13.11.18

Jakob Bjerregaard Engmann fortsætter som direktør for BaggårdTeatret

Jakob Bjerregaard Engmann har forlænget sin kontrakt som teaterdirektør på BaggårdTeatret med fire år, så den nu er gældende til sommeren 2022. Jakob Bjerregaard Engmann, oprindelig uddannet skuespiller, kom til teatret i 2012, og siden har især Bertolt Brechts Svendborgdigte og danseforestillingen Knud Romers ABC, der begge blev nomineret til en Reumert, gjort sig bemærket.

”Jeg er glad og stolt over de forestillinger, vi har skabt,” siger Jakob Bjerregaard Engmann og nævner etableringen af Svendborg Scenekunstakademi i samarbejde med Skolerne i Oure som en af de nyere, store landvindinger.

”Samtidig har jeg på teatrets vegne stadig ambitioner og drømme, som jeg ønsker at forfølge og realisere i det sydfynske, herunder en stærkere og mere bynær placering af teatret.”

BaggårdTeatret, der har til huse i Rottefælden i Caroline Amalie Skoven, har siden 2007 været egnsteater for Svendborg Kommune. Og fra 2018 også for nabokommunen Faaborg-Midtfyn. En egnsforpligtelse, teaterdirektøren tager særdeles alvorligt:

”Vi laver lokalforankret scenekunst også tiltænkt resten af verden. Det gælder forestillinger om egnens store personligheder som Bertolt Brecht og det gælder når vi – som vi gør tre aftener i december – tager et emne som det stigende stofmisbrug i Svendborg op til debat.”

En enig bestyrelse bakker Jakob Bjerregaard Engmann op i sit fortsatte virke som direktør for BaggårdTeatret.

”Jakob tager sin ledelse af teatret og de ansatte alvorligt på en professionel og kompetent måde. Samtidig er han en aktiv, modig og dynamisk kunstner, der får skabt gode, spændende og udviklende forestillinger. Sidst men ikke mindst er Jakob en aktiv og kvalificeret stemme ind i det sydfynske kulturliv. Vi er derfor kun glade for, at Jakob har mod på og ambitioner om meget mere de næste fire år,” udtaler Jens Bo Thomsen, bestyrelsesformanden for BaggårdTeatret.

Foto: Kim Sørensen

Kilde: Pressemeddelelse