05.02.19

Redningsaktion for Årets Reumert 2019

Da Bikubenfonden i juni 2018 annoncerede, at man ikke længere ville finansiere uddelingen af Årets Reumert, var det usikkert, hvad der ville ske med scenekunstbranchens fineste pris i fremtiden. Derfor arbejder en arbejdsgruppe på initiativ fra Dansk Teater på at redde dette års Reumert prisuddeling.

Arbejdsgruppen består af: Reumert-jury-medlem Jakob Steen Olsen, Morten Krogh, festivalleder CPH STAGE, Lars Sennels, direktør Vendsyssel Teater, Rie Hammer, Reumert-juryen og chefredaktør ISCENE, Christian Have, direktør Have Kommunikation.

“Jeg er meget glad for, at vi i denne svære situation er blevet enige om, at vi må rykke sammen i branchen og sørge for, at der bliver en uddeling i 2019, mens vi venter på, at der forhåbentlig er en ny aktør, der fra 2020 vil træde til. Det vil være ærgerligt, hvis vi ikke får muligheden for at fejre og anerkende alle de fantastiske forestillinger i denne sæson,” siger Louise Stenstrup, direktør i Dansk Teater.

Redningsaktionen betyder, at prisen kan uddeles i 2019 i mindre skala, men forhåbentlig lige så festligt som sædvanligt. Arbejdsgruppen arbejder på at finde sponsorer til dette og afdække mulighederne for nye fonde og sponsorer, som vil være med til at sikre en fremtidig prisuddeling i et nyt format på mere permanent basis fra 2020.

Læs mere i Berlingske og Politiken.