en del af det officielle program for Aarhus2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

ENESTÅENDE – Solo Performance Festival blev etableret af Teatret Gruppe 38 i 2013, og blev sidst afholdt i 2015. Nu finder den sted for tredje gang i partnerskab med Team Teatret, og de to teatre præsenterer fra den 10.-19. marts 2017 en række særligt udvalgte solo-opførelser inden for skuespil, dans og performance. I løbet af den 10 dage lange festival spiller i alt 12 forskellige soloartister fra ind- og udland på de to teatre.

Publikum kan blandt andre opleve danske kunstnere som Jesper Lohmann, Hans Rønne, Kitt Johnson og det unge, prisvindende talent Nanna Cecilie Bang, der i forbindelse med festivalen har urpremiere på den selvbiografiske stand-up-monolog ”True.Story”, instrueret af Christian Lollike.

Oplev internationalt anerkendt scenekunst
Teaterfestivalen giver publikum en unik mulighed for at opleve scenekunst af i alt fire udenlandske, anerkendte kunstnere, som danskerne ellers ikke har mulighed for at opleve herhjemme. Det gælder blandt andre Titus De Voogdt fra det anmelderroste belgiske teater Kopergietery, der fremfører soloforestillingen ”History of The World”, som formåede at vindeThe Snow Winner First Fringe Award på Edinburgh Fringe Festival både i 2014 og 2015. 

Slet ikke kedeligt

For Dorthe Skøtt Bébe, der er leder af Team Teatret, var muligheden for at blive en del af festivalen ekstra kærkommen i år, fordi festivalen er en officiel del af Aarhus2017-projektet, som forløber på tværs af hele regionen. Festivalen er samtidig en god mulighed for at sætte spot på de forestillinger, som publikum ofte kan være lidt tøvende omkring.  

”Soloforestillinger kan godt komme til at drukne eller se mindre ud, når de stilles op overfor store forestillinger, eller forestillinger med mange medvirkende,” forklarer Dorthe Skøtt Bébe, der tit har oplevet helt almindelige publikummer, der på forhånd er skeptiske overfor, hvorvidt en enkelt skuespiller kan holde publikums opmærksomhed fanget en hel forestilling; ”Så kommer de ud bagefter og siger: Hold da fast, hvor var det fedt! Det var jo slet ikke kedeligt. Og nej, selvfølgelig var det ikke det.”

Knald på festivalstemningen

ENESTÅENDE er kurateret dels af Niels Andersen, som er ansat som projektleder for festivalen af de to teatre, dels af ledere og øvrige ansatte på Team Teatret og Teatret Gruppe 38.

”Programmet er lagt an på, at man tidligere gerne ville vise så nye ting som muligt, noget, som ikke nødvendigvis har været vist en million gange før. Nogle forestillinger er forskellige fra teater til teater. Mange spiller begge steder. Det er en del af pointen, når man henter en stor svensk eller belgisk kunstner hertil, at vedkommende så ikke kun spiller ét sted,” siger Dorthe Skøtt Bébe til Proscenium.dk.

Hun håber, at publikum vil tage festivalstemningen til sig og får lyst til at komme igen og se flere forestillinger i løbet af de 10 dage.  

”Jeg glæder mig til at vise publikum de her forestillinger. Vi starter med urpremieren på ”True.Story”, og det glæder jeg mig meget til. Vi viser altid høj kvalitet, men det er så fedt at vise publikum en kæmpestor på buket på kort tid og prøve at videregive festivalstemning, og fornemmelsen af, at der bare er knald på.”

Man kan opleve festivalens forestillingen enten ved at købe billetter i løssalg og eller et partoutkort, der gælder både i Århus og Herning uanset, hvor partoutkortet er købt. På Team Teatret har publikum kunnet købe billetter til forestillingerne som en del af deres faste abonnement. Partoutkort-holdere kan enten booke partoutbilletter online eller møde op og få plads, hvis der er ledige sæder. 

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Aarhus2017.

 

Se hele festivalprogrammet på Team Teatret

Se hele festivalprogrammet på Teatret Gruppe 38

28-02-2017

Soloforestillinger fejres i 10 dage til ENESTÅENDE – Solo Performance Festival

Den 10.-19. marts 2017 afholder Team Teatret i Herning og Teatret Gruppe 38 i Aarhus Europas største internationale teaterfestival for soloforestillinger, ENESTÅENDE – Solo Performance Festival.  Festivalen er en del af det officielle program for Aarhus2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

27-02-2017

Internationale residensprogrammer skal styrke dansk scenekunst

Statens Kunstfond åbner for ansøgninger om at blive værter for residensprogrammer i Danmark. Residensprogrammerne, hvor kunstaktører fra hele verden kan arbejde og udvikle netværk, skal give den danske scenekunstscene ny viden og friske kunstneriske erfaringer.

24-02-2017

Reumertsalon 10. marts:VIRKELIGHED/KROP/UVIRKELIGHED

I anledning af Corpus' "Interpassivites", som er skabt i tæt samarbejde med billedkunstner Jesper Just, inviterer Corpus og Eventministeriet i samarbejde med Bikubenfonden til Reumertsalonen "VIRKELIGHED/KROP/UVIRKELIGHED" den 10. marts fra kl. 16.30-18.30.

23-02-2017

Aprilfestival fejrer naboskab i Sønderborg Kommune

Der bliver meget at samles om i dagene 23.-30. april i Sønderborg Kommune, når årets Aprilfestival løber af stablen under overskriften ”naboskab”.

23-02-2017

Folketingets Kulturudvalg holdt høring om armslængdeprincippet

Folketingets Kulturudvalg diskuterede armslængdeprincippet ved en åben høring onsdag den 22. februar 2017.  TIOs sekretariatsleder Loa Haislund Larsen deltog.

22-02-2017

Tre ministerier søsætter ny køreplan for international kulturudveksling

Kunstnerisk frihed, mangfoldighed, ytringsfrihed og armslængde er blandt de nøgleværdier, som vil præge danske kulturindsatser i udlandet frem til 2020. Det meddeler kulturministeren udenrigsministeren og erhvervsministeren i fællesskab.

22-02-2017

TIO: Lige løn for lige arbejde

TIOs formand Dorthe Skøtt Bébe reagerer på Dansk Skuespillerforbunds undersøgelse om lønforskelle mellem mandlige og kvindelige skuespillere, som både Politiken og DR.dk omtalte den 17. februar 2017.

21-02-2017

Bora Bora fejrer 5-års fødselsdag

Bora Bora –  Dans og Visuelt Teater –fejrer jubilæum den 21. februar med engelske Hofesh Shechter Company. Aarhus' dansescene kan se tilbage på 5 år med både internationalt udsyn, og nye muligheder for danske, især lokale, dansekunstnere.

20-02-2017

Ny kunstnerisk ledelse er fundet til Momentum vol. 11

Når næste sæson begynder er det på Teater Momentum traditionen tro en ny kunstnerisk ledelse, der tager over. I sæson 2017/18 er det kunstnerkollektivet by Proxy.

17-02-2017

Teatercentrum offentliggør strategi for 2017-20

Præcis hvor mange steder, at Teatercentrum er involveret i at udbrede kendskabet til scenekunst for børn i Danmark, får man et godt indblik i, hvis man kigger i kompetencecentrets nye strategi, som for nylig er blevet offentliggjort.

16-02-2017

Indstil undervisningsforløb Springfrøprisen 2017

Der er nu åbent for ansøgninger til Springfrøprisen. Prisen belønner lærere og elever, der har lavet særligt eksemplariske undervisningsprojekter i de praktiske og musiske fag.

15-02-2017

PS Profil: Odsherred Teater

I en serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Odsherred Teater.

14-02-2017

Teater Nordkraft vælger ensemble i foråret

Fra marts måned næste år og frem vil publikum på Teater Nordkraft lære fem nye ansigter ekstra godt at kende fra teatertur til teatertur. Teatret i Aalborg søger nemlig netop nu fem skuespillere til et nyt ensemble, som teatret vil oprette. Ansøgningsfristen er den 17. februar.

13-02-2017

Succes med digitalisering er et fælles anliggende

Teatrene vinder ved, at kommunikationsmedarbejderne på tværs af teatrene sparrer med hinanden. Den holdning dannede baggrund for Mungo Parks seminar ”Teaterpublikum 2.0” i januar.

09-02-2017

Dansk Skuespillerforbund har undersøgt scenekunstnernes arbejdsliv

Økonomisk usikkerhed og et dagpengesystem, der ikke tilgodeser ”kludetæppe”-arbejdsliv, får mange skuespillere til at overveje at skifte fag. Det viser en undersøgelse, Dansk Skuespillerforbund har fået lavet.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.