15.05.18

Københavns Musikteater lukker og giver stafetten videre

Efter 24 år lukker Københavns Musikteater/KMT d. 30. juni 2018. Teatret, der også har heddet PLEX og Den Anden Opera, takker af med to selvbiografiske dokumentariske værker, som kan opleves under CPH Stage-festivalen.

Københavns Musikteater har eksisteret i 24 år, og har de sidste to år boet til leje i Askovfondens lokaler i Ragnhildgade på Ydre Nørrebro. Men med udgangen af sæson 2017/18 er det slut. Det er først og fremmest den manglende driftsbevilling fra Kunstfonden, der er årsagen til, at den alternative musikdramatiske scene i København drejer nøglen om. Det fik teatrets bestyrelse til at træffe beslutning om, at afvikle teatret pr. 30. juni 2018.

Allan Klie, kunstnerisk leder gennem teatrets sidste 9 år indtil udgangen af 2017, fortæller:

”Da Københavns Musikteater i 2016 flyttede fra Kronprinsensgade, var det som konsekvens af, at Musikdramatisk Udvalg under Statens Kunstfond havde gjort det klart, at huslejen var for dyr, og at man ville trække støtten, hvis der ikke skete ændringer. I stedet forsøgte vi så at etablere os på Ydre Nørrebro på en mere end halveret bevilling, og holde fokus på at opdyrke et mere mangfoldigt publikum med publikumsudviklende tiltag og borgerinddragende scenekunst. Men den slags tager tid, også mere end de to sæsoner, som vi efter flytningen fik bevilling til. De facto lukkede Statens Kunstfond byens måske mest aktive gæstespilsscene med op mod 30 gæstespilsproduktioner per sæson, da Københavns Musikteater blev nødt til at fraflytte Indre by.”

Farvel og tak
KMT slutter af med to dokumentationsværker. Under CPH Stage festival vil en kunstnerisk doku-podcast kunne opleves i lytte-biografen i Emblasgades sal med efterfølgende netværks-samtalesalon 5. og 6. juni, og d. 15. juni vil der være lancering af bogen ”Det Andet Sted” om de 24 år som alternativ musikdramatisk scene.

KMT donerer desuden to mindre dele af teatrets tekniske udstyrspakke til Forsøgsstationen og Koncertkirken Blågårds Plads. Og to større dele af det tekniske udstyr til henholdsvis Udviklingsplatformen for Scenekunst og KBH+ under Askovfonden.

Læs mere på KMTs hjemmeside.