28.02.19

Navnenyt: Lederskifte på Det Lille Teater & Marionet Teatret i 2020

Det Lille Teater & Marionet Teatret står over for et kommende lederskifte, da teaterleder og dramaturg Trine Wisbech efter mere end 10 år på teatret har ønsket at finde nye og anderledes opgaver inden for teaterverdenen fra november 2020.

Det skriver Det Lille Teater i en pressemeddelelse.

Trine Wisbech står i dag i spidsen for et anmelderrost og velbesøgt børneteater, der gennem årene har modtaget tre Reumert-priser for Årets Børne-/Ungdomsforestilling: for ’Mester flytter ind’ i 2002 for ’Fra månen og ned’ i 2011 og for ’Citroner i vand’ i 2016. Desuden har teatret være nomineret flere gange i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling og Årets Scenedesign. I 2018 modtog Det Lille Teater & Marionet Teatret Lauritzen Fondens Børne- og ungepris. Det Lille Teater & Marionet Teatret har eksisteret i 53 år og er Lille Storbyteater i Københavns Kommune.

Hvert år producerer Det Lille Teater tre egenproduktioner for aldersgruppen 2 – 10 år, og Marionet Teatret i Kongens Have to egenproduktioner for 2-99 år. Begge teatre har årligt ca. 20.000 publikummer. Trine Wisbech kom til Det Lille Teater i 2006 og var fra 2009 og frem til 2013 en del af teatrets kollektive ledelse. I 2013 blev den kollektive ledelse erstattet af Trine Wisbech som teaterleder.

Som dramaturg og leder på Det Lille Teater har Trine Wisbech med stor succes udviklet teatrets kunstneriske linje ud fra mottoet ”kun det bedste til de yngste”. Med dette fokus arbejder teatret med at både favne og udfordre det unge publikum. Det har resulteret i høje belægningsprocenter, begejstrede anmeldere og allervigtigst: glade børn og voksne. Trine Wisbech er cand.mag. i teatervidenskab med dansens æstetik og historie som valgfag fra Københavns Universitet. Hun har en diplomuddannelse i ledelse indenfor Kunst & Kultur fra Scenekunstens Udviklingscenter fra 2015 og blev i 2015 tildelt Poeten Poul Sørensens Legat.

Ved siden af sit arbejde som teaterleder har Trine Wisbech fungeret som dramaturg på en række andre teatre, bl.a. som del af gruppen Systemet, der senest har høstet store roser for forestillingen ’Jeg løber’ på Det Kongelige Teater. Stillingen som teaterleder vil blive slået op i løbet af 2020.

Foto: Sine Kristiansen