08.06.18

Navnenyt: Ditte Maria Bjerg rektor på Teaterhögskolan i Malmö

Fra den 1. august indtager Ditte Maria Bjerg, leder af Global Stories og netop afgået formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst, stillingen som ny rektor for Teaterhögskolan i Malmö.

Siden hun blev uddannet instruktør fra Statens Teaterskole i 1992 har Ditte Maria Bjerg været orienteret mod det politiske samtidsteater og haft et stort engagement for globale og socio-politiske problemstillinger. Som kurator på Camp X skabte hun bl.a. forestillingerne Hush Little Baby og Shopping, og i 2009 etablere hun sin egen produktionsplatform, Global Stories. Her har hun fortsat eksperimenteret med debatteater og performance lectures som Made in India, I am also Somalia og Nihau Nuuk.

Ditte Maria Bjerg er netop afgået som formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst, hvor hun sad fra 2014-2017 og har desuden undervist på bl.a. Den Danske Scenekunstskole.

Teaterhögskolen skriver på deres hjemmeside om det arbejde, der venter Ditte Maria Bjerg i det svenske:

”Den scenekunst, Bjerg repræsenterer udvider teaterbegrebet og passer meget fint til Teaterhögskolan i Malmö og de veje skolen har taget de seneste år med nye uddannelser og kurser indenfor bl.a. Teatrets teori og praksis og Konceptuel scenekunst. En leder, som er vant til at drive projekter fra grunden vil bidrage positivt til den organisationsforandring og campusudbygning, som fakultetet står overfor.”

Læs mere om Teaterhögskolen.

Fotograf: Karin Rørbech