Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
29-08-2016 | artikel nr. 5755
del

Madam Bachs arbejde med kinesiske børn bliver til dokumentar

Teaterværkstedet Madam Bach har succes i Kina. Til efteråret sender DK4 en dokumentar om teatrets arbejde med handicappede børn i Kina. Filmen er instrueret af Tomas Villum Jensen. Foto: Teaterværkstedet Madam Bach

Det danske børneteater Teaterværkstedet Madam Bach runder forestilling nr. 100 i Kina, laver dokumentarfilm og sætter fokus på læring gennem kunst og teater for børn med autisme. Dokumentaren kan ses på DK4 i efteråret.

Da Pernille Bach og Christian Schrøder den 2. august 2016 landede i Danmark efter endnu en turné i Kina, kunne de gøre regnskabet op med et flot resultat. Med turneen rundede Teaterværkstedet Madam Bach nemlig de første 100 forestillinger i Kina siden 2010, hvor de besøgte Kina første gang på Verdensudstillingen EXPO2010 i Shanghai. Dengang optrådte de for en masse kinesere på Den Lille Havfrues 97 års fødselsdag.

Denne tur havde dog et lidt andet sigte, og filminstruktør Tomas Villum Jensen og filmfotograf Nicolai Villum Jensen var med på turen for at producere en 25 minutter lang dokumentar om arbejdet med de kinesiske børn, som vil blive vist på DK 4 senere på året.

Fejrede med kage og vin

Forestilling nr. 100 blev markeret med reception, kage og vin og en af de største oplevelser på denne tur var mødet med 25 inviterede børn med autisme og deres forældre.

“At skabe et kreativt rum, hvor børn og forældre kunne fordybe sig i forestillingen uden at tænke på om de generede et “normalt” publikum var en stor oplevelse både for os og publikum og en ting, vores arrangører vil gentage fremover. Det er ikke mange år siden man gemte handicappede mennesker væk fra offentligheden så jeg er glad for at vi kan være med til at rykke lidt ved det område gennem kunsten,” udtaler Christian Schrøder kunstnerisk leder.

De kinesiske arrangører havde set forestillingen spille i Danmark for et publikum med forskellige handicaps og ønskede, at det kunne lade sig gøre i Kina.

Et dejligt eksporteventyr

Der har åbnet sig en kæmpe eksportmulighed for dansk kultur og teater. Kineserne hungrer efter kulturelle oplevelser, ikke for underholdningens skyld, men for indlæringens skyld – de har erkendt, at kultur er nødvendigt for at skabe dygtige individer, lyder det fra Teaterværkstedet Madam Bach. Derfor investerer de milliarder af kroner i kultur i disse år.

Mediernes interesse i Kina er også enorm, hver dag var der en ny tv-station, som lavede indslag, der kom ud til over 35 mio. mennesker og kunne ses verden over via satellit.

”Det er et godt sted at turnere. I Kina vil de virkelig gerne kulturen, de er glade og meget begejstrede, og det er kulturudveksling, som virkelig rykker,” siger Pernille Bach.

Allerede om 6 måneder skal Madam Bach tilbage til Shanghai og Chengdu.

 

Læs mere om Teaterværkstedet Madam Bach

www.madambach.com

www.facebook.com/theatremadambach

www.instagram.com/theatremadambach

 

Link til 2 indslag på Shanghai News ( kom ud til 35 mio. seere i marts 2016 + august 2016)

http://www.kankanews.com/a/2016-08-01/0017628066.shtml

http://www.kankanews.com/a/2016-03-26/0017440970.shtml

 

Hør interview på Radio24syv, “Kinasnak” 1. maj 2016 ( Dansk børneteater hitter i Kina)

29-08-2016

Madam Bachs arbejde med kinesiske børn bliver til dokumentar

Det danske børneteater Teaterværkstedet Madam Bach runder forestilling nr. 100 i Kina, laver dokumentarfilm og sætter fokus på læring gennem kunst og teater for børn med autisme. Dokumentaren kan ses på DK4 i efteråret.

26-08-2016

TeaterTasken rykker ind i gammel biograf

TeaterTasken vil fremover spille i Frederikssunds tidligere biograf, der omdannes til kulturhuset Parkteatret.

25-08-2016

Nu åbner Odsherred Teater i gågaden i Nykøbing Sj.

Lørdag den 3. september slår Odsherred Teater officielt dørene op for et helt nyt teaterhus i centrum af Nykøbing Sjælland. Målet er at være et levende og inspirerende sted, der skal være et lokalt samlingspunkt for hele Odsherred.

25-08-2016

Albert Nielsen, administrativ leder af Anemone teatret træder tilbage

Den 1. oktober 2016 træder Albert Nielsen tilbage som administrativ leder af Anemone teatret og overlader i den forbindelse den administrative ledelse til Sidsel Ramdal.

24-08-2016

Statens Kunstfond debatterer kunstens vilkår

Statens Kunstfond er med på Kulturmødet på Mors, hvor debatten bl.a. vil handle om kunstens værdi og konsekvensen af de aktuelle besparelser på kunst- og kulturområdet. Og så er der lagt op til en politisk opsang, når kulturudvalget holder åbent samråd.

24-08-2016

Anemone teatret sælger folkeaktie

Der er masser af fightervilje i Anemone teatret, der arbejder hårdt på at sikre sig et økonomisk eksistensgrundlag, når tiden som lille storbyteater rinder ud ved årsskiftet. Seneste tiltag er en folkeaktie.

23-08-2016

PS Profil: Københavns Musikteater

I en ny serie skiftes TIOs medlemsteatre til at være ugens profil. 5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Københavns Musikteater.

22-08-2016

Gitta Malling genopstiller ikke som formand for TIO

TIOs formand Gitta Malling har valgt ikke at genopstille som formand ved TIOs generalforsamling i september 2016. Derfor skal der vælges en ny formand, når medlemsteatrene mødes på Mungo Park i Allerød.

19-08-2016

TIO-formand taler med om ”Scenekunst på skoleskemaet”

Til årets Kulturmødet Mors deltager Gitta Malling i samtalen ”Scenekunst på skoleskemaet” den 26. august 2016.

19-08-2016

Kan der skabes en samlet vision for dansk scenekunst?

Det prøver TIO at finde svaret på under Kulturmødet på Mors gennem en nyudviklet samtaleevent, hvor både publikum, politikere, kunstnere, meningsdannere og teatre er inviteret med til at deltage.

18-08-2016

Spørgeundersøgelse om Producenternes behov

Udviklingsplatformen for Scenekunst og Den Danske Scenekunstskole Efter- og Videreuddannelsen gennemfører nu en spørgeundersøgelse for at kortlægge producenters behov for efteruddannelse.

17-08-2016

Ny scene på Kulturmødet præsenterer og diskuterer scenekunsten

KulturScenen hedder en af årets nyskabelser på Kulturmødet. Det er en ny central plads i Kulturmødets geografi, beliggende omkring Limfjordsteatret centralt i Nykøbing. Her vil der både være debatter og mængder af scenekunst, film om teater, arrangementer for børn og voksne, musik, gadeteater, sanserum og meget andet.

16-08-2016

Cantabile 2 med i "Kultur på recept"-forsøg

Vordingborg Kommune vil med støtte fra Sundhedsstyrelsen afprøve konceptet "Kultur på recept" fra januar 2017. Cantabile 2 er en af de kulturinstitutioner, der skal levere de potentielt helbredsunderstøttende kulturoplevelser til sygdomsramte borgere.

15-08-2016

Navnenyt: Ny skuespiller på Team Teatret

Team Teatret har fundet en barselsvikar for teatrets ensembleskuespiller Sofie Ancher Vea. Læs videre for at se, hvem der blev den heldige.

11-08-2016

Overblik: Scenekunst-arrangementer til Kulturmødet

Fra den 25.-27. august mødes kulturaktører, politikere og øvrige interesserede til det årlige Kulturmødet på Mors. Proscenium.dk iler til med en oversigt over scenekunst-arrangementer.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.