Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<1>
<1>
 
20-10-2014 | artikel nr. 4711
del

H.C. Andersen Festivals søger projekter til 2015

Foto: H.C. Andersenfestivals

Har man den unikke, vilde, kreative og mest eventyrlige idé, er det nu, man skal søge om at blive en del af H.C. Andersen Festivals program i 2015. Festivalen leder efter musik, teater, dans, kunst, foredrag, fortællinger, gadegøgl – eller blandinger af det hele – som kan være med til at skabe et fantastisk og fantasifuldt univers under H.C. Andersen Festivals i uge 34 i Odense.

H.C. Andersen Festivals åbner nu for ansøgninger om projekter til festivalen i 2015. Det gælder både kultur- og uddannelsesprojekter, og det kan enten være nyskabende eller eksisterende aktiviteter. For at et projekt kan komme i betragtning til festivalen, skal det understøtte festivalens værdiord, som beskriver H.C. Andersens univers. Mere end 470 kulturoplevelser udgjorde festivalens officielle program i 2014 – og i 2015 satser festivalen igen på at få Odense til at syde og boble af kultur i uge 34.

 

Udvælgelse af projekter

Festivalen er bygget op omkring fagkomiteer. De to komiteer, som søger aktiviteter til festivalens program i 2015, er Kulturkomiteen og Uddannelseskomiteen. Hver komité har underkomiteer med ekspertise inden for forskellige områder. Det er disse komiteer og underkomiteer, som udvælger projekter til festivalens officielle program.

 

Finansiering

Det er muligt at søge om hel eller delvis finansiering af et projekt, men har man selv finansieringen på plads, kan festivalen få endnu mere kultur på gaden. Man skal søge om at indgå i det officielle festivalprogram, herunder eventuel finansiering, via ansøgningsskema på festivalens hjemmeside. Ansøgning skal indsendes elektronisk inden 12. december 2014.

 

Link til ansøgningsskema

 

Link til festivalens værdiord

 

For yderligere information, kontakt:

Uge 42 og 43: Peter Bøgholm, festivaldirektør, H.C. Andersen Festivals, mobil 40 54 22 32

Gitte Buk Didriksen, presse- og kommunikationschef, H.C. Andersen Festivals, mobil 22 84 08 85, e-mail gitte@hcafestivals.dk

 

 

Logo H.C. Andersen Festivals

Download logo for H.C. Andersen Festivals. Logo må udelukkende anvendes i redaktionel ikke-kommerciel sammenhæng. Enhver anden brug af logo skal uden undtagelse godkendes af H.C. Andersen Festivals.

 

Fakta H.C. Andersen Festivals

Festivalen finder sted for tredje gang i uge 34 i Odense - fra 16.-23. august 2015

I 2014 havde festivalen mere end 470 kulturoplevelser i programmet.

Festivalen er startet af en række erhvervsfolk, som har forpligtet sig til at støtte projektet økonomisk i årene 2013-2015. De nye aftaler er indgået også for 2016.

Ud over erhvervslivet er festivalen støttet af Nordea-fonden, Odense Kommune, Region Syddanmark og Udvikling Fyn samt lokale fonde, sponsorer og samarbejdspartnere.

Festivalen er organiseret med en bestyrelse og fire fagkomitéer. Både bestyrelse og komitéer arbejder frivilligt.

Læs mere om H.C. Andersen Festivals på hcafestivals.dk

20-10-2014

H.C. Andersen Festivals søger projekter til 2015

Har man den unikke, vilde, kreative og mest eventyrlige idé, er det nu, man skal søge om at blive en del af H.C. Andersen Festivals program i 2015. Festivalen leder efter musik, teater, dans, kunst, foredrag, fortællinger, gadegøgl – eller blandinger af det hele – som kan være med til at skabe et fantastisk og fantasifuldt univers under H.C. Andersen Festivals i uge 34 i Odense.

20-10-2014

Kulturministeren sætter fokus på scenekunsten

Kulturministeren har indbudt blandt andet en række TIO-medlemmer til dialogmøde om en scenekunstkonference i 2015. Den overordnede ramme er 'udviklingsperspektiverne for dansk scenekunst'.

13-10-2014

GF 2014 med stort fremmøde

Opbakningen omkring TIO er stærk og interessen for det politiske arbejde stort blandt medlemmerne. Det blev tydeligt på årets generalforsamling

 

10-10-2014

Proscenium er tilbage

Den 1. oktober 2014 startede en ny medarbejder hos TIO. Sara Indrio Jensen er ansat i en deltidsstilling som journalist og kommunikationsmedarbejder, og dermed er Proscenium aktiv igen

09-10-2014

PSU bejler til teaterbranchen om matchmaking på tværs

 

Projektstøtteudvalget for scenekunst (PSU) inviterer teatrene, Turnénetværket og nystøttede projekter til matchmaking session. Hensigten er at skabe et forum, der kan føre til konkrete samarbejder på tværs af scenekunstlandskabet

07-10-2014

25 år med globalt udsyn og lokal forankring

Teatret OM fejrer 25 års jubilæum i år, hvor truppen for længst har rykket teltpælene op af Roms brosten og plantet dem dybt i den jyske muld. De bærende kræfter skuespiller Sandra Pasini og scenograf Antonella Diana har skabt en usædvanlig teaterhistorie, bragt verden til Vestjylland og Vestjylland ud i verden.

01-09-2014

Proscenium på pause

21-08-2014

Farvel til TIO-næstformand på generalforsamling

Når TIO holder generalforsamling i Svendborg 15.-16. september vinker farvel Jørgen Carlslund farvel til næstformandsposten for at hellige sig sit teater.

21-08-2014

Teater, kend dit arbejdsmiljø!

TIO og Scenekunstens Udviklingscenter (SUC) afholder i løbet af efteråret et arbejdsmiljøkursus, der er særligt målrettet teaterfolk.

21-08-2014

To jyske teatre fejrer jubilæum

Limfjordsteatret på Mors fylder 25, og Teatret Møllen i Haderslev fylder 40. I Nordjylland fejrer de jubilæet med et show, i Sønderjylland med en reception, hvor man kan hilse på teatrets nye leder.

21-08-2014

Flyd med på en lytter

I aften er der åbning på FLYD Festival for lyddramatik, der afholdes på en række københavnske teatre, og som varer ugen ud.

21-08-2014

Teater tager skolereformen til eksamen

I en ny forestilling eksaminerer Mungo Park Kolding reformen live på scenen.

14-08-2014

Mors kalder kulturen

Kulturmødet på Mors står for døren. Med et tætpakket program af kulturoplevelser og debatter om kunst og kultur.

12-08-2014

Asteroiden rammer Refshaleøen

Igen i år lander den internationale teaterfestival Asteroiden på spidsen af Refshaleøen, også kaldet Teaterøen.

12-08-2014

Nyt chefteam på Grønnegade Teater

Chefstolen på Grønnegade Teater er blevet overtaget af Pernille Plantener Holst og Sascha Hegner, der siden foråret har været konstituerede chefer for egnsteatret i Næstved. Også andre teatre har ændret i ledelsesstrukturen hen over sommeren ...

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.