Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
29-05-2015 | artikel nr. 5050
del

Støtte til gæstespil i hovedstaden bredes ud

Puljen til visninger af forestillinger i København og på Frederiksberg kan nu også give støtte til transportudgifter. Det sikrer en ny tillægsaftale. I forbindelse opfordrer aftalekredsen desuden til et nyt udspil om en åben scene i København. Foto: Limfjordsteatret

Det bliver fremover muligt at søge støtte til transportudgifter i puljen til visning af forestillinger i København og på Frederiksberg. Hidtil har det kun været muligt at få støtte til salsleje og marketing.

Partierne bag Teateraftalen af 21. juni 2011 har indgået en tillægsaftale, som gør det muligt at bruge puljen til visning af forestillinger i København og på Frederiksberg til at støtte mere bredt, når et teater eller en scenekunstgruppegruppe ønsker at gæstespille på en scene i hovedstaden.

”Med tillægsaftalen på scenekunstområdet forbedrer vi mulighederne for provinsens teatre, der vil vise deres forestillinger i hovedstaden. Vi giver mulighed for at teatrene kan få støtte til flere udgifter, af den pulje der løber i 2014-2017. På konferencen Scenekunstdialog 2015 og de efterfølgende dialogmøder, som jeg har haft med scenekunstmiljøet, har udvikling af scenekunsten gennem møder på tværs af teatre og scenekunstgrupper været centralt. Jeg håber, at flere teatre fra provinsen vil komme til at gæste hovedstaden, og at det vil bidrage til udvikling af scenekunsten i Danmark,” udtaler kulturminister Marianne Jelved.

Om tillægsaftalen
Målet med aftalen er at understøtte, at flere teatre og teatergrupper fra provinsen får mulighed for at vise deres forestillinger i hovedstaden. Hidtil blev der kun givet tilskud til leje af sal og til marketing. Nu bliver der mulighed for at få tilskud til f.eks. transport og ophold i forbindelse med gæstespillene.

Det er Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for scenekunst, der i første omgang har opfordret til, at puljens kriterier ændres, så gæstespil kan støttes bredere. TIO har ligeledes arbejdet for ændringen og opfordrede i marts måned kulturministeren til at få lavet ændringer i puljen. Og det er nu altså sket. 

TIO-formand er glad

”Transport til og fra spillestedet er med et hold spillere, teknikere, scenografi og kostumer en meget væsentlig udgiftspost, som man hidtil ikke har kunnet få støtte til. Derfor er vi i TIO meget glade for, at det er lykkedes at få ændret puljen, så det fremover bliver lidt mindre omkostningstungt at rykke forestillinger til hovedstaden,” siger TIOs formand Gitta Malling til proscenium.dk.

Samtidig fastslår tillægsaftalen, at Partierne bag Teateraftalen af 21. juni 2011 fortsat ønsker en åben scene i København og på Frederiksberg og gerne ser et fælles udspil fra interessenterne i en åben scene inden for den nuværende økonomiske ramme.

I 2015 er der 3,8 mio. kr. til fordeling i puljen.

29-05-2015

Støtte til gæstespil i hovedstaden bredes ud

Det bliver fremover muligt at søge støtte til transportudgifter i puljen til visning af forestillinger i København og på Frederiksberg. Hidtil har det kun været muligt at få støtte til salsleje og marketing.

29-05-2015

Refusionsprocenten for egnsteatre falder igen

Statens refusionsprocent til kommunernes driftsudgifter til egnsteatre ventes at falde til minimum 36,9 % i 2016 mod en refusionsprocent på 38,5 % i 2015. Det melder Kulturstyrelsen.

28-05-2015

Københavns Musikteater vil fortsætte dialog-projekt

Erfaringerne fra pilotprojektet Kreativ KulturDialog har været så gode, at Københavns Musikteater ønsker at udvide og fortsætte netværket de næste tre år. Derfor søger teatret nu deltagere fra hele landet.

27-05-2015

Få gratis oplevelser til ILT-festivalen

Teaterfestivalen ILT – Internationalt Levende Teater byder på andet en international scenekunst på de århusianske teatre. Der er også masser af gratis oplevelser.  

27-05-2015

En profil siger på gensyn

Københavns Musikteaters ene teaterchef, Anne Rasmussen, stopper på teatret med udgangen af maj. Hun skal nu være kulturkonsulent i Ballerup Kommune.

26-05-2015

ILT15: Trine Holm Thomsen anbefaler

ILT-festivalen nærmer sig. Her afslører Trine Holm Thomsen, konstitueret teaterdirektør på Aarhus Teater, de tre oplevelser, som hun glæder sig allermest til på festivalen fra den 28.-31. maj 2015.

22-05-2015

ILT15: Per Smedegaard fra Teatret Svalegangen anbefaler

ILT-festivalen nærmer sig. Her afslører Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen, de tre oplevelser, som han ser allermest frem til på festivalen fra den 28.-31. maj 2015.

21-05-2015

ILT15: Bodil Alling fra Teatret Gruppe 38 anbefaler

ILT-festivalen nærmer sig. Her afslører Bodil Alling, kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38, de tre oplevelser, som hun glæder sig allermest til på festivalen fra den 28.-31. maj 2015.

21-05-2015

Gitta Malling: Vi er godt på vej

TIOs formand Gitta Malling fortæller om det nye visionspapir for scenekunstområdet, der blev præsenteret af kulturministeren den 20. maj 2015.

20-05-2015

Kontratenor udnævnt til Årets Unge Operatalent 2015

Copenhagen Opera Festival har udnævnt kontratenor Morten Grove Frandsen til Årets Unge Operatalent 2015.

20-05-2015

Jelved om visionspapir: Vi har skrevet historie

Marianne Jelved præsenterede i dag visionspapiret for scenekunstområdet herhjemme. Visionerne er resultatet af en møderække mellem kulturministeren og en dialogkreds bestående af branchepersoner.

19-05-2015

Teaterbestyrelse-konference på Holbæk Teater i oktober

Den 1.-2. oktober 2015 er Holbæk Teater vært for en teaterbestyrelseskonference for blandt andet egnsteatrenes bestyrelser og daglige ledere.

19-05-2015

Kulturministeren præsenterer ny vision for scenekunstområdet

Teatrenes Interesseorganisation har været med i udformningen af den nye vision for scenekunstområdet, som kulturminister Marianne Jelved præsenterer ved et pressemøde den 20. maj 2015.

18-05-2015

Prominente navne styrer debatter til Kulturmødet

Det tunge værtsskyts er rullet ud til Kulturmødet på Mors. Det er nemlig Clement Kjersgaard og Stéphanie Surrugue, der styrer de store paneldebatter, når kunsten og kulturen er på dagsordenen fra den 20.-22. august.

15-05-2015

ILT skal være en branchesamlende begivenhed

ILT skal være den store samlende, internationale festival herhjemme, hvis man spørger kuratorgruppen bag festivalen, der i år finder sted i Aarhus fra den 28.-31. maj.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.