28.05.18

Bora Bora Residency Centre udvikler nye forestillinger til næste sæson

De 3 første kunstnere til at modtage et residency med Bora Bora Residency Centre er blevet valgt til sæsonen 2018/19. Målet er at give rum for fordybelse og en bæredygtig økonomi for de frie dansekompagnier.

I alt vil der på Bora Bora i Århus blive skabt 35 skræddersyede residency-ophold fra 2018 til 2022. Her får kunstnerne mulighed for at arbejde i to til tre uger med at udvikle nye forestillinger eller researche til deres kunstneriske virke.

Fordybelse og økonomi
Målet med Bora Bora Residency Centre er at skabe rum til kunstnerisk fordybelse og til produktion. De danske frie dansekompagnier kan nemlig have svært ved at skabe en bæredygtig økonomi, fortæller kunstnerisk leder Jesper de Neergaard i en pressemeddelelse fra teatret:

– De må nøjes med korte produktionsperioder og skrabede produktioner. Det går ud over den kunstneriske idé og truer generelt den kunstneriske kvalitet og dybde. Udvikling kræver tid, rum og økonomi. Bora Bora er et af de eneste steder i Danmark lige nu, som reelt fungerer som danseproduktionshus for frie koreografer. Vi skal blive mange flere.

Internationalt potentiale
Jesper de Neergaard ser et stort internationalt potentiale i dansen, som vi bør være bedre til at udnytte i Danmark:

– Netop dansekompagnier skaber kunst uden sprogbarrierer, er født globale og kan problemfrit turnere nationalt og internationalt. Med tidens fokus på den globale udvikling – global opvarmning, tiltagende nationalistiske regimer og emigration – er det vigtigt, at Danmark med sin scenekunst deltager i den verdensomspændende diskussion, som moderne dans og performanceteater i andre lande har gang i.

Bora Bora har til formålet etableret samarbejder med bl.a. Svalegangen, Limfjordsteatret, Team Teatret og Black Box Dance Company samt fire højskoler i Jylland. Derudover har Bora Bora også udvekslingsaftaler med internationale partnere i Taiwan, Canada, Portugal, Belgien, Skotland, Norge, Finland, Island og Sverige.

Om Bora Bora Residency Centre
Bora Bora Residency Centre fik over 500 ansøgere fra hele verden til den første runde af residency-ophold. I starten af 2019 kommer anden ansøgningsrunde. De udvalgte kunstnere inviteres til dybdegående samtaler, hvor deres kunstneriske virke analyseres for at designe et frugtbart ophold. Det kan f.eks. være et ’fordybelses-residency’ med maksimal arbejdsro eller et ’vitaliserings-residency’ med mange partnere, mentorer og andre inspirerende møder.

Residency Centret har netop modtaget 3,1 millioner kroner fra Bikubenfonden.

Læs mere her.