02.07.18

Benjamin Boe Rasmussen: Kunsten taber, når vi kaster sten efter hinanden

“Hvis vi skal have forbedret vores vilkår inden for scenekunst, er vi pinedød nødt til at stå sammen. I stedet for at fremhæve alle dem, der gør noget forkert, bør vi starte med at anerkende hinanden og lære af det bedste fra hinanden”, skriver Benjamin Boe Rasmussen i et debatindlæg på Altinget.dk den 29. juni.

“Billetsalget stiger, især uden for København: Hvad er det, de gør på de teatre? Hvad er det, de gør i Randers på Værket? Eller på Svalegangen? Mungo Park? Publikum vælter også ind på landsdelsscenerne.

De københavnske teatre og Det Kongelige kæmper med økonomien, men formår alligevel at udfordre sig selv og publikum med samtidsteater. De private teatre vækster helt vildt. Børneteatrene bliver ved med at holde en høj standard, selv om deres forhold konstant udvandes. Jeg ser kun arbejdsomhed, visioner og ambitioner på scenekunstens vegne.

Så lad os starte med at anerkende hinanden og lære af det bedste fra hinanden. Sætte os et fælles mål for, hvor vi vil hen med kunsten – og hvordan vi kommer derhen. Sammen, med moderniserede støtteordninger og overenskomster, der understøtter sagen.”

Læs hele indlægget her. 

Foto: Henning Hjorth