26.11.18

PS Profil: Østerbro Teater

For at lære Dansk Teaters medlemsteatre lidt bedre at kende på tværs af geografi, størrelse og arbejdsform har vi i en serie bedt dem skiftes til at være ugens profil.  5 faste spørgsmål og 1 spørgsmål fra den forgangne uges profilteater. I denne uge svarer Emmet Feigenberg fra Østerbro Teater 

1. Hvad er I særligt optagede af på jeres teater i øjeblikket?
Vi er særligt optagede af, at den proces, som sammenlægningen af Østre Gasværk Teater og Teater Republique hidtil har været, bliver ført til ende med omhu og klogskab.

2. Hvilket nyt initiativ har I haft mest held med?
I det, som før hed Republiques lille scene, er det lykkedes os at skabe en ny profil, og vi har givet den et nyt navn: REVOLVER. Tidligere eventminister fra Det Kongelige Teater Rikke Hedeager er vores chefkurator på REVOLVER, og hér afsøger vi scenekunstens grænser og samarbejder bredt, både i og uden for teaterbranchen.

3. Hvad glæder I jer mest til i den kommende sæson?
Vi glæder os til forestillingernes møde med publikum, og alt det vi kan lære af det.

4. Hvad står øverst på teatrets ønskeliste?
Vi kan ikke gøre andet end at istemme Aarhus Teaters ønske om, at vi må slippe af med omprioriteringsbidraget, som forsinker og skader den udvikling, vi så gerne vil gennemføre. Det må være det, vi alle sammen ønsker os.

5. Hvad er den største teaterpolitiske udfordring netop nu?
Den største teaterpolitiske udfordring netop nu er, at vi som en stærk og samlet branche formår at skaffe os både den politiske og den bredt funderede samfundsmæssige opbakning til kunsten, kulturen og ikke mindst scenekunsten, som er nødvendig, hvis fremtiden ikke skal blive en afviklingens, men derimod en udviklingens tid for Danmark som kulturnation.

6. Stafetspørgsmål fra Sydhavn Teater: Hvordan ser I jeres rolle i det københavnske teater efter sammenlægningen?
Vores rolle er, at vi skal forene bredt favnende teater med stærk samtidskunst og afsøgning af scenekunstens grænser. Desuden skal vi samarbejde med andre teaterproducenter og frie grupper – og sikre, at vores teater har et internationalt perspektiv. Vi ser denne rolle som meget inspirerende og meget krævende – også tidkrævende. Vi står på skuldrene af to stærke københavnske teaterprofiler, men sammenlægningen af dem, er noget, som vi skal bygge op i løbet af de kommende sæsoner.

7. Stafet-spørgsmål til Aalborg Teater:
Aalborg Teater har en stolt landsdelsscenehistorie og har gennem talrige årtier markeret sig stærkt. Hvilke nye erfaringer – gode som dårlige – har I gjort i de seneste sæsoner? Og hvordan kunne de efter jeres mening være inspirerende for det øvrige danske scenekunstlandskab?

Foto: Natascha Thiara Rydvald