30.01.19

Morsø Gymnasium og Limfjordsteatret åbner nyt Drama College

Det skriver Morsø Gymnasium i en pressemeddelelse:

Morsø Gymnasium får et Drama College, der  efter sommerferien kommer til at byde på landets bedste drama-ungdomsuddannelse.

Derudover er Limfjordsteatret i fuld gang med at bygge et helt nyt teater, der ligger lige ved siden af Morsø Gymnasium.

Dramauddannelse med de bedste rammer

Morsø Gymnasium tilbyder Drama A – altså dramaundervisning på højeste niveau sammen med en almen gymnasiel uddannelse – som det eneste gymnasium i Danmark.

– Det unikke er, at de unge, ud over en fantastisk uddannelse på højeste niveau, også får mulighed for at bo tæt på uddannelsesstedet. Vi giver ovenikøbet de unge to måltider om dagen, samt muligheder for et studiejob på eller bag scenen, fortæller Kurt Sonne Thomsen.

For at sikre kvaliteten trækker man også på eksterne lærerkræfter.

– Vi stræber efter at have den bedste drama-ungdomsuddannelse i Danmark! Derfor henter vi gæstelærere udefra og tilrettelægger uddannelsen i tæt samarbejde med Limfjordsteatret, påpeger Kurt Sonne Thomsen.

Og han bakkes op af Gitta Malling, der er teaterleder på Limfjordsteatret.

– På Limfjordsteatret har vi talentlinjen, der er Danmarks bedste, med internationale gæstelærere. På Dramacollege kommer man dagligt til at færdes i et miljø med professionelle teaterfolk og unge med samme interesse for teater som en selv. De studerende får adgang til alle de forestillinger – fra hele verden – der spiller på alle vore scener, og selvfølgelig skal de studerende være med til at lave en masse teater selv, siger Gitta Malling.

Det nye Drama College får tilknyttet en social vicevært, der skal hjælpe de unge med de udfordringer, der kan opstå, når man flytter hjemmefra.

Studiejob på og bag scenen

Morsø Gymnasium har blandt andet samarbejde med Jesperhus, hvor de unge kan få et studiejob i parkens showteam, der står bag parkens underholdning med Jungledyret Hugo og hans venner – samt de store Piratshows.

– Lignende aftaler findes med Morsø Teater, Limfjordsteatret og Ungdomsskolen, hvor de studerende også får mulighed for at arbejde med alle aspekter af teater under deres uddannelse, fortæller Kurt Sonne Thomsen.

Drama College kan dermed som eneste ungdomsuddannelse i Danmark tilbyde den fulde pakke med drama på allerhøjeste niveau, kollegieværelse, to måltider om dagen, social vicevært og studierelevant fritidsjob.

Drama College har åbnet for tilmeldingen til det kommende skoleår, der starter til august i år.

Fotograf: Gert Laursen, Morsø Gymnasium