12.11.18

Randers Lilleskole vinder Springfrøprisen 2018

Kulturministeriet og Undervisningsministeriet uddelte fredag den 9. november Springfrøprisen 2018 på 25.000 kroner til elever og lærere fra Randers Lilleskoles 0.-2. klasse og 6. klasse for deres tværfaglige projekt “Alice i Eventyrland”.

Prisen blev overrakt af kulturminister Mette Bock på Designmuseum Danmark i København fredag den 9. november 2018.

Springfrøprisen uddeles en gang om året til eksemplariske og kreative projekter inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen.

Eleverne fra Randers Lilleskole får førsteprisen, fordi de har formået at åbne en klassisk forestilling op for nye kreative processer og faglige elementer for eleverne på tværs af klassetrin. De har kombineret fagene musik, drama og billedkunst i et meget alsidigt, spændende og tværfagligt projekt.

Kulturminister Mette Bock siger:
“Jeg er imponeret over, hvordan alle eleverne og lærerne har arbejdet med de kreative og musiske fag på nye og innovative måder. Det er så vigtigt, at vi ikke altid bare “gør som vi plejer”, og projekterne er gode eksempler på, hvor meget et fag kan folde sig ud, når vi arbejder med at tænke kreativt og udvikler fagene med tiden. ”

Undervisningsminister Merete Riisager siger:
“Stort tillykke til elever og lærere bag de tre projekter. Der er blevet arbejdet på tværs af fag og klassetrin, og sammen har eleverne vist, hvordan man med kundskaber inden for de praktiske og musiske fag blandt andet kan skabe musical, installations-, skulptur- og billedkunst på højt niveau – det er godt gået.”

Læs mere om Springfrøprisen.

Kilde: pressemeddelelse

Foto: Thomas Rahbek