25.06.18

Udviklingsplatformen lancerer UPgrade

Med ønsket om at opgradere og udvikle primært den uafhængige scenekunst lancerer Udviklingsplatformen en række online værktøjskasser under navnet UPgrade.

UPgrade består af videoer, tekster og workbooks, hvor professionelle fagfolk fra scenekunstbranchen deler ud af deres viden og erfaringer. Ca. 30 videoer ligger tilgængelige på www.udviklingsplatformen.dk/upgrade under to overordnede temaer eller værktøjskasser: SAMARBEJDER PÅ TVÆRS og INTERNATIONAL.

Egil Bjørnsen, daglig Leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, udtaler:
” Med lanceringen af UPgrade får det danske scenekunstmiljø en vigtig vidensbank. Her kan nye som erfarne producenter og selvproducerende kunstnere møde danske og internationale professionelle og blive inspireret i deres arbejde med at producere scenekunst. Dette er første version af UPgrade, og vi vil løbende offentliggøre flere videoer indenfor andre temaer. Viden skal bruges og udveksles. Derfor er det ekstremt vigtigt, at I giver os feedback, så vi sammen kan udvikle og gøre videnbanken endnu bedre. God fornøjelse med UPgrade!”

UPgrade er bygget op af brugbare videoer, workbooks, konkrete cases fra teaterverdenen og guides til at lægge strategi, fundraise, lave PR og skabe samarbejder.

Du kan blandt andet møde teaterleder for Teater Nordkraft og nyudnævnt formand for Dansk Teater, Jakob Højgaard Jørgensen, som i videoen Case: Teater Nordkraft fortæller om Teater Nordkrafts co-produktioner med andre danske scenekunstaktører.

I tillæg til de to værktøjskasser, der nu er gået live, planlægger Udviklingsplatformen yderligere to til efteråret. De to første er skabt under projektledelse af Kamma Siegumfeldt, den internationale i tæt samarbejde med Susanne Danig og Sofie Haag.

Læs mere om UPgrade.