22.06.18

Bikubenfonden vil ikke længere stå bag Årets Reumert

Efter en evaluering af Årets Reumert har Bikubenfonden valgt ikke længere at være afsender på den 20 år gamle prisuddeling. 

I en pressemeddelelse skriver Bikubenfonden: “Evaluering viser, at prisuddelingen er et kvalitetsstempel for både forestillinger og scenekunstnere, men samtidig at den har et andet fokus end Bikubenfonden, der står bag. Derfor ønsker fonden at give prisuddelingen videre, så den fortsat kan være til gavn for scenekunsten.”

Evalueringen er blevet til på baggrund af 41 kvalitative interviews med kunstnere og 30 kvantitative interviews med publikummer. På den baggrund konstaterer Bikubenfonden at: “De kvantitative analyser viser konkret, at 75% af scenekunstmiljøet ikke mener, at Årets Reumert er med til at nyskabe scenekunsten.”

Læs hele evalueringen her.

Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen udtaler:

“I Bikubenfonden har vi særligt fokus på det nyskabende og eksperimentende. Vores rolle på scenekunstområdet er at støtte op om den kunstneriske og formidlingsmæssige udvikling i scenekunstens institutioner. Årets Reumert har et andet ærinde. Prisuddelingen er vigtig for branchen i forhold til at pege på eksisterende kvalitet og talent, men den har ikke det nyskabende og udviklende fokus, som er centralt i Bikubenfondens arbejde.”

Læs pressemeddelelsen fra Bikubenfonden.