30.11.18

Kultur- og fritidsborgmester: Rundbarbering gør kulturen ligegyldig

Dansk Folkepartis udmeldinger på kulturområdet vækker ikke begejstring hos Kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (ALT), der i et indlæg på Altinget.dk kritiserer partiet.

Spørger man Alternativets kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde, så har Dansk Folkeparti gennem længere tid haft for vane at angribe både tv og teater ”med politisk indhold, abstrakt kunst og moderne arkitektur. Selv kulturpersoner har fået kritisk påtale, når de har udtalt sig politisk”. Det giver hun udtryk for på Altinget.dk.

Og kulturordfører Alex Ahrendtsens (MF) seneste forslag om at tage støttekroner fra de store museumsinstitutioner og i stedet give dem til mindre museer, får kultur- og fritidsborgmesteren til at opfordre til, at man i stedet går i den stik modsatte retning. Flagskibene skal ikke nedprioriteres, mener hun, og en ellers god opprioritering af kulturen i provinsen bør ikke ske på bekostning af den i byerne.

”Politikernes rolle bør ikke være at begrænse kulturlivet ved at omprioritere midler fra den kultur, man ikke kan lide, til den, man godt kan. Vi burde i stedet opprioritere kunst og kultur samt skabe de fysiske rammer for, at kulturlivet kan blomstre,” skriver Franciska Rosenkilde på Altinget.dk.

”Noget af det værste, man kan gøre kulturpolitisk, er at rundbarbere kulturen i en sådan grad, at alt til sidst er så pænt, ufarligt og ligegyldigt, at det også bliver uvedkommende.”

Læs hele debatindlægget ”Kulturborgmester: Stop højrefløjens rundbarbering af kulturen” på Altinget

Foto: Københavns Kommune