12.12.18

Navnenyt: Dansehallernes direktør stopper til foråret

 

Dansehallernes direktør Efva Lilja har valgt at fratræde sin stilling med udgangen af april 2019. Hun vil fremover koncentrere sig om sit eget kunstneriske virke.

Svenske Efva Lilja tiltrådte som direktør for Dansehallernes samlede virke den 1. januar 2016, men med udgangen af april 2019 er det slut. Det meddeler Dansehallerne i en pressemeddelelse. Her forklarer Efva Lilja om baggrunden for sit stop.

”Jeg har i dialog med bestyrelsen besluttet, at jeg stopper som direktør med udgangen af april 2019. Jeg stopper for at opfylde min stærke længsel efter at komme tilbage til mit eget kunstneriske arbejde. Jeg vil fremadrettet være rådgiver for Bygningsfonden for at være med til sikre, at Kedelhuset bliver det hus, der tjener publikum og det koreografiske scenekunstmiljø i Danmark bedst. Det er svært at give slip på Dansehallerne, men sammen med personale, kunstnere og publikum er vi nu nået langt med transformations-processen, og Dansehallerne har i dag en unik profil som udvikler af koreografisk scenekunst i dialog med nøgleaktører nationalt og internationalt. Jeg er så stolt!” udtaler Efva Lilja i pressemeddelelsen.

Dansehallerne søger derfor en ny visionær direktør, som man forventer vil være med til at åbne Dansehallernes nye hus, Kedelhuset, for publikum i 2020. Planerne, om at gøre bygningen med de fire karakteristiske skorstene i Carlsberg Byen til et centrum for koreografisk scenekunst, er godkendt af myndighederne, og der arbejdes derfor på at skaffe den sidste, nødvendige finansiering.

Foto: Viktor Andersson