11.03.19

Agder Teaterlaboratorium søger deltagere

Agder Teaterlaboratorium udfordrer konventioner i fællesskab! Vi er et initiativ, hvor nordiske scenekunstnere mødes på tværs af uddannelser og fagfelter for sammen at undersøge et udtryk og en metode inden for scenekunst. Over to uger vil vi arbejde og bo tæt sammen i Arendal i Sydnorge. Gruppen vil i denne periode fungere som et scenekunstkollektiv, hvor vi skal udveksle erfaringer og inspireres for til slut at skabe en forestilling.

Agder Teaterlaboratorium bygger på troen om, at nordisk udveksling blandt scenekunstnere kan lægge til rette for nyskabende kunstproduktion. Vi ønsker at modvirke en tendens i teatermiljøet, hvor samarbejde bygger på bekendtskaber og hvor udøverne ofte kommer fra de samme faglige miljøer. Agder Teaterlaboratorium vil være en mødeplads for nye bekendtskaber og kompetenceudveksling på tværs af baggrunde. Hvert år styres den kunstneriske proces og laboratoriet af en ny leder, der i samarbejde med produktionsgruppen, vil skabe trygge rammer for den størst mulige udfoldelse.

Nu søger Agder Teaterlaboratorium deltagere, der vil indgå i samarbejdet med os i august 2019. Vi leder efter folk, der vil arbejde med det fysiske udtryk indenfor performance og dans. Vi kræver ikke bestemte erfaringer eller uddannelse, men høje krav til engagement, lyst og mod til at udvikle og udforske sit kunstneriske udtryk. Den kollektive arbejdspraksis vil stå centralt under hele laboratoriet.

Årets laboratorium ledes af Camille Sieling Langdal, der bliver uddannet sceneinstruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2019. Katrine Krohn, ligeledes uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, vil være ansvarlig for kostume og scenografi. Laboratoriets afsluttende forestilling bliver en del af Arendalsukas ungdomsprogram. Arendalsuka er en politisk festival i Arendal, Norge.

Læs mere om Agder Teaterlaboratorium og ansøgningsproceduren her: https://www.facebook.com/events/2295697070669815/