Modtag ugentlig nyhedsbrev
tilmeld
afmeld
     
 
OPSLAGS-
TAVLEN
SE FLERE
     
 
 
   
       
 

ARTIKLER

Følg med i scenekunsten!
Tilmeld dig ovenfor hvis du vil modtage Prosceniums ugentlige nyhedsoversigt (udsendes mandage)
<12345678910>
 
01-07-2015 | artikel nr. 5119
del

CPH STAGE slår igen publikumsrekord

CPH STAGE favner hele det scenekunstneriske spektrum, fra det smalle og eksperimenterede til det brede og folkelige og har i år særligt lagt en stor indsats i at få hele 11 internationale gæsteoptrædener på festivalen. 20.000 publikummer lagde i år vejen forbi festivalen. Foto: Marie Hald

Et varieret program og flere nye initiativer lokkede publikum til. I år besøgte mere end 20.000 hele Danmarks teaterfestival CHP STAGE, hvor 40 forskellige arrangementer kunne glæde sig over fuldt hus.

Sidste år var festivalen også velbesøgt med mere end 17.000 besøgende, men på CPH STAGES tredje år, er succesen kun blevet større. 20.000 gæster stemplede ind til 97 forestillinger, og loppemarkeder og branchearrangementer var blandt de mange oplevelser, man kunne få på CPH STAGE, der løb af stablen fra den 10.-21. juni i København.

Brugervenlighed og udsolgte sale

Flere forestillinger under festivalen var fuldstændigt udsolgt, blandt andet ”Lort”, ”Som I Himlen” og ”Blind Hamlet”.

Til årets CPH STAGE har der været sat stor fokus på brugervenlighed for at hjælpe publikum igennem de mange forestillinger og tilbud. Udover ”Festivalcentrum” på Nørrebro Teater har publikum i år haft mulighed for at gennemsøge de mange forskellige forestillinger ud fra særskilte temaer såsom ”Krig på scenen”, ”Publikum på scenen” og ”Humor på scenen”.

Udvalg fandt highlights frem til publikum

Derudover har et uafhængigt programudvalg bestående af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø håndplukket otte forestillinger og et arrangement som årets ni highlights.

Flere folk til forestillinger og arrangementer

”Festivalen, og kun på sit tredje år, har været helt fantastisk, ikke bare er der kommet flere publikummer til forestillingerne, men også til de andre arrangementer; festivalcentrum, åbningsdagen med fællesbord og smørrebrød, loppemarkedet og festerne har været velbesøgte. Vi præsenterede også langt flere store forestillinger fra provinsen i år; hittet Som i himlen, Vores Klasse, og Yahya Hassans. Med sådanne forestillinger på programmet, nyt festivalcentrum, de udenlandske gæster og den internationale satsning er festivalen i år virkelig trådt i karakter som den årlige fejring af scenekunsten, og samling af branchen som den skal være. Både hos publikum og bredt i branchen er det noget man regner med og ser frem til mere af,” udtaler bestyrelsesformand for CPH STAGE, Per Scheel-Krüger, der til dagligt er kunstnerisk- og daglig leder på Teater GROB.

I 2016 finder CPH STAGE sted fra den 1-12. juni.

Læs mere om CPH STAGE

01-07-2015

CPH STAGE slår igen publikumsrekord

Et varieret program og flere nye initiativer lokkede publikum til. I år besøgte mere end 20.000 hele Danmarks teaterfestival CHP STAGE, hvor 40 forskellige arrangementer kunne glæde sig over fuldt hus.

30-06-2015

Tidligere Dramatiker Væksthus-elev vandt dramatikerkonkurrence

Dramatiker Alexandra Moltke Johansens stykke ”Beate og Branden” blev kåret som Årets stykke på FAIR PLAY.

30-06-2015

Egnsteaterkonference har fokus på internationalt perspektiv

Egnsteaterkonferencen 2015 finder sted i Vordingborg fra den 27.-28. august. Konferencens tema er ”Innovationsprocesser – fra Globalt til Lokalt”.

29-06-2015

GROB kåret til Byens Bedste Scene

Stort tillykke til teater GROB, der trak det længste strå i årets AOK-afstemning om, hvem der skulle kåres som ”Byens Bedste Scene”.

26-06-2015

Scenekunst fra hele landet til København og Frederiksberg

Teatergrupper fra hele landet får mulighed for at vise deres forestillinger for et større publikum med støtte fra puljen ”Præsentation af forestillinger i København og Frederiksberg”.

25-06-2015

Europæisk anerkendelse og millioner til Shakespeare på Hamlets slot

Helsingør Kommune og HamletScenen modtog tirsdag aften en bevilling på tre millioner kroner fra Region Hovedstadens nye udviklingspulje til store internationale kultur- og sportsevents.

24-06-2015

Odsherred Teater vil flytte til gågade

Odsherred Teater skal nu søge midler til en ombygning af den tidligere Irma i Nykøbing Sjællands gågade. Det skriver sn.dk.

23-06-2015

Kunst og læring i centrum til Fagligt Forum

Horsens Teaterfestivals Fagligt Forum fokuserer i år på ”Æstetisk læring – en kreativ proces hvor facit ikke kendes”. Fagligt Forum finder sted på festivalens første dag den 18. september 2015.

22-06-2015

Teatret Svalegangen i fremgang

Teatret Svalegangen kan notere en flot fremgang i forsalget i forhold til sidste år.

19-06-2015

Dansehallerne præsenterer ny strategi

Dansehallernes bestyrelse lægger op til en helt ny organisationsform samt udvikling og prioritering af de opgaver, Dansehallerne fremover skal fokusere på.

18-06-2015

Gitta Malling var paneldeltager i debat

Fra den 11.-13. juni var TIOs formand Gitta Malling og sekretariatet til Folkemødet på Bornholm for at deltage i debatter og mødes med beslutningstagere og potentielle samarbejdspartnere.

17-06-2015

Debat: Kunsten og kulturen kan ikke springes over

TIOs formand Gitta Malling har skrevet et debatindlæg til Altinget.dk.

17-06-2015

Baggårdchef er fortaler for fusion

Baggård Teatrets chef ser gerne, at tre af Svendborgs teatre fusioneres til et egnsteater.

16-06-2015

Folketeatret indgår samarbejde med Filiorum

Folketeatret arbejder fra den kommende sæson sammen med pop-up teaterspillestedet for børn og unge, Filiorum, om at revitalisere teatrets børnescene.

15-06-2015

Det Frie Felts Festival synliggør mangfoldigheden

Under sloganet ”Ja! Der findes scenekunst med mod og lyst til ikke at passe ind” folder Det Frie Felts Festival sig ud i Dansehallerne sideløbende med CPH STAGE.

Proscenium er de danske teatres portal til internettet.
Artikler på Proscenium skrives og redigeres af TIO's sekretariat.
Opslagstavlen på Proscenium er brugerdrevet; TIO fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på opslagstavlen.