11.01.19

Statens Kunstfond støtter festivaler med internationalt indhold

Glad Teater er et af de teatre, hvis internationale samarbejde nu er støttet af Statens Kunstfond. Foto: Søren Meisner

 

Statens Kunstfond har uddelt midler til internationale aktiviteter og til festivaler og platforme i Danmark med internationalt indhold.

”Den internationale inspiration er med til at ilte og udvikle scenekunsten herhjemme, og derfor støtter vi både internationale aktiviteter i Danmark og danske aktiviteter og projekter i udlandet.
Vi fokuserer på at støtte på flere forskellige niveauer af scenekunsten, fra den enkelte kunstner, der skal deltage i et internationalt projekt med henblik på kunstnerisk udvikling, til det anerkendte teater, som er blevet inviteret ud i verden,” udtaler formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Lars Seeberg, i en pressemeddelelse fra Statens Kunstfond.

Fra Aarhus til Australien
Nogle af de grupper, der nu med støtte fra Statens Kunstfond, kan rejse ud i verden, er Don Gnu fra Aarhus, som skal spille forestillinger på den internationalt anerkendte ny-cirkusfestival Subcase Festival i Sverige og derigennem styrke deres internationale netværk, og Teatret Gruppe 38, også fra Aarhus, som skal spille forestillinger på Tasmanien i Australien.

Teaterfestivaller
Statens Kunstfond støtter også DYNAMO i Odense, der planlægger en festival for ny-cirkus, og som bidrager til en yderligere konsolidering af et ny-cirkus sted i Odense.

Også den københavnske teaterfestival CPH Stage har fået støtte i en treårig periode, blandt andet for at give festivalen bedre mulighed for langtidsplanlægning særligt med henblik på at tiltrække internationale gæster til festivalen og for at sikre, at der bliver præsenteret et bredt udsnit af scenekunst fra hele landet under CPH Stage.

På CPH Stage til foråret vil man desuden kunne opleve det spanske kompagni Danza Mobile, som Glad Teater har inviteret til Danmark. Glad Teater, der spiller teater med og for personer med funktionsnedsættelse, udveksler og samarbejder med det spanske kompagni. Samarbejdet undersøger blandt andet, hvordan koreografi og historiefortælling kan udvikles på tværs af kultur, herunder også hvordan funktionsnedsættelse har en indflydelse på de historier, der fortælles.

Se hvem der har fået støtte til internationale aktiviteter
Se hvem der har fået støtte til teaterfestivaler