17.12.18

Statens Kunstfond præmierer 15 scenekunstnere

Dramaturg Solveig Gade er blandt de præmierede for forestillingen “Orlando” på Betty Nansen Teatret. Foto: Natacha Thiara Rydvald

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst, der består af kurator, producent og skuespiller Maj-Britt Mathiesen (formand), skuespiller, dramatiker og teaterleder Mette Rosleff og sceneinstruktør Sverre Røhdahl har udvalgt 15 skabende scenekunstnere, som er blevet præmieret for deres ”mod, udsyn og generøsitet”, skriver Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

”Scenekunst gennemgår i disse år en kolossal udvikling. Definitionen af en skabende kunstner udvides. Ensemblearbejde udvikles og styrkes rundt omkring. Derfor er det en stor glæde for Legatudvalget for Scenekunst i år at kunne præmiere skabende kunstnere og tænkere som Solveig Gade, Morten Hee og Jakob Schokking. Sjældent er det gået bedre for scenekunsten, hvor kvalitet og mod vokser i samme takt. Vi har i år fokuseret på at præmiere kunstnere, der udvikler og forædler kunstarten. Kunstnere med mod, udsyn og generøsitet i deres tænkning, praksis og skaben,” udtaler formanden for Legatudvalg for Scenekunst, Maj-Britt Mathiesen, i en pressemeddelelse fra Statens Kunstfond.

Blandt de præmierede kunstnere er dramaturg Solveig Gade for hendes arbejde på forestillingen ’Orlando’, der spillede på Betty Nansen Teatret i efteråret 2018. I begrundelsen lyder det blandt andet: ”Solveig Gade har til fulde vist sin begavelse som dramaturg i arbejdet med ’Orlando’. Solveig Gade er ikke kun en akademiker, der nyder stor anerkendelse for sin undervisning og forskning både herhjemme og i udlandet. Solveig Gade er også en af vor tids stærkeste dramaturger. Med sjælden skarphed, forstand og indlevelse går hun ind i en kunstnerisk proces sammen med det øvrige kunstneriske hold.”

Se hele listen over de præmierede og læs begrundelserne