Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
03-05-2016 | artikel nr. 5589
del

Projektcentret i Dansehallerne lukker ved udgangen af 2016

Foto: Jamie Johnston

Projektcentret og Dansehallerne har sammen besluttet at lukke Projektcentret, når Statens Kunst-fonds bevilling fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst ophører ultimo 2016.

Projektcentret har eksisteret i sin nuværende form siden 2005 og har til hver sæson modtaget støtte fra Statens Kunstfond – og tidligere Kunstrådet – til drift. Som supplement til denne drift har Pro-jektcentret taget 5 % af tilskudsmidler for at administrere projekter/forestillinger, der har modtaget støtte fra såvel Kunstfonden som andre tilskudsgivere.

Beslutningen om lukning af Projektcentret sker som konsekvens af ophør af støtten fra Projektstøtteudvalget på baggrund af det initiativ, som udvalget og Bikubenfonden sammen har taget om at etablere en Udviklingsplatform for Scenekunst. Den er nu blevet nedsat med bestyrelse samt ny daglig leder til varetagelse af flere af de opgaver, som Projektcentret hidtil har varetaget.

Initiativet til udviklingsplatformen går helt tilbage til en workshop-dag afholdt på Takkelloftet i efteråret 2014 med en efterfølgende ideindkaldelse i foråret 2015. Projektcentret har løbende været inviteret med til at komme med ideer og fortælle om erfaringer med netop de grundtanker, som Projektcentret er etableret på.

Administration, rådgivning og sparring

Projektcentret blev oprindelig etableret af Dansens Hus med baggrund i det behov, der var i danseverdenen, hvor koreografer, der ikke var tilknyttet et teater eller havde egen administration kunne få administreret de projekter/forestillinger, som havde modtaget støtte fra f.eks. Statens Kunstfond. Projektcentret har nu i over 10 år og siden 2012 i Dansehallerne tilbudt denne administration og medfølgende rådgivning/sparring til gavn for koreografer og miljøet generelt – med samarbejde omkring budgetter, udarbejdelse af kontrakter, udbetaling af løn og indberetning til skat og andre myndigheder samt betaling af regninger, bogføring og aflæggelse af regnskab samt sikring af revision. Alt dette for 5 % af det tilskud, som koreograferne har modtaget.

Har administreret 48 projekter i denne sæson

Projektcentret har i sæsonen 2015/16 administreret i alt 48 projekter med et samlet tilskud på 13,2 mio. kr. Det er næsten en fordobling fra de to sæsoner før, hvor der blev administreret for 6,9 mio. kr. Projektcentret har altså oplevet en rivende udvikling på det seneste, som dels skyldes Projektstøtteudvalgets øgede bevillinger til et større antal projekter inden for området og dels alternative samarbejder og andre tilskudskilder.

Projektcentret har ved placeringen i først Dansens Hus og så Dansehallerne gjort brug af en større institutions CVR-nummer, bogholder og administration, hvilket har professionaliseret arbejdet med bogføring, betaling af regninger, billettilskud og afrapportering.

Rådgivning af koreografer og andre danseaktører

Udover administrationen har Projektcentret gennem årene stået for generel rådgivning og vejledning af koreografer og andre inden for danseområdet, herunder vejledning i projektbeskrivelser, ansøgningsbudgetter samt hvilke støttemuligheder, der findes såvel i Danmark som internationalt. Projektcentret har afholdt workshops og været resursecenter i forbindelse med generel information om dansk dans såvel i Danmark som i udlandet – og har på vegne af Statens Kunstfond været operatør på den danske del af afviklingen af Tanzmessse i Düsseldorf.

Placeringen i først Dansens Hus og senere Dansehallerne har været af stor betydning for at være til stede, der hvor kunstnerne har deres daglige gang og naturlige tilholdssted – og Projektcentret har nydt rigtig godt af den gæstfrihed og faglighed, som både Dansens Hus og Dansehallerne med dets medarbejderne har budt ind med i alle årene, og Projektcentret har ligeledes været en vigtig del af Dansehallernes virksomhed.

03-05-2016

Projektcentret i Dansehallerne lukker ved udgangen af 2016

Projektcentret og Dansehallerne har sammen besluttet at lukke Projektcentret, når Statens Kunst-fonds bevilling fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst ophører ultimo 2016.

02-05-2016

Sådan får du glade medarbejdere

Teatrene er pressede på bundlinjen. Derfor er der ikke råd til medarbejdere, der ikke er glade. Læs her, hvordan du sikrer, at medarbejderne på dit teater trives i dagligdagen.

02-05-2016

Venstre: Ny teateraftale slagter børneteatre i København

”Venstre har forgæves forsøgt at redde børneteatrene i København,” siger Jens-Kristian Lütken (V), kulturordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

02-05-2016

To teatre røg ud af Københavns Lille Storbyteaterordning

Kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune har aftalt en Scenekunstpakke, der udpeger de teatre, som indgår i ordningen for små storbyteatre de kommende fire år. To teatre er røget helt ud af ordningen, nye er kommet til og flere af de øvrige teatre udsættes for besparelser. 

29-04-2016

Aprilfestival 2017 bliver i Sønderborg

Til næste år flytter Aprilfestivalen, den 47. udgave, til Sønderborg Kommune, hvor der igen kan opleves non-stop scenekunst for børn og unge. Det bliver fra den 23.-30. april (uge 17).

28-04-2016

Sort/Hvid åbner sit nye teater til efteråret

Sort/Hvid modtager støtte på 9 mio. kr. til nyt teater i Kødbyen i København. Teatret forventer at slå dørene op i efteråret 2016.

27-04-2016

Klint ny administrativ leder af Den Fynske Opera

Teater Momentums leder Marianne Klint bliver nu også administrativ leder af Den Fynske Opera, idet bestyrelsen i overensstemmelse med Jesper Buhl har valgt at fritstille ham per den 21. april 2016.

27-04-2016

29. april er Dansens dag

Fredag den 29. april breder danserytmerne og dansekunsten sig med ekstra styrke, når den årlige Dansens Dag løber af stablen. Landet over vil der være scenekunst og danseaktiviteter, hvor man enten kan kigge på eller selv danse med.
 

26-04-2016

Husk at drøfte dit teaters arbejdsmiljø

Er det foregående års arbejdsmiljø-mål nået, og hvordan skal arbejdsmiljøet indrettes det kommende år for bedst at sikre trivsel på dit teater? Det skal den lovpligtige årlige arbejdsmiljødrøftelse afklare.

26-04-2016

9 forestillinger på plakaten til SWOP

Aaben Dans arrangerer SWOP 16 – International dansefestival for børn og unge i Roskilde. Festivalen finder sted fra den 28. april til 2. maj 2016.

25-04-2016

Scenekunsten skal på dagsordenen til Kulturmødet

Kulturstyrelsen har givet en bevilling på 350.000 kroner til projektet Kulturmødet 2016 – Scenekunsten på dagsordenen, som vil give scenekunsten en større rolle under Kulturmødet på Mors.

22-04-2016

CPH STAGE teaterfestival præsenterer Highlights 2016

Med over 110 forestillinger på programmet kan det være svært at vælge, hvilke forestillinger man skal se.Men der er hjælp at hente, når programudvalget fra CPH STAGE guider til årets highlights og upcoming teaterkunstnere, som de glæder sig særligt til at se på dette års teaterfestival.

21-04-2016

Navnenyt Ny ensembleskuespiller på Mungo Park Kolding

Mungo Park har efter audition fundet sin nye ensembleskuespiller. Valget er faldet på Magnus Christensen.

20-04-2016

Papirteatret Meklenborg får fast scene hos Teater Katapult

Svalegangens Dukketeater fusionerer med den mangeårige samarbejdspartner Meklenborg Dukketeater og bliver til Papirteatret Meklenborg. Det betyder samtidigt et farvel til Teatret Svalegangen, som i næsten 30 år har huset det anerkendte papirdukketeater.

19-04-2016

Syddjurs Egnsteater indtager ny teatersal

Et meget stort ønske gik i opfyldelse for Syddjurs Egnsteater, da teatret ved årets start kunne starte produktion op i en splinterny teatersal.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.