24.10.18

Første ordinære generalforsamling i Dansk Teater

Folketeatrets Snoreloft summede af forventning, da teatre fra hele landet mødtes ved Dansk Teaters første ordinære generalforsamling den 22. oktober 2018. Lige fra de små projektteatre til de store institutionsteatre var repræsenteret.

Siden sidste generalforsamling den 13. juni 2018 er den nye bestyrelse og sekretariatet med formand Jakob Højgaard Jørgensen (Teater Nordkraft) og direktør Louise Stenstrup i spidsen kommet godt i gang med arbejdet med at forme Dansk Teater som brancheorganisation og medlemsforening.

Udover en kort formel del bestod generalforsamlingens program af faglige oplæg og diskussioner:

Med overskriften “Dansk Teater på dagsordenen” holdt Louise Stenstrup og Public affairs direktør Sune Wæsel fra bureauet GRACE et oplæg om, hvordan organisationer som Dansk Teater kommer på den offentlige og politiske dagsorden ved at tale med én stemme og ved at sætte fokus på og dokumentere teatrets værdi.

Louise Stenstrup

Derefter var Lene Struck-Madsen, projektleder for publikumsprojektet APPLAUS, inviteret til at fortælle om APPLAUS, og hvordan projektet over de næste tre år vil hjælpe teatrene til at arbejde mere strategisk med publikumsudvikling.

Lene Struck-Madsen

Endelig kom specialkonsulent i Skatteministeriet, Jens William Grav, for at svare teatrene på spørgsmål angående, hvilke aktiviteter der er skattepligtige for teatre, og hvilke der ikke er.

Aftenen blev rundet af med en hyggelig middag i den nye organisation.